Mangpaat terapi sato pikeun barudak

Terapi anjing pikeun barudak

Sato mangrupikeun sahabat perjalanan anu saé kanggo sadaya jalma anu resep kana perusahaan anjeun. Piaraan nyaéta silaturahim, cinta anu teu aya saratna, sosobatan, sareng dédikasi. Gaduh sato di bumi hartosna ngagaduhan hiji deui anggota di kulawarga, babaturan anu kedah diurus, dipikacinta sareng saha pikeun nyayogikeun kahirupan anu mantep sareng asih. Tapi salian ti sosobatan, sato nyumbang langkung seueur pikeun kahirupan masarakat.

Ayeuna aya sababaraha jinis terapi sareng sato, anu seueur nguntungkeun pikeun ngarawat barudak anu ngagaduhan gangguan anu béda sareng panyakit. Sababaraha terapi sato anu paling dikenal nyaéta anu dilakukeun ku lumba-lumba atanapi kuda, masihan hasil anu hadé dina hal tingkat sosial, psikologis sareng fisiologis.

Terapi Bantosan Sato pikeun Barudak

La terapi sato Mangrupikeun salah sahiji jinis bantosan anu dilaksanakeun kalayan sato anu béda-béda, umumna perusahaan, anu tujuanana pikeun ningkatkeun kamampuan sosial, tingkah laku sareng pamekaran kognitif diantarana. Aranjeunna ditujukeun pikeun barudak autis, kalayan gangguan ngalaksanakeun, nonoman anu résiko pangaluaran sosial atanapi penderita Alzheimer.

Sasatoan pendamping anu paling umum sapertos anjing sareng ucing umumna dianggo. Sanaos aranjeunna ogé kawéntar therapies sareng sato sanés sapertos:

  • Terapi Mantuan Lumba-lumba

Terapi Mantuan Lumba-lumba

Panilitian anu sanés parantos dilaksanakeun anu parantos kauninga yén sora anu dipancarkan ku lumba-lumba tiasa dugi kana bagéan anu paling jero tina sambungan saraf. Ieu tiasa nyababkeun Parobihan sareng koneksi anyar dihasilkeun, sahingga ningkatkeun mobilitas barudak anu kaserang palsy cerebral.

  • Terapi dibantuan ku kuda

Terapi dibantuan ku kuda

Jenis terapi anu ditulungan sato nyaéta anu ngagunakeun kuda pikeun ngubaran barudak anu ngagaduhan gangguan spéktrum autisme (ASD). Dina hal ieu, gerakan kuda ngahasilkeun séri geter anu sanggup ngarobih sambungan saraf.

Mangpaat terapi sato

Salian ti anu disebatkeun, salah sahiji mangpaat panggedéna pikeun terapi dibantuan sato pikeun barudak nyaéta interaksi anak sareng sato. Lumangsung diantara étaÉta mangrupikeun jinis komunikasi sanés lisan, ngan ukur aya diantara dua aranjeunna. Barudak ngatur pikeun ngawangun hubungan épéktip sareng sato, sahingga ningkatkeun kabiasaan sosial sareng pamekaran émosina.

Hubungan sareng sato-sato tinangtu sapertos anjing atanapi kuda penting pisan pikeun ngubaran gangguan spéktrum autisme. Dina kasus ieu, barudak ngagaduhan kasusah pikeun hubungan sosial sareng hubungan sareng jenis sato ieu, ngahudangkeun aranjeunna perasaan sapertos suka bungah atanapi pikagumbiraeun.

Mangpaat séjén terapi dibantuan sato nyaéta

  • Ngamajukeun konsentrasi sareng perhatian. Perusahaan ingon-ingon ngabantosan anak pikeun konsentrasi. Salah sahiji tiori nyaéta ku teu maliré kalakuan sasatoan, budak tiasa ngajaga parobihan.
  • Ngaronjatkeun wanda. Ogé ngirangan setrés, kahariwang sareng ningkatkeun tingkah laku.
  • Ningkatkeun aktivitas fisik, ngalangkungan jalan-jalan sareng gim. Naon ogé ningkatkeun hubungan anu mangaruhan antara anggota kulawarga ku ngabagi waktos luang sareng piaraan.
  • Budak diajar ngatur norma sosial. Ngantosan giliranana maén sareng piaraan contona. Anjeunna ogé diajar nuturkeun paréntah jalma sanés, nalika aranjeunna ngajar anjeunna kumaha cara ngamankeun sato atanapi kumaha ngokolakeunana supados henteu ngarugikeun éta sato.
  • Diajar damel di hiji tim. Ngalaksanakeun tugas anu dibutuhkeun ku sato ku bantosan murangkalih anu sanés atanapi kulawarga.

Terapi sato

Terapi di pusat khusus

Gaduh piaraan di bumi mangrupikeun kaunggulan pikeun sakulawarga, sato masihan anjeun sayang tanpa ngarepkeun nanaon. Piaraan anjeun henteu nangtoskeun anjeun atanapi gaduh ekspektasi anu luhur pikeun anjeun, éta bakal nampi anjeun sakumaha anjeun sareng mikanyaah anjeun sapertos anjeun. Tapi upami anjeun ngagaduhan murangkalih kalayan kabutuhan khususDisarankeun anjeun milari pusat khusus dimana anjeun tiasa ngalakukeun terapi sareng sato.

Profésional dina bidang ieu ngagaduhan téhnik sareng cara pikeun ngagunakeun terapi ku cara anu épéktip pikeun anak, tapi ogé, mastikeun karaharjaan sato.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.