Kumaha carana ngamajukeun panggunaan Internét dina barudak

Kami dina jaman téknologi anyar. 15 taun ka pengker Internét mimiti ngabijilkeun dinten ka kahirupan urang. Barudak urang biasa kana héndsét, tablet sareng komputer sareng teu aya ragu yén panggunaanna tiasa nyababkeun aranjeunna sababaraha manpaat.

Upami Internét dianggo leres tiasa janten alat anu saé pikeun maén sareng diajar. Numutkeun ka para ahli, panggunaan téknologi anyar tiasa ngabantosan kamekaran basa, asimilasi sababaraha konsép, ningkatkeun réfléksi sareng katerampilan visual, jst.

Nanging, nyalahgunakeun Internét ngagaduhan seueur résiko sareng kakurangan, khususna pikeun budak leutik. Kusabab ieu Salaku kolot urang kedah netepkeun sababaraha aturan panggunaan sareng pastikeun murangkalih henteu salancar nyalira.

Konci pikeun ngamajukeun panggunaan Internét kalayan saé

  • Cegah nempatkeun komputer di kamar tidur. Upami aranjeunna aya di daérah umum sapertos ruang tamu, éta bakal langkung gampang pikeun ngalacak panggunaanana. Saé upami anjeun babarengan ngabagi naon anu anjeun badé laksanakeun dina wéb sareng anjeun janten pedoman sareng rujukan.
  • Upami murangkalih alit anjeun tiasa masang sistem kontrol parental.
  • Atur waktos-waktos nalika aranjeunna tiasa nyambung sareng ogé waktos maksimum dumasar kana umur na.
  • Pastikeun yén halaman wéb sareng gim ngagaduhan kontén anu saluyu sareng umur sareng kabisana.
  • Ajar aranjeunna pikeun nganapigasi supados aranjeunna diajar sakedik-sakedik cara ngagunakeun Internet sareng kumaha milih inpormasi anu cocog.
  • Cegah tina ngagunakeun Internét salaku hadiah.

Internet

Tip pikeun panggunaan internét anu saé pikeun barudak anu leuwih kolot sareng nonoman

Bagikeun tip ieu sareng murangkalih anjeun tiasa ngahemat langkung ti hiji. Kaseueuran nonoman henteu sadar kana ruang lingkup tulisanana sareng kamungkinan résiko nyalahgunakeun média sosial.

  • Nengetan khusus naon anu ditulis sareng diterbitkeun, data bakal tetep aya pikeun batur sanajan saatos mupus na.
  • Disarankeun ngagunakeun kecap konci anu henteu gampang ditebak. Entong nganggo nami atanapi tanggal lahir. Sandi na pribadi sareng rahasia, éta henteu kedah dibagi sareng réréncangan atanapi kolega.
  • Ati-ati ku poto-poto anu diterbitkeun, sakali diterbitkeun disebarkeunana teu kadali kami.
  • Nalika ngagunakeun komputer umum, sok teras kaluar, sahingga nyingkahan aksés kana inpormasi pribadi atanapi maling idéntitas.
  • Inpormasi pribadi (nami sakola, jam, tempat rapat, sareng sajabana) henteu kedah diungkabkeun.
  • Éta merenah pikeun nganggo email anu béda; hiji kanggo kaulinan, hiji kanggo média sosial, jst.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.