Naon Hépatitis C sareng kumaha mangaruhan barudak

Tés laboratorium nalika kakandungan

Hepatitis C nyaéta a panyakit anu disababkeun ku virus anu disebat HCV, anu sacara langsung mangaruhan ati, ngabalukarkeun peradangan dina organ éta sorangan sareng jaringan-jaringan na. Béda sareng jinis hépatitis sanés sapertos A sareng B, masalah ageung sareng panyakit ieu nyaéta périori éta henteu ngahasilkeun gejala anu écés. Sareng ieu ngajantenkeun sesah pisan pikeun diagnosa panyakitna langkung tiheula.

Nalika panyakit teu asimtomatik, sapertos hépatitis C, éta bakal ngahesekeun pangobatanana. Gampang bingung sareng jinis sanés ati anu sanés kumargi kitu, janten parah komo henteu tiasa ngendalikeun panyakit dina waktosna. Dina Poé Hepatitis C Internasional, Kami hoyong ngubaran aspék anu paling aya hubunganana pikeun panyakit ieu, kumargi sanaos prévalénsi na langkung handap, balukarna tiasa serius pisan.

Kumaha Hepatitis C Nyebarkeun

Hepatitis C dikirim langsung ngaliwatan getih jalma anu katépaan. Ku alatan éta, teu aya résiko katépaan ngaliwatan tampilan aféktif sapertos ciuman, rangkulan, ciuman, atanapi henteu ku nyusu.

Dina déwasa, panyakit sumebar di:

  • Ngabagikeun jarum sareng jarum suntik sareng jalma anu ngagaduhan panyakit, umumna dina narkoba.
  • Pamakéan jarum non-steril nalika kéngingkeun rajah atanapi dina perawatan oriental sapertos akupungtur.
  • Sanaos dina perséntase langkung alit, latihan kelamin teu aman kalayan jalma anu katépaan tiasa nyandak résiko panyakit tinggi.

Tapi sadaya faktor résiko ieu sacara praktis henteu tiasa dilarapkeun pikeun orok sareng murangkalih. Budak leutik tiasa katépaan ku cara anu sanés, biasana nalika ngalahirkeun nalika aranjeunna kontak getih babar sareng indung, upami éta ngagaduhan panyakit.

Penting pikeun nguji hépatitis C nalika kakandungan

Salah sahiji tés anu dilaksanakeun nalika kakandungan nyaéta persis tina hépatitis C sareng B, éta dilaksanakeun ngaliwatan ékstraksi getih saderhana sareng henteu mangaruhan orok. Sanaos teu aya résiko katépaan nalika kakandungan, ti saprak plasénta nyegah panyakit tina ngahontal fétus, penting pikeun terang kaayaan indung supados tindakan pancegahan tiasa dilaksanakeun nalika ngalahirkeun.

Éta mangrupikeun résiko anu paling hébat yén orok tiasa katerap panyakit, nalika getih indungna bersentuhan sareng anu nembé lahir. Tapi tong hariwang upami éta masalah anjeun, aya cara pikeun nyegah orok tina katépaan salami éta pasualan dipikaterang sateuacanna. Éta pisan sababna naha penting pisan anjeun nyimpen cek kaséhatan anu saé salami kakandungan anjeun.

Indung moal tiasa nampi perlakuan anu cekap salami masa kehamilan, saprak tiasa ngarugikeun pangwangunan orok. Nanging, anjeun tiasa nampi perawatan médis sareng saran pikeun ngubaran panyakit anjeun, sareng anu paling penting, nyegah orok anjeun tina katépaan.

Naon kajadian upami orok kaserang hépatitis C?

Orok di dokter

Anu nembé lahir nampi antibodi HCV ti indungna, sareng ieu bakal tetep dina awak anjeun sakitar sataun. Anu disarankeun ku para spesialis nyaéta salami waktos ieu orok henteu kedah diuji supados henteu ngaganggu prosés imunisasi. Sanaos dina sababaraha kasus tés beban viral dilakukeun, kirang bahaya tapi anu kedah diulang saatos sababaraha bulan.

Aya perséntase tinggi orok anu ngabawa virus hépatitis C, anu ngaleungitkeun panyakit sacara alami sakitar 6 bulan. Nanging, aya perséntase handap barudak anu ngajaga inféksi sareng saha ogé résiko tina kamekaranana janten langkung agrésif.

Dina kasus ieu éta bakal penting a nurutan médis tetep hépatitis C dikontrol. Aya pangobatan pikeun panyakit ieu, salaku tambahan kana sababaraha saran ngeunaan nutrisi sareng kabiasaan gaya hirup séhat.

Barudak kedah nampi pamariksaan médis taunan, sajaba ti vaksinasi anu aya hubunganana

Budak awéwé meunang vaksin

Sanaos sakumaha anu parantos urang carioskeun, ayeuna teu aya vaksin ngalawan hépatitis C, aya vaksin ngalawan hépatitis A sareng B. Penting pikeun barudak, anu hébat henteu dijagaan masarakat, nampi éta vaksin perlu ngajaga aranjeunna tina panyawat serius sapertos hépatitis C.

Perlu ogé sahenteuna sataun sakali, aranjeunna nampi cek lengkep sanaos séhat. Kukituna anjeun bakal mastikeun anak anjeun séhat sareng dina kaayaan anu sampurna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.