Kembar: Babarengan atanapi Kapisah dina Kelas?

barudak sakola

Teu aya panilitian éta mastikeun atanapi nolak naha langkung saé kembar babarengan atanapi misah di kelas. Di Spanyol, salaku conto, barudak anu seueur ngalahirkeun dipisahkeun di sakola, tapi ayeuna, ku masalah kelompok gelembung, praktékna parantos robih, sareng duduluran kedah babarengan. Ieu kalebet kolot anu béda-béda yuswa anu sami hirup babarengan.

Tapi balik kana patarosan di awal, naha langkung saé pendidikan sareng pamekaran duduluran ngahiji atanapi misah? Naon cenah buktina ilmiah? Kaleresan aya boro-boro kajian ngeunaan hal ieu sareng mahasiswa Spanyol sareng anu dilakukeun di nagara-nagara sanés tong ngantep urang nyimpulkeun yén hiji pilihan atanapi anu sanés langkung tiasa disarankeun.

Baraya kembar babarengan atanapi pisah di kelas?

kelas barudak

Mangtaun-taun atikan kembar atanapi kembar parantos robih. Upami sateuacan diusulkeun yén aranjeunna aya di kelas anu sami, maka éta dirobah janten sabalikna. Sanés hiji hal atanapi anu sanésna sigana langkung saé tibatan anu sanés, ngan ukur bénten. Sareng anjeun kedah tumut kana tingkat kagumantungan atanapi otonomi anu dipibanda ku unggal duduluran, ogé kapribadian masing-masing.

Trend ayeuna di Spanyol, deui, éta bakal balik deui ka barudak sababaraha kali kalahiran angkat ka kelas anu sami, nyatakeun yén misahkeun aranjeunna ngarugikeun aranjeunna. Sacara tradisional, sakola mangrupikeun anu nyandak kaputusan. Tapi aya asosiasi anu membela pilihan ieu, babarengan atanapi papisahÉta kedah gumantung ka kolot, kembar dirina sareng guru, gumantung kana kabutuhan masing-masing duduluran ieu.

Brian Byrne, profésor psikologi di Universitas New England di Australia, mangrupikeun panaliti anu parantos ngaanalisis kumaha pamisahan di kelas mangaruhan dulur kembar sareng kembar umur 7 dugi 16 taun di Inggris sareng Kanada. Sampel 9.000 pasang duduluran dicandak, sareng dicindekkeun yén ampir teu aya pangaruh, boh positip boh negatif, tina pisah ieu kana kinerja, kamampuan kognitif sareng motivasi ti duduluran anu dianalisis.

Kriteria pikeun sareng lawan

Kembar
Sigana jelas yén unggal nagara nuturkeun kritéria pikeun pendidikan jenis duduluran ieu. Naon anu aya trend nyaéta sakedik-sakedik, pendapat kulawarga beuki diperhatoskeun anu ngaku gaduh lilipetan babarengan atanapi misah di kelas, sareng kritéria ieu henteu salawasna ngaréspon kauntungan anak, tapi kana ngatur kulawarga sorangan.

Sing saha waé anu mutuskeun kembar na hadir dina kelas anu sami, aranjeunna biasana dumasar kana kaputusan ieu kanyataan yén kembar silih lengkepan sareng aranjeunna langkung bahagia janten babarengan. Pamisahan anu dilakukeun ti indung nalika aranjeunna dididik, tiasa langkung sesah upami, salian ti éta, dipisahkeun sareng kembarna. Saderek-saderek condong kana kasusah sadidinten, dina padamelan. Dina 3 taun kahiji, kembar biasana henteu ngagaduhan kasadaran anu tepat dimana hiji tungtung sareng anu sanésna dimimitian, janten dianggap buru-buru misahkeunnana.

Kulawarga anu mutuskeun yén kembar aya dina kelas anu misah, aranjeunna biasana dumasar kana kaputusanana dina salah sahiji kembar anu dominasi anu sanés, atanapi yén aya sababaraha paséa diantara aranjeunna. Kalayan rohangan anu khusus sareng mandiri, si kembar tiasa langkung ngembangkeun kapribadian sareng kapribadianana, aranjeunna raoseun penting pikeun guru sareng babaturan sakelasna.

Kacindekan: ulah digeneralisasi

Dulur-dulur

Henteu aya studi konklusif, sareng anu sigana para ahli nunjukkeun yén henteu kedah digeneralisasi naha duduluranna kedah aya di kelas anu sami atanapi henteu. Sakola kedah ngagaduhan kabijakan anu fleksibel sareng damel sareng kulawarga nyumponan kabutuhan masing-masing anak.

Numutkeun ka Tinca JC Polderman, panulis utama panilitian sareng profésor di Jurusan Budak leutik sareng Psychiatry Budak ti Pusat Médis Akademik di Universitas Amsterdam, teu aya hiji-ukuran-fits-all solution dina waktos misahkeun atanapi henteu pasangan kembar di sakola. Gumantung kana hubungan antara duduluran, kapribadianna, sareng anu dipikahoyong, kaputusan anu bijaksana kedah dilakukeun nalika ngamimitian sakola sareng di taun anu bakal datang.

Aya waktos nalika dulur-dulur ngamimitian jaman sakola babarengan, teras misah di sakola dasar atanapi menengah. Ogé éta kedah diperhatoskeun yén fungsi sapopoé kulawarga, gaduh murangkalih di dua kelas anu béda nyababkeun komplikasi rutinitas anu tangtu, sapertos tingkat diajar anu béda sareng PR, bimbel dina waktos anu sanés ... anu, kadang, henteu gampang ditanganan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.