Kumaha carana nyegah barudak tilelep dina kolam renang

Barudak di kolam renang

Ayeuna usum panas parantos dimimitian, kolam renang mangrupikeun tempat anu saé pikeun tiis sareng senang. Nalika urang angkat sareng murangkalih, urang kedah ati-ati pisan pikeun nyingkahan pikasieuneun sareng tilelep di kolam renang.

Numutkeun ka WHO, tilelep di kolam renang mangrupikeun panyabab utama maot diantara anu pangleutikna, khususna di kolam renang pribadi. Terus diémutan éta anak antara umur hiji sareng opat taun tiasa tilelep sakedik 30 detik.

Biasana nalika murangkalih nuju tilelep aranjeunna henteu ngagorowok atanapi ceurik. Anjeunna henteu biasana nyuhungkeun bantosan sabab anjeunna fokus kana tiasa napas. Anjeunna biasana mindahkeun panangan sareng ngalungkeun sirahna deui nyobian ngaluarkeun irung sareng sungutna tina cai. Jinis gerakan ieu tiasa bingung sareng kaulinan atanapi jinis terjun.

Tips praktis pikeun nyegah tilelep dina kolam renang

  • kudu teras-terasan ngawaskeun barudak nalika aranjeunna aya dina atanapi caket cai.
  • 10/20 aturan. Aturan ieu diwangun ku ningali kolam renang unggal 10 detik sareng mariksa yén anjeun tiasa dugi ka tempat budakna kirang ti 20 detik.
  • Entong lieur selang, churros, papan sareng / atanapi ngambang nganggo jaket hirup. Entong ngantep barudak sareng aranjeunna tanpa pengawasan déwasa.
  • Ati-ati pisan sareng mandi saatos tuang. Parobihan anu ngadadak dina suhu tiasa nyababkeun rusakna pencernaan. Disarankeun antosan sakitar dua jam ti tepung terakhir sateuacan mandi.
  • Upami anjeun ngagaduhan kolam renang pribadi, penting pisan nempatkeun pager jangkungna 1,2 méter di sakurilingna pikeun nyegah aksés barudak nalika teu aya panjagaan.
  • Entong nganggap enteng résiko kolam kembung. Urang kedah pernah nganggap enteng résiko tina permukaan deet. Tilu puluh séntiméter cai cekap nyababkeun tilelep budak
  • Éta ogé penting pisan pikeun ngajar barudak ngojay aman ti leuleutik.

Naon anu kudu dilakukeun bisi tilelep dina kolam renang

Dina hal anu tilelep upami urang aya di kolam renang umum, hal anu pangpayunna anu kedah urang lakukeun nyaéta ngabéjaan penjaga hirup, nalika gagal, panggil jasa darurat (112)

Upami korban tiasa aman dikaluarkeun tina cai, pertolongan cemas kedah dilarapkeun dugi bantuan médis sumping.

Kami henteu kedah nyobian nyalametkeun jalmi sanés tanpa pastikeun kamungkinan urang kumargi urang ngalaman résiko duanana tilelep.

Tilelep sekundér

Upami murangkalih anjeun kaselelep sanaos anjeunna tétéla pulih sareng ngaheureuykeun sadayana, bawa ka dokter pediatrik. Anjeun tiasa sangsara anu katelah tilelep sekundér.

Nalika tilelep kajantenan, sababaraha cai anu parantos lebet kana bayah tiasa ngeuyeumbeu, nyababkeun edema paru saatos sababaraha jam (atanapi bahkan sababaraha dinten). Edema ieu nyababkeun turunna oksigén dina getih anu bahkan tiasa ngakibatkeun maot.

Salaku tambahan, komponén klorin sareng kimia dina cai kolam renang tiasa ngairitasi sareng ngabakar tabung bronkial sareng paru-paru.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.