Liburan méntal kolot

Jumlah sedeng kafein nalika kakandungan henteu ngarugikeun IQ orok, panilitian

Nalika anjeun ramana atanapi indung, kahirupan robih lengkep sareng kahirupan anu anjeun kantos sateuacan ngan saukur ngaleungit. Janten bapa atanapi indung mangrupikeun tanggung jawab anu tetep anu henteu pernah lirén sareng tangtosna, ngahasilkeun setrés. Ayeuna kolot kudu kreatif pisan pikeun bisa ngagabungkeun kaséhatan méntalna sareng kahirupan sadidinten sareng sadaya tanggung jawab sareng kawajiban anu kedah aranjeunna laksanakeun.

Janten indung atanapi bapak padamelan 24 jam sapoé, 7 dinten saminggu, 365 dinten sataun ... padamelan ieu ngeusi popok, ceurik, pencét, bruising, kaulinan, tantrums, hariwang, kateupastian ... Henteu aya sesa dina kolot atanapi indung ... tapi kumaha anjeun tiasa mendakan cara pikeun ngadekpres sareng gaduh pakansi méntal kumaha waé ringkes?

Upami anjeun henteu ngagaduhan pakansi méntal sareng teras hariwang, setrés, sareng total disposisi kebat anjeun anu pikaresepeun, anjeun tiasa tungtungna capé sareng kalintang capéna anu bahkan tiasa janten panyawat gering. Dina pengertian ieu, penting pisan anjeun diajar ngadamel jeda anu diperyogikeun yén sanaos henteu gampang, anjeun tiasa kéngingkeunana! Tapi kumaha?

Ngajalankeun kalayan henteu aya anu sanés dina mobil

Nyupiran nyalira tiasa ngajantenkeun anjeun betah sareng diri anjeun, ngupingkeun radio atanapi stasiun karesep anjeun. Anjeun terang yén anjeun aya dina mobil anjeun sareng moal aya anu ngaganggu anjeun dina mobil. Mangrupikeun waktos anu saé pikeun mikaresep tanpa nguping saha waé anu ngagorowok atanapi gelut. Éta mangrupikeun napas anu pondok dina soré, nalika radio ngabantosan anjeun pikeun ngararasakeun momen anjeun nyalira. Anjeun tiasa mikir, ngarenghap sareng bersantai ... éta ngan waktos anu saé.

Budak awéwé milarian rasa sayang, perlindungan sareng kanyamanan di ramana.

Anjeun tiasa ngaraosan saatos tanpa aya anu ngaganggu anjeun atanapi ngahalangan anjeun tina ngararasakeun momen khusus ieu kanggo anjeun.

Dikumbah

Pancuran mangrupikeun hal anu biasa dilakukeun ku unggal jalma unggal dinten, tapi henteu sami pikeun mandi buru-buru sareng setrés tibatan ngalaksanakeunana kalayan tenang panginten yén waktos ieu kanggo anjeun, éta mangrupikeun waktos anjeun istirahat ti sadidinten.

Nyatana, pancuran rélaxasi murni, Sareng upami anjeun gaduh kasempetan kanggo nyandak hiji bari anjeun terang yén orokna diawaskeun ku jalma sanés atanapi upami anjeunna nuju tilem, kuring nyarankeun anjeun ngamangpaatkeun éta ... Kusabab éta bakal tetep saé sareng anjeun sareng pipikiran anjeun ogé bakal resep pakansi anu anjeun pasihkeun. Oasis ieu nawiskeun kasempetan anu sampurna pikeun ngalakukeun nanaon, anu bagja mutlak nalika anjeun capé. Éta janten bapak atanapi indung ... anjeun bakal capé sadaya waktos!

Sareng upami anjeun langkung resep mandi?

