Kumaha Ngobrol sareng Anak Anjeun Anu Henteu Kabisa Ngeunaan Pubertas

rumaja kalayan sindrom handap

Henteu gampang pikeun ngobrol sareng ngajelaskeun ngeunaan pubertas sareng murangkalih anjeun, tapi penting pikeun ngalakukeunana sabab anjeun kedah anu nyayogikeun sanés ngan ukur inpormasi, tapi ogé pamahaman awak anjeun nyalira. Nya kitu ogé upami anjeun ngagaduhan murangkalih cacad. Anjeun kedah ngajelaskeun naon anu pubertas sareng kumaha pangaruhna dina taun-taun ieu, numutkeun kamampuanna. Sanaos ieu mangrupikeun poko anu peka sareng nangtang, anjeun kedah ngartos naon anu kajantenan dina awak anjeun. Ieu ku bantosan anjeun sareng perencanaan anu saé henteu kedah sesah.

Di dieu urang badé masihan anjeun sababaraha tip supados anjeun tumut kana akun sareng parantos waktuna ngobrol sareng murangkalih anjeun anu cacad ngeunaan pubertas.

Gancangna langkung saé

Sedengkeun paguneman ngeunaan pubertas sigana seueur pisan, anjeun hoyong pastikeun anjeun gaduh éta langkung gancang tibatan engké. Entong ngantosan anak anjeun aya di tengah hormon rumaja sareng awakna robah ngamimitian ngawangkong ngeunaan pubertas.

Barudak anu ngagaduhan kabutuhan khusus peryogi langkung seueur inpormasi tibatan pidéo kaséhatan sakola tiasa disayogikeun. Janten, luangkeun waktos kanggo ngobrol sareng murangkalih anjeun. Pilih tempat anu sepi tanpa gangguan pikeun ngobrolkeun topikna. Jang ngalampahkeunana, tumut kana kamampuanna pikeun ngarti.

rumaja kalayan sindrom handap sareng cacad intelektual

Salah sahiji cara pikeun ngamimitian paguneman nyaéta naroskeun ka budak anjeun naon anu anjeunna parantos terang. Inpormasi ieu bakal janten titik awal anu saé pikeun paguneman. Salaku conto, murangkalih anjeun panginten parantos ngagaduhan élmu ngeunaan anatomi sareng baranahan ti kelas kaséhatan atanapi sains. Hasilna, anjeun tiasa nganggo élmu ieu sareng mimitian ti ditu. Teu kedah ngamimitian ti mimiti.

Léngkah-léngkah

Sapertos naon waé anu anjeun bakal ajar murangkalih anjeun, éta kedah dianalisis sareng dipedar "ku bab". Anjeun teu hoyong ngajelaskeun sadayana ngeunaan seksualitas sareng pubertas dina waktos anu sasarengan atanapi éta bakal langkung seueur inpormasi tibatan anu tiasa anjeun laksanakeun.

Upami anjeun gaduh putri anu cacad, anjeun kedah ngajelaskeun ka anjeunna tentang haid, bantalan sareng kumaha cara dianggo. Engké anjeun tiasa nyarios ngeunaan kram menstruasi, sindrom praméntal ... Sareng dinten anu sanés ngeunaan kunaon période éta perlu pikeun nyandung barudak. Tepikeun sadayana sacara jelas sareng spésifik sareng tong nyobian nyayogikeun teuing inpormasi sakaligus.

Éta ogé ngabantosan pikeun marios tahapan baligh. Ieu bakal nyarioskeun parobihan jangkungna, sora, kaayaan kulit, sareng suasana haté. Jelaskeun yén henteu sadayana kajadian sakaligus, tapi yén parobihan ieu lumangsung salami ampir sapuluh taun. Ogé, anjeun panginten kedah ngabahas topik sababaraha kali salami waktos éta. Teu jarang barudak anu ngagaduhan kabutuhan khusus janten rewel iraha aranjeunna perhatoskeun parobihan awakna. Anjeun bakal kedah mastikeun yén sadaya nonoman ngalaman naon anu dialaman.

mojang rumaja cacat

Anggo kecap-kecap anu leres

Ti mimiti, anjeun kedah pastikeun anjeun nganggo terminologi ilmiah pikeun bagian sareng fungsi awak. Entong sieun nganggo istilah anu leres…. Aranjeunna kedah terang nami-Na, ulah infatilize anjeunna jeung nelepon hal ku ngaran.

