Ajar barudak urang ngupingkeun sorana nyalira, nyiptakeun tiiseun

alam

Dinten ayeuna kuring maca kecap-kecap Sören Kierkegaard, filsuf abad ka-XNUMX, anu nyarios éta tamba panyawat modéren nyaéta: Nyiptakeun tiiseun. Dinten ieu kami bagikeun réfléksi anu dipikiran ku filsuf Denmark ieu.  Kusabab éta kanyataan anu teu tiasa dibantah.

Kami hirup dina dunya anu rame, anu anjeun teu lirén, anu anjeun henteu ngupingkeun. Komo gambarna pinuh ku noise. Sadaya ieu mangaruhan urang sacara émosional, tangtuna ogé barudak urang. Éta bahaya pikeun aranjeunna ngantep aranjeunna bertumbuh tanpa diajar nyiptakeun tiiseun, tanpa terang kumaha ngupingkeun nyalira.

Nyiptakeun tiiseun sareng diajar ngadangukeun

Salah sahiji jahat utama waktos urang nyaéta urang gancang teuing sareng urang henteu lirén ngupingkeun. Kami jarang nampi inpormasi lengkep sareng nyiptakeun opini dumasar kana éta, sababaraha kali ragrag kana kasalahan anu tiasa dicegah. Kadang-kadang urang ngalakukeun éta kalayan warta, tanpa leres parios sumberna, batur, sareng jalma.

Naha Anak anjeun Henteu Ngadangukeun Anjeun sareng Kumaha Candak Anjeunna

Pisan umum pikeun urang ngobrol sareng murangkalih urang atanapi kolot urang, babaturan atanapi kulawarga, sigana urang pisan merhatoskeun naon anu aranjeunna carioskeun. Kami nganggo ngupingkeun aktip sareng anu ngirim ngémutan yén kami ngartos sadayana pesen na. Nanging ... Sabaraha kali kajadian éta anjeun henteu émut janji-janji sareng aranjeunna sabab anjeun henteu leres-leres ngupingkeun? Éta kajadian teras-terasan. Ieu dunya buru-buru, setrés, kacapean méntal, upami urang henteu lirén, pikiran urang sambung nyalira. Urang kedah tiiseun, hiji cara atanapi cara anu sanés.

Harga diri, mandiri sareng negeskeun, tilu alesan pikeun ngadangukeun nyalira

Ieu mangrupikeun tilu hal anu moal ngembangkeun cekap upami individu éta henteu terang kumaha ngupingkeun nyalira. Éta mangrupikeun potongan leutik tina teka-teki kompléks anu ngawangun kapribadian urang. Sanajan kitu, leutik sakumaha aranjeunna, aranjeunna anu paling penting. Sapertos urang henteu tiasa ngartos sacara lengkep upami panonna leungit, urang moal tiasa ngartos jalma anu gembleng sareng bagja upami aranjeunna henteu gaduh harga diri atanapi gumantung sacara émosional. Malah kirang upami kirang assertiveness sareng ngira yén pendapatna bakal aya dihandapeun pendapat batur.

rupa tatarucingan

Barudak urang kedah ngaraos aman, lengkep sareng el patokan cekap pikeun nyandak kaputusan anjeun nyalira. Sakumaha urang ogé peryogi, kadang-kadang noise ngahasilkeun mamang sareng éta sababna penting pisan urang nyieun jempé sorangan.

Dangukeun anjeun, upami teu aya tiiseun, milari éta

Kami terang yén sesah, dina seueur padamelan ieu, kelas, kagiatan ekstrakurikuler sareng jalma anu ngaganggu, sakapeung sacara praktis mustahil. Tapi babaturan anjeun, kulawarga anjeun sareng diri anjeun, anjeun pantes tiiseun, ngupingkeun anjeun. Éta bakal nyingkahan salah paham jeung batur. Barudak anjeun bakal langkung raoseun sareng anjeun bakal ngaraos langkung saé ngeunaan diri anjeun sorangan, sabab leres-leres ngupingkeun dasar komunikasi sareng komunikasi penting pisan pikeun manusa. Éta saé pikeun anjeun sareng ogé pikeun anjeun.

Nyiptakeun tiiseun sorangan

Sabenernna, sesah pisan pikeun nyiptakeun tiiseun di satengahing rame. Tapi tiiseun pikeun anjeun tiasa janten lagu, tiasa janten lukisan, atanapi bahkan jalmi. Éta naon waé anu nempatkeun anjeun hubungan sareng diri anjeun, kalayan teu aya watesna, ku pamikiran anjeun nyalira atanapi bahkan ku sora ketuhanan. Éta anu ngahubungkeun anjeun sareng interior anjeun, sareng diri anjeun nyalira, anu masihan anjeun katengtreman sareng kajelasan pikiran.

asertif dina barudak

Mangrupikeun palajaran anu séhat pikeun barudak urang pikeun ngajar aranjeunna ku conto pikeun ngajaga stabilitas émosina. Hayu aranjeunna ningali di urang naon hirup ngupingkeun tiiseun urang sorangan, anu nyababkeun urang ngadangu sora urang sorangan, kanyataan impian sareng kahoyong urang. Ieu anu bakal nyaangan jalan kahirupan urang, anu bakal salawasna ngarahkeun urang kana kaputusan anu leres, atanapi sahenteuna anu paling cocog sareng nurani urang. Éta mangrupikeun rumus sihir pikeun bobo langkung tenang sareng senang ku naon anu anjeun lakukeun, terang sareng merjuangkeun naon anu ngajantenkeun anjeun leres-leres wareg.

Pamustunganana, urang sadayana kedah ngupingkeun tiiseun ti jaman ka jaman. Anjeun kedah tiiseun sora sareng sésa sora sareng ngaraos tengtrem dina ngalakukeun naon anu anjeun pikirkeun, Naon anu karaosna. Penting pikeun milarian katengtreman urang sorangan sareng ngalirkeun ka barudak urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.