Meureun anjeun henteu pernah nganggap kamar mandi salaku tempat suci sateuacanna, tapi ayeuna anjeun indung atanapi bapak, tempat éta parantos janten tempat anu caket anjeun sapertos guha ka nyalira. Kamar leutik anu aya panto na masihan anjeun salah sahiji waktos sakedik waktos anjeun nyéépkeun nyalira di bumi, janten anjeun tiasa bet anjeun bakal linggih di luhur wc pikeun néwak berita olahraga pangénggalna. Sareng nebak naon? Anjeun bahkan henteu kedah isin tina éta ... anjeun kreatif sareng pikiran anjeun kedah ngalakukeunana!

awak awéwé jeung indung

Nap

Kami terang, éta siga impian hésé pikeun ngahontal ... Tapi éta henteu kedah janten utopia pikeun anjeun. Ieu mangrupikeun katerampilan anu disayogikeun kanggo sepuh anu paling terlatih. Henteu janten masalah naha éta salami lima menit atanapi 30, upami aya istirahat pondok dina sababaraha waktos dina dinten anjeun, anjeun langkung kamungkinan pikeun nutup panon anjeun pikeun nempatkeun sakuat tanaga kana batré anjeun. Lima menit dina mobil? Leres. 10 menit istirahat di damel? Percanten. Salaku kolot, anjeun kedah janten jalma anu ngamangpaatkeun éta menit-menit tambahan dimana waé.

Ngalereskeun kopi anjeun!

Kopi langkung ti ngan ukur inuman anu di kafein kanggo sepuh, éta mangrupikeun cara hirup. Nyeuseup kopi anu saé ibarat rangsangan cair, nyuuh ka kolot, "Anjeun parantos beres ieu." Janten hatur nuhun kopi sayang kanggo aliran ajeg panguat harga diri ... Hubungan anjeun sareng kopi nalika janten kolot bakal langkung caket.

Waktos sateuacan nyandak orok tina mobil atanapi mobil

Upami anjeun ramana atanapi indung anjeun bakal seuri nalika anjeun maca ieu, tapi dina kanyataanana waktos anu anjeun gaduh sateuacan nyandak orok kaluar tina mobil janten emas. Aya jandéla lima detik dimana, nalika anjeun dugi ka tujuan anjeun sareng orok dina korsi tukang, anjeun muka panto kanggo leumpang ka sisi anu sanésna angkat orok anjeun tina korsi na dina mobil. Lima detik éta berharga: panto nutup di tukangeun anjeun, anjeun nyalira, anjeun bébas ngaraos angin dina ramo sareng ngambeu mawar, sanaos ngan sakedap. Teras, anjeun bapak atanapi indung deui. Perlu dipikanyaho yén anjeun manjangkeun lima detik dugi ka dalapan detik, sabab leres, anjeun pemberontak sareng teu aya kajadian.

Sareng di bumi, nalika anjeun sumping sareng mobil sareng ngantepkeun murangkalih anjeun di lebet, leres, anjeun ogé ngamangpaatkeun waktos éta pikeun ka kamar mandi atanapi ngalakukeun anu gancang. Urang sadayana terang éta, tong ngarasa salah kana éta.

Olahraga

Olahraga… sekutu anu henteu pernah gagal anjeun tapi ayeuna anjeun moal mendakan waktos kanggo bersekutu sareng anjeunna deui. Anjeun panginten henteu ngalatih sakumaha sering anjeun sakali, tapi hal-hal di antara anjeun bakal teras-teras angkat tepat dimana anjeun angkat, saolah-olah waktos henteu kantos kalangkung.

Tong hariwang, sabab ku karep, anjeun tiasa mendakan waktos anu diperlukeun pikeun tiasa olahraga sareng olahraga pikiran sareng awak anjeun. Kaséhatan anjeun peryogi anjeun sareng pikiran anjeun bakal hatur nuhun kusabab éta mangrupikeun liburan anu pangsaéna!

Nalika orok bobo ...

Aya alesan anu khusus naha ieu mangrupikeun barang terakhir dina daptar sareng éta kusabab henteu aya anu ngabandingkeun nalika orok anjeun bobo. Ujug-ujug, anjeun nyanghareupan kamungkinan sajajalan. Naha anjeun bakal ngurus tanggung jawab anjeun, naha anjeun ngalakukeun hal anu pikaresepeun atanapi anu endah pikeun pasangan anjeun? Pilihan anjeun, tapi pilih anu wijaksana: anjeun moal terang iraha kebat alit kabagjaan bakal hudang deui.

Janten, sasama kolot: lakukeun naon anu anjeun mampu sareng naon waé anu anjeun lakukeun, tetep émut yén anu pangsaéna pikeun nyandak sababaraha tindakan méntal pikeun ngajaga pikiran anjeun aktip sareng tiasa ngaraosan unggal waktos salaku kulawarga. Kusabab enya, anjeun gaduh langkung seueur tanggel waler tapi aranjeunna pantes masing-masing.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.