Ngadamel roti sareng murangkalih, langkung ti ngan saukur pangalaman kuliner

Roti buatan sendiri

Roti mangrupikeun tuangeun anu séhat sareng bergizi nyayogikeun sababaraha manpaat pikeun nyusuan orok. Éta beunghar karbohidrat sahingga nyayogikeun énergi anu diperlukeun pikeun nyanghareupan kagiatan sapopoé. Éta ogé beunghar ku serat, vitamin B sareng mineral sapertos magnesium, fosfor, kalium atanapi kalsium.

Tapi henteu sadayana roti sami. Roti industri biasana nyandak seueur bahan tambahan janten aranjeunna sanés pilihan anu paling séhat. Ku alatan éta, dinten ieu kuring masihan anjeun resep anu gancang sareng gampang, sahingga anjeun tiasa ngadamel roti buatan sendiri sareng murangkalih anjeun.

Ngadamel roti sareng murangkalih sanés ngan ukur ngeunaan nyiapkeun resep. Nyaéta ngeunaan hiji pangalaman dimana barudak senang sareng diajar bari masak. Manggang roti mangrupikeun pangalaman indrawi pikeun barudak anjeun némpél, nyah, manteng, kapang sareng santai. Salaku tambahan, éta ngajarkeun janten mandiri kumargi henteu sadayana diperyogikeun kanggo mésér éta di supermarket. Pikeun murangkalih anu langkung sepuh, éta tiasa janten percobaan pikeun mendakan ferméntasi kapang.

Resep roti buatan imah

Roti buatan sendiri

Resep anu kuring bawa anjeun mangrupikeun salah sahiji seueur anu tiasa didamel. Kuring parantos milih ieu kusabab éta pisan gancang sareng gampang, hal anu penting nalika masak sareng murangkalih sabab upami aranjeunna henteu tiasa bosen.

bahan

  • 300 gram tipung roti
  • 175 ml cai haneut
  • Amplop kapang ragi kimia atanapi langkung hadé dadu tina ragi roti
  • 20 ml minyak zaitun
  • Saséndok uyah
  • Minyak zaitun sareng minyak kanggo nyikat sareng lebu
  • Wadah gelas sareng tutupna

Persiapan

roti homemade

Dina mangkok campur tipung, ragi, minyak, uyah sareng cai. Penting pisan éta caina henteu panas teuing supados henteu ngaruksak ragi (Émut yén éta mangrupikeun mahluk hirup). Knead dugi ka kéngingkeun adonan anu rata sareng homogen.

Mindahkeun adonan kana konter atanapi méja dikuping ku tipung sareng bérés ngulem dugi ka adonan henteu nempel dina panangan anjeun.

Ngadamel bal kalayan adonan teras nempatkeun kana wadah gelas anu sateuacanna di greased ku minyak zaitun. Ngadamel sapotong potongan dina permukaan adonan sareng sikat sareng minyak zaitun. naburkeun tipung sakedik di luhur.

Nempatkeun adonan dina oven, tanpa preheating, dina 200º, kalayan panas ti luhur sareng handap. Tinggalkeun sakitar 40 menit.

Ati-ati kaluarkeun tina oven sareng nempatkeun dina rak pikeun niiskeun.

Nalika anjeun kéngingkeun pangalaman, anjeun tiasa nyobian tipena béda tipung atanapi nambihan siki sareng séréal. Kemungkinan saloba anu dipikahoyong ku imajinasi anjeun.

Siap, naha anjeun parantos ningali kumaha gampangna roti anu raoseun didamel ku panangan anjeun nyalira? Ayeuna pikeun ngaraosan éta dina sarapan, cemilan atanapi ngiringan resep anu lezat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.