Kumaha cara ngadamel jurnal pelor pikeun murangkalih

Jurnal pélor pikeun murangkalih

Balik sakola badé sumping deui waktuna nyiapkeun buku sareng perlengkapan sakola badé sumping kanggo kursus énggal anu badé dimimitian. Seueur murangkalih gumbira ngeunaan ide badé angkat ka kelas, rutinitasna sareng pendak sareng rerencangan lami. Tapi pikeun kaseueuran, balik deui ka sakola hartosna atos gugah deui, kawajiban, jadwal sareng padamelan.

Sakedik sakedik sadaya murangkalih bakal adaptasi sareng kursus anu anyar, nanging dina waktos éta, anjeun tiasa ngabantosan aranjeunna nyiapkeun bekel sakola supaya aranjeunna langkung pikaresepeun. Janten anjeun bakal mungkas dinten usum panas ieu damel karajinan, dina waktos anu sami barudak bakal sadar kana tahapan anyar ieu naon anu bakal datang ayeuna.

Pamakéan diary sakola beuki umum, janten barudak tiasa ngalacak sadaya padamelan, tugas sareng ujian anu dijadwalkeun salami kursus. Aya seueur jinis buku harian sakola tapi sacara praktis sadayana ngandung anu sami, ngarobah desain sareng ukuranana sareng anu sanésna. Tapi nembé ayeuna, jinis agenda anyar parantos dianggo, kalayan gaya anu langkung dipersonalisasi.

Naon ari Bullet Journal?

Bullet Journal mangrupikeun sistem organisasi énggal anu didamel ku Ryder Carroll. Tapi agenda ieu leres-leres dipersonalisasi sareng diciptakeun ku nyalira, sahingga unggal jalma ngarancang buku organisasi na dumasar kana tugas sareng kawajiban anjeun.

Bédana sareng agenda tradisional penting, kumargi Bullet Journal dimimitian tina buku catetan kosong dimana masing-masing jalma nambihan rohangan sareng anotasi anu aranjeunna peryogikeun. Éta cara anu saé pikeun ngagunakeun kréativitas pikeun ngawangun organisasi pribadi. Sareng bentuk organisasi pribadi ieu idéal pikeun murangkalih, kumargi aranjeunna tiasa ngagambar gambar, nganggo warna sareng ngararancang unggal halaman numutkeun raos sareng kabutuhanana.

Kumaha cara ngadamel jurnal pelor

Pikeun ngamimitian agenda ieu, euy anjeun peryogi buku catetan kalayan halaman kosong, éta penting yén éta henteu gaduh garis atanapi grid. Anjeun ogé peryogi pulp, sanaos jurnal pelor barudak bakal langkung pikaresepeun ku warna anu béda. Salaku tambahan, anjeun tiasa nambihan stiker, pita warna, klip sareng elemen hiasan naon anu anjeun pikahoyong.

Pikeun ngajantenkeun organisasi langkung gampang, Bullet Journal nganggo sistem simbol, sahingga unggal tugas ditugaskeun simbol pikeun ngabédakeunana tina sésana. Salaku conto, barudak condong ujian biasa, pamariksaan langkung sering, padamelan sadidinten, sareng padamelan jangka panjang. Ogé kedah aya simbol pikeun ngabédakeun saatos kelas sakola upami dipiboga, kelas swasta sareng sajabina.

Legenda jurnal pélor

Ku alatan éta, sateuacan dimimitian ku buku catetan, anak kedah ngadamel daptar kamungkinan tugasna salami kursus, sareng masihan masing-masing simbol. Éta tiasa janten bintang, titik, haté, panah, sinar, naon waé anu dipilih masing-masing. Saatos mutuskeun ieu, waktosna kanggo ngamimitian ku Bullet Journal.

Léngkah-léngkah pikeun ngamimitian sareng Bullet Journal nyaéta kieu:

  • Dina halaman kahiji nyaéta legenda tanda-tandana dipilih, janten tiasa dianggo salaku panginget dugi ka ngapalkeunana.
  • Halaman-halaman ieu aya maksadna kana indéks, dina éta nomer halaman tina acara khusus atanapi panginget penting pikeun budak bakal dicatet. Anjeun tiasa ogé ngalebetkeun buku taunan, ku cara ieu anjeun tiasa nyerat kajadian penting anu bakal muncul dina waktosna.
  • Catetan bulanan, unggal bulan anjeun kedah nyiptakeun rohangan dimana dinten-bulan dina kalebetkeun. Tanggal penting bakal nyatet handap sahingga tiasa ditingali dina lolos tunggal.
  • Log poean, ieu mangrupikeun bagian anu paling penting, halaman tiasa dibagi sababaraha kali sakumaha anu anjeun pikahoyong. Idéalna, barudak kedah nganggo hiji halaman kanggo unggal dinten sanés, sabab aranjeunna kedah nyerat tugas tina sababaraha mata pelajaran sareng peryogi rohangan.
  • Dina akhir unggal bulan, anjeun kedah ngalebetkeun rohangan dimana anjeun tiasa nyerat tujuan-tujuan anu dicandak unggal bulan. ogé tiasa tambahkeun kotak kanggo ngarékam tabungan kahontal, tujuan jsb.

Ngahias Bullet Journal

Jurnal Pelor Barudak

Hal anu saé pikeun jenis organisasi ieu nyaéta agenda anu bakal unik. Penting pikeun ngahias unggal halaman, kalebet gambar atanapi frasa motivasi. Naon waé anu narik perhatian budak leutik atanapi anu ngagaduhan Bullet Journal. Terakhir, tong hilap ngadamel sampul anu warna-warni pisan pikeun ditampi unggal bulan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.