Kumaha pangiriman

Babaran

Pikeun saha waé anu teu acan ngalaman éta, terang kumaha ngalahirkeun mangrupikeun hal anu tiasa nyiptakeun rasa panasaran. Sanajan bisa disebutkeun yen unggal kalahiran sagemblengna béda, unik tur husus, aya coincidences tangtu nu dibagikeun dina cara umum. Anu paling penting nyaéta tanpa ragu, momen pangiriman teh janjian pangpentingna dina kahirupan tina sagala awéwé, sabab mun anjeun rengse, anjeun bakal papanggih jalma pangpentingna dina hirup anjeun.

Buruh tiasa panjang pisan atanapi pondok pisan, anjeun henteu kantos terang sareng janten langkung saé henteu ngagaduhan ekspektasi anu luhur. Anjeun tiasa ngadamel rencana, anjeun tiasa mikir ngeunaan kumaha anjeun hoyong janten, ngobrol dokter nu ahli ngeunaan kandungan anjeun sarta nyieun hiji rencana mungkin pikeun mibanda sagalana saeutik leuwih dina kontrol. Tapi kabeneran aya yén nalika waktuna parantos sumping, sadayana tiasa robih ngadadak, janten penting pisan yén anjeun siap pikeun kaayaan naon waé nu bisa dibikeun.

Naon ari ngalahirkeun

Kumaha pangiriman

Buruh dibagi kana tilu fase nyaeta, dilatasi, tahap kadua jeung pangiriman. Prosésna tiasa nyandak seueur, sababaraha jam, sanaos éta sanés aturan, sabab dina unggal kasus kaayaanana bakal béda-béda. Dina tiap hal dimimitian ku dilation of cervix, nu lumangsung nalika kontraksi kuli lumangsung.

Sanajan anjeun bisa ngaharepkeun pikeun megatkeun cai kawas dina pilem, ieu teu salawasna pemicu pikeun kuli, sanajan kaayaanana. Hartina, sakali kantong amniotic beubeulahan sarta cairan mimiti bocor, orok eureun narima gizi. Di sisi séjén, kantong amniotic bisa beubeulahan atawa sangsara fissure lila saméméh orok siap dilahirkeun. Sareng éta naha dina waktos éta anjeun kedah angkat ka rumah sakit pikeun spesialis pikeun ngira-ngira naha perlu ngamimitian ngalahirkeun atanapi henteu.

Ku alatan éta, persalinan dimimitian ku kontraksi jeung widening atawa dilation of cervix sarta ditungtungan make plasénta. Di antara sakabéh prosés ieu, waktuna bakal datang pikeun mawa orok ka dunya sarta eta bakal ditungtungan ku pangiriman. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan naon anu lumangsung dina unggal fase buruh? Kami nyarioskeun ka anjeun sadayana supados anjeun tiasa terang sakedik kumaha pangiriman anjeun.

Mangsa dilasi

Ieu fase pangpanjangna tina sakabéh kuli, dina kalolobaan kasus. Mangsa dilation bisa lepas pikeun loba jam, sabab perlu eta cervix ngalegaan nepi ka 10 séntiméter supaya sirah orok boga kasempetan pikeun kaluar. Dokter anjeun bakal masihan anjeun petunjuk ngeunaan kumaha sareng iraha anjeun kedah angkat ka rumah sakit nalika kontraksi dimimitian, ku kituna, penting pisan pikeun ngalaksanakeunana. kursus atikan indung.

Fase pengusiran

Ngalahir

Saatos seueur usaha, nyeri tina kontraksi sareng prosés anu umumna panjang, momen anu paling khusus tina sadaya pangiriman sumping. Fase expulsion atawa ngadorong pikeun ngalahirkeun. Dina waktu ieu anjeun bakal geus jadi dilated ku 10 séntiméter jeung Anjeun bakal siap pikeun ngamimitian ngadorong. Ginekolog atanapi bidan bakal anu nangtukeun naha waktosna parantos sumping sareng bakal ngajelaskeun kumaha anjeun kedah ngalakukeunana.

Pangiriman

Buruh ditungtungan ku pangiriman, nu katelah prosés expulsion of plasénta, sésa-sésa ari jeung mémbran nu napel sac amniotic kana awak anjeun. Pangiriman dimimitian nalika orok dilahirkeun sareng ditungtungan nalika awak anjeun ngaluarkeun sadayana anu disebatkeun. prosés ieu masih bisa nyandak lila, sanajan Lamun ngalahirkeun bade normal, Anjeun meureun bakal méakkeun eta kalawan orok Anjeun pikeun mantuan awak anjeun neruskeun fase expulsive. Hal éta lumangsung berkat oksitosin, nyaéta hormon anu ngahasilkeun kontraksi.

Ieu mangrupikeun fase-fase persalinan sareng kumaha prosésna biasana ti mimiti kontraksi kuli, dugi ka akhir pangiriman. Sanajan éta normal pikeun ngahasilkeun kahariwang jeung sieun, anjeun kedah percanten ka kapasitas awak anjeun, nu undoubtedly bakal kaget anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.