Kumaha carana ngadorong kategasan dina murangkalih

asertif dina barudak

Ketegasan nyaéta a katerampilan anu diperyogikeun pikeun pamekaran leres kamampuan sosial urang. Hatur nuhun kana kategasan urang tiasa saling pakait sareng cara anu pas tanpa mangaruhan harga diri urang. Éta sababna penting pisan pikeun ngadorong katerampilan ieu ka murangkalih. Kami ngantunkeun anjeun tip pikeun ajak kategasan dina murangkalih.

Naon ari negeskeun?

Ketegasan nyaéta kamampuan komunikasi atanapi nganyatakeun ideu, kahayang atanapi perasaan leres, nyaéta, tanpa maksakeun ideu urang sareng tanpa ngarugikeun anu séjén. Hal ieu ngamungkinkeun urang ngagaduhan hubungan pribadi anu langkung positip sareng tiasa nyarioskeun masalah tanpa sieun ku réaksi anu sanés. Mangrupikeun cara anu saé pikeun nyanghareupan masalah ku nyanghareupan éta ti mimiti sareng komunikasi, sahingga anjeun mendakan solusina.

Nalika urang komunikasi hal anu urang henteu resep sareng urang leres ngalakukeun éta, urang ngahasilkeun langkung konflik sareng teu ngarareunah. Pesen kami henteu dugi ka pangdéngé urang, sareng aranjeunna pertahanan kusabab aranjeunna ngan ukur nguping keluhan sareng anu sanés. Éta pisan sababna naha negeskeun penting pisan, hatur nuhun urang tiasa komunikasi hal anu urang henteu resep ku ngirim pesen urang sareng jalma sanésna henteu ngambek.

Dasar tina negeskeun nyaéta hormat duanana gaduh sareng anu sanés sareng harga diri. Sareng pikeun ngamajukeun kamampuan ieu ka murangkalih urang kedah mimitian ti alit pisan di bumi.

Ketegasan dina murangkalih

Sapertos sadayana kamampuan, aranjeunna tiasa digarap sareng ditingkatkeun. Upami urang ngagarap aranjeunna, anu langkung gampang pikeun aranjeunna énjing nganggo éta sacara alami tibatan upami aranjeunna diajar nalika aranjeunna langkung sepuh. Éta a sumberdaya éndah ngagaduhan hubungan pribadi anu saé, tanpa pasip sareng masalah sareng tanpa ngahargaan batur. Éta ngamungkinkeun urang pikeun nganyatakeun diri tanpa sieun ditolak.

Hatur nuhun kana assertiveness aranjeunna bakal gaduh alat pikeun membela ideu anjeun, émosi atanapi pipikiran tanpa nyerang. Aranjeunna moal kapangaruhan pisan ku anu sanés, éta ngamungkinkeun aranjeunna langkung marahmay sareng hormat, aranjeunna bakal terang kumaha nyarios henteu ka batur sareng aranjeunna bakal terang kumaha ngabéla diri tina serangan. Hayu urang tingali sababaraha tips pikeun ngamajukeun kategasan dina murangkalih.

ngadorong barudak asertif

Kumaha carana ngadorong kategasan dina murangkalih

  • Didik tina hormat. Anjeun jalma anu pangpayunna negeskeun, komunikasi pikiran, ide sareng émosi anjeun leres. Titenan kumaha komunikasi sareng batur, anjeun negeskeun, atanapi anjeun rada pasif atanapi agrésif? Anjeun tiasa ningali tulisan "10 tips janten langkung tegas".
  • Dangukeun anjeunna. Hayu anjeunna terang yén pendapat anjeun, pikiran sareng kahoyong diperhatoskeun sareng berharga.
  • Diajar anjeunna pikeun nganyatakeun parasaan. Upami murangkalih biasa nyarioskeun émosina ti alit, langkung gampang pikeun aranjeunna nalika aranjeunna langkung sepuh. Éta ngamungkinkeun aranjeunna pikeun ngaidentipikasi émosina, janten sadar aranjeunna sareng terang kumaha nganyatakeun aranjeunna. Hayu anjeunna terang yén émosi na penting, sanajan éta hirup dina cara pikaresepeun. Sadaya émosina ngagaduhan fungsi sareng sah.
  • Ningkatkeun harga diri. Sakumaha urang kauninga di luhur, harga diri mangrupikeun dasar tina asertif. Upami anjeun ngagaduhan harga diri handap, sesah pisan pikeun negeskeun, sabab anjeun bakal milari persetujuan batur dina sagala hal anu anjeun lakukeun sareng nyarios, sareng bakal hésé pisan komunikasi kaayaan anu anjeun henteu resep. Entong kantun tulisanana "Kumaha ngamajukeun harga diri di murangkalih".
  • Ajar anjeunna nyarios henteu. Perlu dipikaharti kumaha nyarios henteu tanpa ngaraos kaliru dina raraga ngembangkeun kategasan. Nyetél watesan ngamungkinkeun urang pikeun ngajaga diri sareng henteu ngantep diri urang sorangan ditincak ku kapentingan batur. Méré kami kaamanan sareng katerampilan terang kumaha ngahargaan nilai sareng minat urang sateuacan batur.
  • Henteu ka kekerasan. Seueur kolot anu ngadorong barudakna pikeun membela diri tina kekerasan di sakola kalayan langkung seueur kekerasan. Ieu mangrupa siklus bahaya pisan anu kedah dipak dina pucukna. Urang kedah nunjukkeun ka aranjeunna yén éta mangrupikeun tingkah laku agrésif anu teu tiasa diijinkeun, sareng urang kedah ninggalkeun kaayaan sareng nyungkeun bantosan.

Kusabab émut ... ngembangkeun kategasan bakal gumantung kana kasuksésan kamekaran sosial-émosional anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.