Kumaha Nulungan Rumaja Ngalawan Duka

Duka di rumaja

Nungkulan tanding téh kompléks, éta hésé tur teu salawasna mungkin. Éta, lamun datang ka sawawa mibanda kamampuhan pikeun tahan blows hirup. Nalika datang ka rumaja, éta tiasa janten trance anu sesah atanapi sesah pikeun diatasi salami mangtaun-taun. Hirup rugi dina umur dini téh hese ngarti, sabab teu aya anu siap pikeun maot, teuing barudak.

Kusabab rumaja teu langkung ti budak anu badé janten déwasa. Hiji budak kalawan penampilan hiji jalma heubeul, tapi kalawan rarasaan anak. Dina basa sejen, roller coaster hormonal, emosional jeung sentimental. Lamun rumaja hésé pikeun sarerea, bayangkeun kumaha mun budak nu kudu nyanghareupan kasedih. Ku alatan éta, penting pisan pikeun ngabantosan jalma ngora pikeun nyegah janten trauma seumur hirup.

Pituduh Pikeun Ngabantosan Rumaja Ngalawan Duka

Duka di rumaja

Salah sahiji kasusah anu paling ageung nalika ngabantosan rumaja pikeun ngatasi kasedih nyaéta jalma-jalma anu ngawangun bunderan amanahna bakal mendakan diri dina posisi anu sami. Kaleungitan jalma anu caket nyaéta traumatisLangkung-langkung nalika teu disangka-sangka, nalika teu katingal sumping, nalika teu acan disiapkeun. Hiji rumaja henteu pernah siap hirup rugi tina hiji dipikacinta sahingga, Anjeun boro bisa boga alat pikeun nungkulan eta.

Sanajan kitu, rumaja boga umur jeung pamahaman perlu uninga naon maot. Beda deui ka budak leutik, anu henteu terang naon hartosna. Hiji rumaja pinuh understands naon anu lumangsung, naon teu hartosna yén anjeun boga kamampuhan pikeun assimilate jeung nungkulan eta. Ieu dimana urang kedah ngahargaan rumaja, ngadangukeun anjeunna, hayu anjeunna ngungkabkeun parasaanana sareng masihan anjeunna nilai anu cocog sareng anjeunna.

Ngobrol ngeunaan jalma anu leungit

Jalma maot sarta ieu ngabalukarkeun sangsara dahsyat, tapi maranéhna teu cease mun aya. Henteu ngawangkong ngeunaan aranjeunna henteu ngajantenkeun nyeri. Sabalikna, rumaja éta bakal sangsara sabab ujug-ujug sigana saolah-olah jalma anu dipikacinta éta henteu pernah aya di bumi. Anu nambahan kabingungan sareng nyeri di pihak éta budak anu kudu narima leungitna hiji dipikacinta.

Ngobrol ngeunaan jalma éta sacara alami ngabantosan pikeun ngaleungitkeun karugianana, sabab émut kumaha éndahna aranjeunna, pangaruh kana kahirupan batur sareng sadayana anu tinggaleun di bumi. Ajak budak éta ngobrol ngeunaan éta jalma anu geus euweuh, hayu anjeunna nganyatakeun naon nu ngajadikeun manéhna ngarasa jeung kumaha manéhna ngarasa ayeuna manéhna indit. Tangtosna, ngantepkeun anjeunna ceurik sadayana anu diperyogikeun, dina kaayaan henteu nyobian ngawatesan cimatana.

Loba moments kulawarga

Dina momen-momen kasedih ieu, rumaja kedah disandang tapi henteu ngarasa kabeurangan. Anjeunna pasti bakal naroskeun anjeun ninggalkeun anjeunna, anjeunna bakal nyarios yén anjeunna hoyong nyalira sareng anjeunna bakal ngonci dirina di dunya pikeun milari jalan pikeun nanggung nyeri. Hormat anjeunna, sabab ku cara ieu anjeunna nunjukkeun kadewasaan sareng ngagunakeun alat-alat alami pikeun ngatasi kasedihan. Tapi entong tinggalkeun waé Jieun moments kulawarga dimana anjeun bisa ngarasakeun cozy, Dahar salaku kulawarga, jalan-jalan atanapi ngadamel rencana anu dipikaresep ku anjeun, bakal ngabantosan anjeun ngalangkungan waktos susah ieu.

Sababaraha karugian penting pisan yén aranjeunna henteu pernah diatasi, anjeun ngan ukur diajar hirup tanpa aranjeunna. Ieu kumaha rasana nalika anjeun kaleungitan bapa atanapi indung, nalika anjeun angkat nalika rumaja, anjeun ngarasa éta satengah tina mahluk anjeun leungit. Kusabab nepi ka anjeun geus dewasa sarta boga kulawarga sorangan, anjeun ngarasa kawas satengah bapana anjeun sarta satengah indung anjeun. Diajar hirup tanpa aranjeunna dahsyat, anjeun pernah meunang leuwih eta, anjeun pernah poho naon maranéhna keur anjeun.

Tapi anjeun tiasa hirup kalayan kabagjaan terang yén aranjeunna bagian tina anjeun sareng aranjeunna bakal salawasna sareng anjeun. Éta bagian tina prosés grieving na éta anu anjeun kedah ngingetkeun anjeunna unggal waktos ka eta rumaja anu keur adu tanding.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)