Nada beuteung gancang saatos kakandungan

Nada beuteung saatos kakandungan

Pikeun nada beuteung gancang saatos kakandungan, perlu ngagabungkeun latihan khusus sareng diet anu séhat, sapertos naon waé anu anjeun hoyong tingkatkeun awak anjeun. Nanging, saatos kakandungan, tanaga gawé sareng sadayana anu kedah dihirupkeun ku postpartum, kedah ati-ati pisan sareng pilih pilihan anu paling pas pikeun tumut kana kaayaan.

Kusabab urang henteu kedah hilap yén awak awéwé ngalangkungan seueur parobihan nalika kakandungan. Sareng, pikeun pamulihan janten pantes, éta penting pikeun ngantepkeun alam nyandak jalanna. Bagian fisik anu paling katingali penting, sabab éta mangrupikeun anjeun ningali diri sareng anu ngajantenkeun anjeun henteu bahagia sacara fisik. Tapi anu langkung penting nyaéta anu henteu katingali, anu mana anu paling sangsara tina prosés ieu sadayana.

Ku alatan éta, sateuacan ngamimitian ngagarap pamulihan fisik anjeun saatos ngagaduhan orok, anjeun kedah pastikeun awak anjeun parantos siap. Buka heula dokter kandungan atanapi bidan anjeun, ka parios yén pamulihan anjeun parantos réngsé sateuacan ngamimitian. Salaku tambahan, anjeun kedah milih diét anu ngabantosan anjeun dina pamulihan, tapi éta henteu ngarugikeun orok anjeun nalika nyusuan.

Latihan pikeun nada beuteung saatos kakandungan

Biasana, nalika kakandungan sareng ngalahirkeun lumangsung tanpa komplikasi, spesialis nyarankeun ngamimitian latihan 20 dinten engké upami seserahanana heunceut sareng ka-4 dinten upami éta ku bagian sesar. Tapi ieu dina istilah umum, masing-masing kasus béda pisan sareng éta sababna anjeun kedah konsultasi sareng dokter sateuacan sateuacan pamulihan postpartum.

Saatos anjeun bakal mendakan sababaraha latihan khusus pikeun nada beuteung. Émut pikeun ngagabungkeun aranjeunna sareng kagiatan aérobik berdampak rendah, sapertos leumpang, ngojay, atanapi Pilates. Dahareun ogé ngagaduhan peran penting dina pamulihan anjeun. Turutan rupa-rupa, saimbang sareng sedeng diet, dina tautan anjeun bakal mendakan sababaraha tip tuang kanggo meunangkeun deui kulit saatos kakandungan.

Latihan 1: urang angkat panggul

Mimitian ku ngagolér dina lantai dina tonggong anjeun, dina mat atanapi mat. Tempatkeun panangan anjeun dina sisi awak anjeun, dampalkeun ka handap. Ngabengkokkeun suku anjeun sareng pasang suku anjeun di hareup silih. Tina posisi ieu, angkat cangkéng dugi ka jangkungna pinuh anu anjeun tiasa ngahontal. Tahan posisi samentawis sareng balik deui ka posisi aslina. Laksanakeun 5 pangulangan ngadalikeun napas anjeun kalayan hadé.

Latihan 2: suku nepi

Deui ngamimitian latihan ngagolér dina tonggong anjeun dina mat. Panangan dina dua sisi awak anjeun sareng sareng dampal suku dina awak. Angkat suku, ngajaga babarengan, tanpa angkat batangna taneuh. Nalika anjeun perhatosan kontraksi otot beuteung, tahan pose pikeun menit. Turunkeun suku anjeun deui ka posisi awal sareng lakukeun 5 repetisi.

Latihan 3: suku sareng panangan

Bohong dina kasur sareng panangan anjeun diulur kana sisi sareng suku anjeun lempeng. Angkatkeun suku anjeun babarengan dina waktos anu sami sareng kalapa anjeun, kalayan panangan diulur sareng palem anjeun lempeng. Bayangkeun anjeun hoyong noél suku anjeun ku ujung jari anjeun sareng ngabayangkeun posisi éta bari nahan pasang aksi salami 1 menit. Laksanakeun 5 pangulangan nalika masih ngendalikeun napas anjeun.

Tip tuangeun postpartum

Latihan ieu bakal ngabantosan anjeun kana nada beuteung anjeun, tapi ku anjeun tiasa diperhatoskeun parobihanana, penting pisan anjeun tetep. Sésana penting pisan pikeun awak anjeun tiasa ngasimilasi sadaya anu anjeun lakukeun, janten anjeun kedah beristirahat iraha anjeun tiasa. Anjeun ogé kedah tuang kalayan saé, tetep séhat sareng awak anjeun kéngingkeun sumber énergi anu pas.

Sareng émut, cageur sacara fisik penting pikeun karaharjaan anjeun, tapi awak anjeun parantos ngalangkungan seueur parobihan salami sababaraha bulan sareng anjeun peryogi minimum anu sami kanggo pulih. Jaga diri anjeun dina sagala hal, tapi tong hilap kasabaran penting sareng buru-buru, dina hal ieu sapertos kasus sanésna, henteu saé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.