Kekerasan obstetric, bentuk silence tina kekerasan gender

Kekerasan Kandungan

Kurangna inpormasi, médisisasi atanapi intervénsi protokol tanpa pembenaran médis, pipisahan indung-orok, panghina anu hina atanapi paternalistic. Naha éta akrab? Upami anjeun salah sahiji rébuan awéwé anu ngalaman salah sahiji atanapi langkung tina kaayaan sapertos kieu, anjeun parantos janten korban Kekerasan obstetrik.

Lamun omongan Kami ngeunaan kekerasan genderUrang sadayana parantos nganiaya, nyiksa lisan atanapi émosional, pelecehan seksual sareng sajabana dina pikiran. Tapi henteu janten saha waé pikeun patarosan ngeunaan kaputusan tanaga Podomoro nalika ngalahirkeun. Atanapi panginten yén prosedurna bertentangan sareng bukti ilmiah sareng Saran SAHA atawa Kamentrian Kaséhatan.

Nanging, Kekerasan Obstetrik aya. Sareng parantos dikenal ku WHOsiga bentuk Kekerasan Gender kusabab ngalanggar hak-hak awéwé.

Naon anu dimaksud kekerasan obstetri?

Naha éta anu sangsara awéwé, nalika kakandungan sareng ngalahirkeun, ku ahli kaséhatan anu nganggap prosés fisiologis ieu, salaku hal patologis sareng awéwé henteu mampuh mutuskeun dina awakna nyalira.

Numutkeun ka WHO "Di sapanjang dunya, seueur awéwé ngalaman perlakuan teu hormat sareng nyerang nalika ngalahirkeun di puskesmas, anu henteu ngan ukur ngalanggar hak-hak awéwé perawatan hormat, tapi ogé ngancam hak-hakna pikeun kahirupan, kaséhatan, integritas fisik sareng non-diskriminasi.

Prak-prakan naon anu dianggap kekerasan obstetri?

Observatorium Kekerasan Obstetri diciptakeun pikeun ngarobih kanyataan urang

  • Sentuhan teu perlu dina dinten-dinten dugi ka atanapi nalika pangiriman
  • Induksi sareng bagian caesar anu teu perlu sareng sababaraha kali dijadwalkeun pikeun genah tina profesional anu bakal ngiringan pangiriman.
  • Manuver Hamilton pikeun ngabantosan pemicu tanaga kerja. Manuver ieu biasana dilakukeun dina hiji sentuhan ku cara ngadamel gerakan bunderan ramo pikeun misahkeun mémbran sareng resep kana matéri serviks.
  • Episiotomi rutin. Motong perineum (kulit sareng otot antara heunceut sareng dubur) nalika damel ngagedéan kanal heunceut.
  • Maksakeun awéwé pikeun ngalahirkeun ngagolér atanapi ngajantenkeun gerakan teu mungkin
  • Manuver Kristeller. Manuver anu disarankan ngalawan ku WHO sareng ku Spanyol Society of Gynecology and Obstetrics. Éta diwangun ku mencét rahim pikeun ngagampangkeun turunna orok.
  • Larangan nyeupan tuangeun atanapi inuman
  • Kurangna privasi
  • Waleran goréng, perlakuan ngahinakeun sareng orokisasi awéwé.
  • Pamisahan indung-budak
  • Kurangna empati sareng dukungan émosional.

Ieu mangrupikeun sababaraha conto kekerasan anu disababkeun ku sababaraha awéwé dina waktos anu lemes sapertos kitu. Seueur awéwé tetep konsékuansi, sanés ngan ukur fisik, tapi ogé émosional, sabab ngaraos hakna dilanggar sareng parasaanna teu dipalire. Sareng upami éta henteu cekap, seueur awéwé bahkan henteu sadar parantos ngalaman éta kumargi éta mangrupikeun hal anu dinormalisasi, hal anu dilakukeun "pikeun kahadéan orok urang sareng urang sorangan."

Tapi kekerasan obstetri, henteu sabaraha urang nampik éta, aya sareng henteu normal. Kakandungan sareng ngalahirkeun sanés panyakit. Éta mangrupikeun prosés fisiologis anu, dina kaseueuran kasus, henteu peryogi campur anu teu perlu sareng jauh tina bukti ilmiah.  Kekerasan obstetric ogé kekerasan gender sareng urang kedah henteu satuju kana éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.