Kumaha aborsi kasampak kawas

Kumaha aborsi kasampak kawas

A aborsi dina sagala hal kaayaan pisan nyeri jeung kompléks. Paduli kaayaan, aranjeunna tiasa pisan variatif. Istilah aborsi nujul kana terminasi kakandungan, boh sacara spontan atawa sukarela. Atoh, tungtung kakandungan ditungtungan make heunceut expulsion fétus, nu salajengna complicates kaayaan, sabab sarupa ngalahirkeun.

Dina sababaraha kasus, jantung fétus bisa saukur eureun ngéléhkeun alatan sabab alam. Hal éta ogé bisa lumangsung sapanjang periode gestationDina sababaraha kasus, malah bisa lumangsung dina waktu kalahiran atawa dina jam saméméh. Dina kasus séjén, Abnormalitas bisa dideteksi nalika kakandungan nu viability fétus luar rahim maksakeun kakandungan eureun. Dina hal ieu, eta ditangtukeun salaku terminasi kakandungan atawa aborsi sukarela.

Kumaha aborsi kasampak kawas

Aborsi téh hanjelu, nyeri tur mindeng a upheaval emosi hébat nu hese nungkulan. Nanging, éta mangrupikeun kaayaan anu sering lumangsung dina seueur awéwé. Malah dina awéwé anu geus ibu sarta geus kungsi kakandungan saméméhna anu réngsé normal. A kakandungan sagemblengna alam na béda dina unggal hal.

Ku sabab kitu, dina seuseueurna kasus teu mungkin pikeun ngaramalkeun kamungkinan kasusah anu muncul nalika kakandungan, kalebet aborsi. Guguritan Eta nu teu direncanakeun, teu aya niat pikeun ngeureunkeun kakandungan sarta lumangsung involuntaryly. Biasana lumangsung dina 12 minggu mimiti kakandungan jeung umumna teu merlukeun sagala jenis campur bedah.

Baheula, naon anu katelah kuretase dilakukeun, anu diwangun ku ngaleuleuskeun sareng ékstraksi kantong fétal tina rahim indung. Sanajan ayeuna, aya ubar nu mantuan ngaluarkeun kantong jeung sagalana di jerona dina waktu aborsi. Jadi expulsion lumangsung heunceut, tapi tanpa perlu campur tangan. Naon ngagampangkeun kamungkinan nyobian kakandungan deui dina waktos anu langkung pondok.

Naon kajadian sanggeus minggu ka-20 gestation

Nalika aborsi lumangsung dina minggu 20 atanapi saatosna, éta ditangtukeun salaku maot fétal, sabab dina istilah ieu orok ngagaduhan beurat sareng ciri anu maju. Dina kasus kawas, perlu pikeun ngainduksi kuli pikeun ngaluarkeun fétus jeung plasénta. Aborsi alatan lahir mati téh malah leuwih traumatis, saprak orok dina kaayaan maju kabentukna, indung geus bisa ngarasakeun gerakan orok sarta geus kaliwat sababaraha bulan nu dua jantung geus ketukan dina hiji awak.

Sanajan kitu, sanajan kamungkinan, maot fétus ti minggu ka-20 gestation boga incidence pisan low. Kusabab ngan lumangsung dina kirang ti 1% kakandungan, janten anjeun teu kedah hariwang ngeunaan ieu, atanapi ngantepkeun kaayaan kakandungan anjeun. Pastikeun anjeun mikaresep kakandungan anjeun dina sagala tahapan na, ti milarian, nepi ka nahan orok anjeun dina panangan anjeun. Janten positip, visualize orok anjeun dina unggal nagara bagian na, bayangkeun kumaha anjeunna tumuwuh, ngobrol orok anjeun bari anjeunna tumuwuh di jero anjeun. Sadaya ieu anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun gaduh kakandungan anu séhat.

Pindah ka konsultasi sareng ulasan anu aya hubunganana, sabab ngan ukur aya jinis setback tiasa dideteksi nalika kakandungan. Dina loba kasus, ulasan ngadeteksi masalah tangtu nu bisa diubaran sarta ngabantu fétus terus ngembang nepi ka hirupna bisa giat di luar rahim. Ku alatan éta, ulah sono salah sahiji janjian médis, turutan nasehat ti bidan, gynecologist atawa dokter anu nuturkeun kakandungan anjeun sarta ngarasakeun sagalana yén awak anjeun sanggup ngalakukeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)