Kumaha aliran saméméh aturan

aliran-aturan

Ukur kumaha aliran saméméh aturan éta hal cukup basajan pikeun sababaraha awéwé. Tapi pikeun batur, janten rada pajeulit pikeun mikawanoh naon momen periode keur meuntas. Awéwé biasa gaduh siklus menstruasi anu cukup pas unggal bulan, dimana anjeun tiasa ngenal waktos anu paling subur sareng paling saeutik.

Upami anjeun nuju mikiran milarian kakandungan, éta hadé pikeun nalungtik karakteristik aturan supados terang mana dinten anu paling subur sareng mana anu paling henteu subur. Inpormasi ieu ogé tiasa mangpaat upami anjeun hoyong nyingkahan kakandungan. Sanajan sok sasaena ngagunakeun métode kontrasépsi éféktif, nyaho période kirang subur tina siklus menstruasi tiasa mangpaat pikeun mibanda leuwih jaminan.

Parobahan aliran

Salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun ngontrol période paling subur awéwé nyaéta ngaliwatan aliran. Disebut ogé kaluaran heunceut, teu aya lian ti cairan anu dihasilkeun ku unggal awéwé umur ngalahirkeun. Sékrési kalebet sanés ngan ukur cairan menstruasi tapi anu sanés anu lumangsung sapanjang siklus menstruasi.

aliran-aturan

Ku jalan kitu, rupa-rupa aliran anu ngamungkinkeun pikeun ngabédakeun momen tina siklus menstruasi anu aya. Di sisi séjén, cairan ogé ngawengku lubrication heunceut ogé aliran gairah. Najan kitu, urang ngobrol di dieu ngeunaan aliran tina siklus menstruasi. Naha anjeunKumaha aliran saméméh aturan? Naha éta sami sareng dina waktos anu sanés?

Cairan awéwé dihasilkeun ku sél cervix. Éta robih sapanjang bulan sareng tiasa langkung garing atanapi langkung beueus, langkung elastis, langkung hampang atanapi langkung padet. Pangakuan na bakal ngidinan Anjeun pikeun ngakuan parobahan hormonal anu lumangsung sapanjang bulan. Contona, upami anjeun hoyong terang iraha waktos pasti tina période salajengna, anjeun kedah terang kumaha aliran saméméh aturan. Sami upami anjeun hoyong terang naon minggu ovulasi.

Titénan saméméh haid

Biasana pikeun awéwé ngagaduhan sababaraha pola anu ngulang diri sapanjang sasih, nyababkeun kurva dina cairan serviks anu idéntik ti sasih ka sasih. Ku kituna, dina ahir kareseban, aliran null atawa langka tur mimitian tumuwuh nalika urang ngadeukeutan ovulation, ieu titik maksimum cairan. Lajeng kurva mimiti turun deui dugi aturan salajengna dipicu.

Saméméh kareseban, nu disebut Fase Luteal lumangsung, nu dimimitian nalika ovulation ends jeung saméméh periode menstruasi salajengna. Hal ieu dibédakeun ku sékrési serviks anu langkung berserat, anu matak hésé pikeun spérma ngalangkunganana sareng ngahontal endog. Fase luteal dimimitian hiji atawa dua poé sanggeus ovulation sarta ogé dicirikeun ku panurunan dina cairan atawa cairan.

Tulisan anu aya hubunganana:
Nyeri période dina kakandungan sareng trimester katilu      

Dina tahap ieu, progesteron ngahambat sékrési sékrési sél tina cervix. Cairan anu muncul beuki langka sareng tiasa garing atanapi rada kentel. Anu sok kajantenan nyaéta sakedik-sakedik dugi ka tungtungna ngaleungit, sateuacan haid. Sabalikna, nalika ovulation, sékrési uterus greatest lumangsung. Ieu lumangsung alatan parobahan hormonal nu ni'mat produksi gede cairan ku sél cervical, guna mantuan spérma pikeun ngahontal endog.

dina ovulasi, aliranna loba tur leueur, loba nu ngahubungkeun jeung tékstur bodas endog. Janten transparan sareng biasa karasa baseuh dina heunceut. Aliran ovulation henteu ngan loba pisan tapi éta leueur jeung elastis, éta momen nalika éstrogén ngahontal titik pangluhurna maranéhanana. Beda jeung ngalir saméméh perioda, nu langka tur garing, dina ovulation aliran pisan loba pisan, éta diwangun ku 95% cai jeung sesa padet (éléktrolit, sanyawa organik jeung protéin leyur) -


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)