Salaku conto, budak awéwé gaduh vulva, labia luar, labia jero, klitoris, uretra, sareng heunceut. Samentawis éta, budak lalaki ngagaduhan téstis, skrotum (scrotal sac), sirit, glans, sareng uretra. Teu ilahar pikeun jalma déwasa ngarasa éra nalika ngagunakeun istilah-istilah ieu sareng murangkalihna, tapi penting pisan pikeun jalma ngora ngartos naon anu diwakilan ku istilah-istilah ieu upami aranjeunna tiasa paham kana éta hal.. Nyaho aranjeunna tiasa ngajantenkeun langkung gampang pikeun aranjeunna ngaidentipikasi masalah médis dina kahirupan.

Ogé, ngagunakeun istilah anu saluyu tiasa nyingkahan kabingungan pikeun murangkalih anjeun kalayan kabutuhan khusus. Pertimbangkeun kumaha matak lieur pikeun ngawartosan ka barudak anu ngagaduhan kabutuhan khusus yén orok tumuh dina beuteung batur dibandingkeun sareng ngawartosan aranjeunna yén orok tumuh dina rahim indungna. Upami anjeun nganggo istilah beuteung, aranjeunna panginten bakal bingung sareng nyangka yén indungna tuang orok. Atanapi, aranjeunna panginten heran kumaha orok lebet kana rahim batur ... Entong ngantep kasieunan anjeun sareng subjek ngajantenkeun anjeun transparan sareng anak anjeun anu cacad. Jujur sareng terbuka dina komunikasi sareng ulah nyumputkeun atanapi murangkalih hal.

Setrés normal

Nalika awak budak gancang robah, sapertos nalika buuk mimiti tumuh di tempat-tempat anu teu aya sateuacanna, ieu tiasa pikasieuneun sareng matak lieur pikeun sawatara diantarana. Hasilna, penting pisan anjeun nekenkeun yén parobihan anu dialaman ku aranjeunna sacara normal sareng sing saha waé anu ngalangkunganana. Anjeun tiasa ogé nyarioskeun kanyataan yén awak saha waé robih ku cara anu adil pikeun jalma éta.

Salaku conto, sababaraha jalma janten jangkung luhur bari anu sanés tetep langkung pondok. Jalma-jalma sanés tiasa numuwuhkeun seueur rambut, sedengkeun anu sanésna bakal gaduh jumlah anu langkung alit ... sareng ieu sadayana normal. Nunjukkeun bédana bakal nyayogikeun kanyaho yén aranjeunna henteu kedah persis sapertos batur. Éta ogé nunjukkeun yén teu aya anu anéh ngeunaan naon anu dialaman.

nonoman dina umur baligh

Milarian waktos anu pas

Anjeun tiasa ngagunakeun conto tina kahirupan sapopoe pikeun ngobrol ngeunaan pubertas sareng seksualitas. Salaku conto, anjeun tiasa nyarioskeun kakandungan jalma anu anjeun kenal, ngeunaan pubertas duduluran, jst. Conto kahirupan nyata ngabantosan aranjeunna ngartos naon anu dialaman sareng naon hartosna nalika parantos déwasa.

Anjeun tiasa ogé maca buku babarengan dina pubertas, perawatan awak, sareng baranahan. Tong hilap ogé nyarioskeun pentingna kabersihan anu hadé, sapertos mandi sacara rutin, nganggo deodorant, sareng ngumbah ramo. Kaahlian hirup penting ieu ogé dikaitkeun sareng paguneman ngeunaan pubertas sareng awak anu robih.

Balikan deui inpormasi sakalian diperyogikeun sareng di luhur sadayana, kéngingkeun murangkalih anjeun cacat pikeun naroskeun sadaya patarosan anu diperyogikeun pikeun langkung ngartos naon anu déwasa sareng parobihan anjeun ngalaman.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.