Kunaon putra abdi kencing seueur?

urinate

Upami murangkalih ngadamel langkung seueur cikiih tibatan anu kedahna pikeun umur na, anu ngalaman naon anu katelah poliuria mungkin. Masalah ieu nalika ngeunaan urinate Éta biasana barudak yuswa 3 atanapi 4 taun umur. Kolot henteu kedah hariwang teuing mimitina, sabab éta kaayaan anu biasana ngumbar dirina sorangan ku jalanna waktu.

Nanging, aya kasus dimana kiih seueur teuing, éta tiasa nunjukkeun yén murangkalih kaserang masalah kaséhatan anu langkung serius sapertos diabetes. Dina hal ieu, penting pikeun sumping ka dokter pediatrik gancang-gancang pikeun ngamimitian perlakuan anu pas.

Cikiih kaleuleuwihan dina murangkalih

Jumlah sareng frékuénsi cikiih murangkalih 4 taun henteu sami sareng umurna 10 taun. Hal anu paling normal nyaéta pikeun umur 4 taun ngompol sakitar opat kali sapoé. Dina acara anu sakedik sangsara tina poliuria, anjeunna tiasa angkat ka kamar mandi sababaraha kali dina sajam. Rada normal pikeun murangkalih anu ngagaduhan masalah kiih ieu nginum langkung seueur cai tibatan normal. Salain tina kanyataan bakal kiih sakalian, poliuria biasana nyababkeun sababaraha masalah méntal atanapi émosional ka budak, kusabab hubungan sosial sareng kulawarga tiasa dipangaruhan sacara serius.

KIIH

Naon sababna kaleuwihan cikiih dina sababaraha murangkalih

Aya tiasa sababaraha alesan kunaon murangkalih tiasa kiih langkung ti peryogi. Dina kaseueuran kasus, poliuria disababkeun ku kaleuwihan gula dina getih anak. Ku alatan éta, lamun kolot niténan yén budakna angkat ka kamar mandi pikeun kiih seueur teuing kali, disarankeun angkat ka dokter kumargi mungkin anjeunna kaserang diabetes.

Sabab anu sanés sanaos kirang sering sareng normal, Éta kanyataan yén murangkalih tiasa kakurangan tina jinis diabetes anu katelah insipidus. Jenis diabetes ieu dicirikeun ku nyababkeun anak ngompol langkung seueur tibatan diperyogikeun, sanaos teu aya gula dina getih. Éta ogé tiasa kajantenan yén murangkalih ngalaman sababaraha jinis masalah dina ginjal, nyababkeun anjeunna kiih langkung seueur tibatan saleresna pikeun umurna. Éta tiasa janten kasus anu katelah gagal ginjal.

kamar mandi anak-orok-hareup-jamban

Naon anu kedah dilakukeun ku kolot

Perlakuan anu kedah dituturkeun umumna bakal gumantung kana waktos budak angkat ka kamar mandi sareng panyabab anu nyababkeun éta. Maka tiasa kajantenan yén budakna ngalaman wengi enuresis, kumargi anjeunna ngan ukur baseuh ranjang wengi tapi pikeun sésana dinten éta tetep saé pisan.

Bisi wae, masalah kiih langkung ti diperlukeun biasana direngsekeun ku jalanna waktos. Upami anu nyababkeun sadayana disababkeun ku diabetes, penting pikeun tiasa ngubaran masalah kaséhatan ieu gancang-gancang. Éta tiasa kajantenan yén kaleuwihan cikiih dibarengan ku peurih di daérah kelamin sareng nyeri beuteung. Upami ieu kajantenan tiasa waé budak ngalaman inféksi cikiih anu kuat. Dina hal ieu, asupan antibiotik biasana ngarengsekeun masalah emih ieu.

Pondokna, Entong teuing nekenkeun kanyataan yén budakna kencing langkung ti biasana. Aya sababaraha tanda anu tiasa ngajantenkeun kajadian sapertos kitu bahaya ka kaséhatan budak. Éta bakal janten kasus cai nginum pisan jam atanapi ngirangan beurat awak anu pikahariwangeun. Upami ieu kajantenan, kolot kedah nganjang ka dokter gancang-gancang, sabab budakna tiasa kaserang diabetes. Dina kaseueuran kasus, aya kolot anu henteu nunjukkeun pentingna ayana tanda sapertos kitu, nempatkeun kahirupan budak dina résiko serius kusabab kaserang déhidrasi anu cukup signifikan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.