Naon piramida katuangan énggal sareng kumaha cara ngalarapkeunana ka murangkalih

Budak awéwé leutik kalayan tuangeun anu séhat

Pasti anjeun parantos ningali piramida tuangeun dina sababaraha waktos, bahkan dimungkinkeun pikeun diajar di sakola. Piramida tuangeun henteu sanés ngan ukur, mangrupikeun representasi tina kumaha cara diétna supados séhat. Dina sababaraha bulan ka pengker Komunitas Komunitas Nutrisi Spanyol parantos ngarobih. Sesuatu anu parantos diperyogikeun kumargi teu acan dirobih ti 2001.

Kabutuhan parobihan ieu aya dina cara tuang. Ogé dina éta kabiasaan gaya hirup parantos robih nyata dina taun-taun ayeuna. Kusabab padamelan éta meryogikeun kirang ageman fisik sareng hirup anu umumna langkung teu cicing sacara umum. Jalma teu ngagaduhan kabutuhan gizi anu sami ayeuna sapertos sababaraha taun ka pengker.

Parobihan piramida tuangeun

Salah sahiji parobihan utama anu parantos dilakukeun dumasar kana kabutuhan olahraga jasmani. Bagan lami henteu nyebatkeun éta sareng éta mangrupikeun hal anu kedah dirobih. Janten piramida kalebet perlu pikeun ngalakukeun kagiatan fisik sahenteuna 1 jam unggal dinten atanapi milarian 10.000 léngkah unggal dinten.

Sababaraha rujukan ogé parantos ditambihan perkawis masalah émosional. Henteu saeutik jalma anu tuang émosional. Gumantung kana kaayaan pikiran anjeun, sacara paksaan atanapi jarang pikeun milarian gambar anu mustahil. Panyakit anu patali sareng tuang aranjeunna beuki loba bukti. Maka, diperyogikeun pikeun piramida anu kalebet léngkah pikeun nutrisi anu séhat nyebatkeun hal éta.

Salah sahiji tambahan anyar kana piramida tuang nyaéta hidrasi, dina vérsi anu saacanna éta henteu disebatkeun jumlah cai anu disarankeun sareng éta kasalahan utama. Salaku tambahan kana cairan anu sanés, cai penting pisan pikeun awak pikeun fungsina leres.

Piramida kadaharan énggal

Sadaya parobihan ieu penting pisan parantos kalebet di handapeun piramida tuangeun, sahingga nampi tempat anu istimewa.

Kumaha nutrisi barudak kedah dumasar kana piramida tuangeun anu énggal

Dasar diet anu saé nyaéta kasaimbangan, nyaéta saran ti piramida tuangeun kedah diaku salaku kabiasaan hirup séhat. Adaptasi kana cara dahar ieu dumasar kana diet Mediterania, anjeun bakal nyayogikeun nutrisi anu hadé pikeun murangkalih anjeun.

Léngkah-léngkahna saperti kieu:

  • Dasar piramida. Salaku tambahan kana cairan anu sanés, murangkalih kedah nginum sahenteuna 4 gelas cai sapoé. Sedengkeun pikeun konsép émosional, pikeun barudak éta nunjukkeun contona, yén aranjeunna henteu kedah tuang sareng perusahaan televisi.
  • Ngalakukeun kagiatan fisikka. Barudak ogé kedah ngagaduhan sahenteuna hiji jam kagiatan fisik sapopoé. Ieu ogé tiasa ngabantosan anjeun pikeun matuh kana bagian tina kabiasaan anu séhat, latihan salaku kulawarga ogé bakal nguatkeun hubungan kulawarga.
  • 5 porsi buah sareng sayuran. Buahna kedah aya dina tuangeun murangkalih, boh dina camilan ogé dina camilan tengah énjing. Nalika sarapan anjeun tiasa nambihan kana lemes anu kalebet susu, kumargi seueur murangkalih anu henteu sobat tuang énjing. Sayuran kedah janten bagian tina piring utama, nalika tuang siang sareng saatos tuang.
  • 2 atanapi 3 produk susu. Barudak kedah nginum susu sapinuh, dina cara anu sami yogurts kedah gembleng sareng rendah gula.
  • Daging. Tina 1 dugi ka 3 kali saminggu, beda-beda asal usul dagingna.
  • Lauk. Sapertos daging, éta kedah aya dina diét 1 dugi ka 3 kali saminggu, silih ganti sareng daging sareng bénten-bénten antawis jinis lauk.
  • Endog sareng kacang. Tina 1 dugi ka 3 porsi per minggu, ngémutan yén barudak di handapeun umur 4 taun henteu kedah tuang kacang.

Piramida gizi

Naon katuangan anu kedah dikirangan?

Dina tungtung piramida aya tuangeun anu kedahna meakeun ku cara diréduksi:

  • Daging beureum sareng sosis
  • Manisan sareng pastry industri, aranjeunna boro-boro muncul dina pola dahar barudak

Ngeunaan séréal:

Piramida anyar kaasup aranjeunna dina léngkah kadua grafik sabab penting pikeun énergi. Kusabab kitu, aranjeunna némbongan ku tip tambahan, lSéréal kedah didahar numutkeun derajat kagiatan. Nalika urang nyarioskeun murangkalih, aranjeunna kedah aya dina tuangeun sadidinten.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.