Masalah kulit orok umum

Jarawat orok

Kulit orok lemes pisan sareng sering pisan éta dampal suku nampilkeun sagala rupa masalah. Seueur diantara aranjeunna ngaleungit nalika budak leutik tumuh, tapi penting pikeun terang aranjeunna dina raraga ngubaranana ku cara anu paling pas. Pediatrina bakal janten jalma anu nangtoskeun naon masalah anu aya dina orok anjeun dina kulit, kumargi sanaos gejala na tiasa sami, duanana sababna ogé pangubaranna lengkep pisan.

Janten penting pisan pikeun henteu neraskeun cara naon waé tanpa heula orok dipariksa ku spesialis. Dina kaseueuran kasus, pangobatan henteu diperyogikeun sareng cukup pikeun nuturkeun sababaraha saran. Urang tingali naon masalah anu paling sering dina kulit orok. Ku cara ieu anjeun tiasa langkung mikawanoh gejala sareng waspada kana perobihan naon waé.

Dermatitis atopik

Orok sareng dermatitis raray

Beuki seueur orok anu kaserang kulit atopik, masalah kulit anu sabab pasti henteu dipikaterang. Dermatitis atopik bénten sareng masalah kulit anu sanés kumargi manifés nyalira dina bentuk éksim, ieu ngahasilkeun beureuman, baruntus, mesék sareng di luhur sadayana, seueur peurih sareng ngarareunah budak.

Dermatitis atopik biasana muncul dina bulan-bulan mimiti kahirupan sareng meryogikeun perawatan anu khusus pikeun kulit barudak. Di bumi anjeun kedah nyingkahan panggunaan deterjen wangi sareng ngumbah baju anjeun nganggo produk nétral sareng khusus pikeun kulit anu lemes. Éta ogé penting pikeun produk mandi anu spésifik sareng éta hidrat hidrasi kulit anak kalayan saé pisan.

Penting pikeun ningali pediatrik anjeun, kusabab dermatitis atopik lumangsung dina bentuk flare-up. Nalika ieu kajantenan, ampir teu mungkin pikeun ngendalikeun masalah na panggunaan ubar anu kedah diresepkeun ku dokter perlu.

Jarawat orok

Dina minggu-minggu mimiti kahirupan, sababaraha jarawat sareng sirah bodas tiasa muncul, mirip pisan sareng anu dihasilkeun ku jarawat anom. Jarawat ieu téh disababkeun ku pangaruh hormon indung anu dialihkeun ka plasénta nalika kakandungan. Jerawat bakal ngaleungit sacara alami sareng teu kedah diubaran. Nanging, penting pikeun nuturkeun kabiasaan kabersihan anu saé sareng henteu némpél pimples langsung supados henteu nginféksi éta.

Tutup Cradle

Orok nganggo cap Lawu

Dermatitis seborrheic, atanapi cap cradle, mangrupikeun masalah kulit anu umum dina nyusuan orok. Biasana nembongan kusabab sebum kaleuleuwihi sareng dibédakeun ku munculna timbangan konéng dina tangkorak orok. Tutup Cradle biasana ngaleungit sacara alami sareng henteu meryogikeun perawatan médis. Di bumi anjeun tiasa nyisiran sirah orok ku sikat khusus pikeun ngabantosan timbangan.

Perawatan bumi

Sateuacan mutuskeun kamungkinan naon, penting pisan anjeun angkat ka dokter spesialis pediatrik pikeun meunteun masalah dina kulit orok anjeun. Sanaos prinsipna mah henteu aya masalah anu disebatkeun biasana serius, nyatana éta aranjeunna bangor pikeun alit sareng disarankeun aranjeunna dikontrol. Utamana keur leutik pisan sareng yén sagala-galina tiasa parah teu disangka-sangka.

Sanaos dina kaseueuran kasus henteu mungkin pikeun nyegah masalah kulit ieu tina muncul, anjeun tiasa nuturkeun sababaraha saran pikeun ningkatkeun kaayaan budak. Ieu sababaraha tips anu tiasa anjeun nuturkeun di bumi:

  • Tetep kuku budak leutik anjeun sok diteureuy sareng diajukkeun, ku cara ieu anjeun bakal nyingkahan nganyenyeri dirina sabab anjeunna bakal teras-terasan nyobian ngeruk
  • Anggo sabun sareng losion anu henteu beraroma atanapi produk kimia, langkung saé nganggo produk éta anu disarankeun pikeun orok anu kulitna lemes
  • Proses ngumbah baju orok kapisah, sareng deterjen nétral na tanpa nganggo jinis pelembut lawon
  • Jaga kulit orok anjeun sok terhidrasi kalayan saé pisan, utamina upami anjeun ngagaduhan dermatitis atopik
  • Saha waé anu badé némpél orok, kalebet diri anjeun sorangan, kedahna gaduh panangan anu bersih pisan. Sanaos sigana atra, penting pisan pikeun nyingkahan inféksi anu mungkin sareng ogé ngajantenkeun masalah kulit sakapeung anjeun parah

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.