Naha orok kuring meunang pimples?

orok ku jerawat, pimples

Pikirkeun ngeunaan kulit bayi inevitably brings ka pikiran gambar tina lemes: pipi rosa jeung montok, irung sampurna, sungut kacang pinus ...

kanyataanana tiasa rada béda. Salila taun mimiti kahirupan pangleutikna, kulit Anjeun bisa ngalaman parobahan béda.

Naon jerawat neonatal?

Ngagunakeun kecap «jarawat»Dina rujukan ka bayi Ieu mungkin sigana aneh sabab umumna panyakit kulit anu condong lumangsung salila pubertas sareng rumaja.

Tapi, dina jarawat anu nembongan dina jalan orok (biasana dina pipi, tapi bisa mangaruhan sakabéh beungeut jeung kasempetan ka wewengkon séjén awak) ogé bisa dibarengan ku nanah, sarta kulit mindeng inflamed na disiram.

Lucu kumaha ayana jarawat tiasa béda nurutkeun moments béda poé: dina 24 jam hiji saeutik bisa balik ti ngabogaan kulit leuwih atawa kurang jarawat-free pikeun presenting sababaraha pimples. The jarawat nambahan nalika orok ceurikgeus calor atanapi ieu gugup.

Henteu sadayana orok gaduh jarawat, tapi aya. lumayan umum. Sanajan éta bisa lumangsung geus di kalahiran, éta biasana tumuwuh nalika orok ngahontal 3 atanapi 4 minggu hirup.

Orok Jerawat, Nyababkeun, Gejala sareng Pangobatan

Naha orok meunang pimples?

La ngabalukarkeun pemicu teu acan dicirikeun kalawan precision, tapi sigana éta hormon maternal nu "diserep" ku orok ngaliwatan plasénta jeung salila ngalahirkeun, maénkeun peran penting dina penampilan pimples, saprak merangsang kelenjar sebaceous tina orok.

Hal pangpentingna uninga nya éta a fenomena lengkep normal, tina watekna bélok jeung nu condong ngabéréskeun dina sababaraha minggu. Dina sababaraha kasus, éta bisa manifest sorangan pikeun sababaraha bulan lajeng ngaleungit.

Éta sami penting pikeun terang éta nu leutik teu kaganggu ku ayana jarawat neonatal: najan kulitna karasa kaambeu, pangleutikna umumna aranjeunna teu ngarasa itchy atawa ngarareunah.

Ibu-ibu anu nyusuan aranjeunna condong jadi sieun jeung mikir yén jerawat téh alatan sababaraha tuangeun yen aranjeunna geus ingested sarta yén - ku ngalirkeun kana susu - geus inflamed kulit orok urang. Dina rasa ieu, anjeun tiasa tenang sabab Jerawat neonatal henteu gumantung kana komposisi la susu payudara.

Jerawat neonatal sareng jarawat rumaja: naha aya korelasi?

Loba kolot sieun lamun orok maranéhanana tumuwuh jerawat dina sababaraha minggu mimiti kahirupan, anjeunna bakal leuwih gampang boga masalah anu sarua dina mangsa rumaja.. Henteu aya korelasi antara dua jinis jerawat, jadi orok nalangsara ti jarawat Anjeun moal merta boga jerawat salila umur developmental (anu bisa lumangsung, tapi bakal jadi kabeneran).

Pangobatan jerawat neonatal

Salaku éta a prosés nu direngsekeun ku nuhun mismo, jeung nyokot kana akun nu di hal nu ilahar orok teu kapikiran, aya saeutik pisan urang bisa ngalakukeun jeung ngeunaan jerawat neonatal (sanajan sigana nu paparan outdoor mangrupakeun panacea pikeun masalah ieu). Anjeun kedah panangan diri kalayan kasabaran sareng ngadagoan fenomena ieu jalanna teras ngaleungit lengkep.

barudak jerawat teu ngaganggu aranjeunna. Saré orok jeung pacifier biru

Nanging, aya sababaraha hal nu teu kedah ngalakukeun lamun orok anjeun boga jerawat:

  • teu squeeze nu pimples.
  • Ulah make sabun kasar jeung detergents.
  • Ulah make bahan sintétik.
  • Ulah make krim atawa minyak.

Poin terakhir ieu penting pisan: pamakéan krim atawa minyak bisa salajengna bakiak pori-pori kulit, ngajadikeun kaayaan goréng.

kaayaan robah lamun éta pediatrician anu resep salep, sakumaha aya kasus dimana jarawat neonatal utamana agrésif jeung bisa nyieun anjeun itchy jeung uncomfortable.

dina kacindekan

Dina hal jarawat, disarankeun ngahubungan pediatrician naha anjeunna bakal tiasa ngabejaan urang lamun perlu ngagunakeun krim husus pikeun ngagentos peradangan na itching atawa lamun éta hadé pikeun ngalakukeun nanaon.

Upami anjeun henteu kedah nerapkeun produk khusus, sakumaha anu kami parantos nyarios, anjeun ngan ukur peryogi kasabaran.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)