Tepak orok, naon maksadna?

najong orok

Salah sahiji momen anu paling pikaresepeun nalika kakandungan nyaéta nalika anjeun ngaraosan sépakan munggaran orok anjeun dina beuteung anjeun (gerakan fétus). Mangrupikeun perasaan anu unik, endah sareng teu mopohokeun. Ieu mangrupikeun kahiji waktos orok parantos dirasa sareng langkung sadar kana kabentukna. Éta ogé nunjukkeun najong orok yén sadayana lancar.

Sababaraha ditajong lemes, anu sanés wirahma, anu sanés kuat…. Unggal kakandungan mah béda., Aya awéwé anu nganggap aranjeunna langkung ti batur sareng aya orok anu ngalih langkung atanapi kirang. Di dieu kami ninggalkeun anjeun naon ditajong orok, sareng sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan éta.

Iraha nincak mimiti karasa?

Dina minggu ka-20 kakandungan, sistim saraf orok anjeun maju pisan sareng anjeunna bakal mimiti ngerakeun panangan sareng suku. Upami anjeun parantos gaduh kakandungan sateuacanna, anjeun panginten parantos mimiti ngemutan gerakanana salaku panyawat sakedik, kusabab rahim anjeun sateuacanna ngalegaan. Upami henteu, dugi ka minggu 24 anjeun moal ngawitan nitenan najongna.

Naha orok ngalih dina rahim?

Orok anjeun anjeun kedah manteng otot sareng anggota awak anjeun anu parantos kabentuk. Aranjeunna mimiti ngalih langkung tiheula, ngan aranjeunna anu leutik sareng ngagaduhan seueur rohangan anu henteu keuna rahim. Nalika kakandungan maju, situs aranjeunna ngaleutikan sareng aranjeunna langkung gampang dirasa.

naon hartosna ditajong orok

Iraha waktosna kakandungan aranjeunna paling diperhatoskeun?

Dina awal kakandungan anjeun bakal aya bewara sababaraha gerakan. Antara éta 5 sareng 6 bulan ditajongna bakal langkung energetik. Ieu kusabab éta masih ngagaduhan rohangan sareng kakuatan pikeun gerak sakedik. Dina akhir kakandungan ampir teu aya kamar, tah na gerakan langkung alit sareng lemes. Anjeun bahkan tiasa mendakan gerakanna tina posisi aranjeunna.

Tabuh sabaraha dinten aranjeunna paling diperhatoskeun?

Orok gaduh waktos nalika aranjeunna langkung tenang sareng anu sanés nalika aranjeunna paling aktip. Aranjeunna condong langkung sengit nalika anjeun ngagolér atanapi semi-bohong, sareng ngirangan nalika anjeun gerak sabab éta ngalamun. Éta ogé condong ngalih langkung ti satengah jam saatos tuang. Éta sababna aranjeunna biasana paling aktif peuting, antara 10 enjing sareng 1 enjing. Aranjeunna condong mindahkeun rata-rata 10 kali sapoé.

Naha aya hubunganana sareng karakter orok?

Henteu, Teu aya hubunganana sareng éta. Ngan kusabab anjeunna najong pisan sareng teras-terasan henteu hartosna yén anjeunna moal janten orok anu tenang engké. Hiji-hijina hal anu nunjukkeun nyaéta orok anu séhat. Upami éta gerak, sadayana henteu kunanaon, upami henteu gerak, aya kajadian anu kajantenan.

Kumaha upami kuring henteu merhatoskeun sépakan orok?

Gampang kantun gerakan janin upami anjeun setrés, hariwang kana hal anu sanés, atanapi ku perhatosan anjeun di tempat séjén. Éta panginten parantos ngalih tapi anjeun henteu acan merhatoskeun. Entong kataji ku gerakanana. Upami anjeun hoyong tetep langkung tenang anjeun tiasa memicu gerakanana ku trik ieu:

  • Puterkeun musik caket kana beuteung anjeun, tanpa jangkung teuing.
  • Dahar anu amis. Glukosa ngarangsang aranjeunna. Bakal lami-lami dilaksanakeun, éta henteu langsung.
  • Ngarobih sikep anjeun. Aya sababaraha sikep anu henteu raoseun pikeun aranjeunna sareng maksa aranjeunna ngalih.
  • Nyanyi ka anjeunna. Bari némpél hipu kana beuteung anjeun. Anjeunna pasti bakal ngajawab anjeun ku nyentak.
  • Calik. Kami parantos ningali sateuacan gerakan éta nempatkeun aranjeunna bobo. Diuk sepi.

Bisi naon waé, penting pikeun ngawaskeun gerakan anjeun, sareng upami urang perhatoskeun parobahan rutin anjeun (kusabab henteu ngaraos anjeun langkung ti 24 jam atanapi perhatoskeun yén gerakan anjeun parantos turun pisan) buka dokter pikeun ngaluarkeun masalah naon waé. . Ku cara ieu anjeun bakal tetep langkung tenang.

Ayeuna urang ogé tiasa ningali orok sateuacan kalahiran

Hatur nuhun kana téknologi anyar na 3D sareng 4D ultrasounds, urang henteu ngan ukur kedah netepan perasaan orok. Urang tiasa ningali gerakanna sacara jelas, ningali fiturna, kumaha aranjeunna ngabandungan jempol, ningali gerakanna ...

Naha émut ... teu aya babandinganana sareng kahirupan dina diri anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.