Nyusu, hadiah pikeun kahirupan

Nyusuan

Nyusu nyaéta, cara anu sadayana dianggo mamalia pikeun tuang nyalira salami sasih mimiti hirupna. Sékrési susu anu dihasilkeun ku indung ngandung kabutuhan nutrisi sareng imunologis anu diperyogikeun pikeun masing-masing spésiés. Nyaéta, organisme indung ngagaduhan kamampuan pikeun nyiptakeun tuangeun anu unik sareng anu teu aya tandinganna, sahingga katurunanana tumuh sareng sagala kabutuhan gizi ditutupan.

Spésiés sato sacara naluriah ngabandungan budakna, ogé nyayogikeun aranjeunna dugi ka tumuh sareng mandiri. Awak indung anu luar biasa kuat, ngagaduhan kamampuan pikeun nyiptakeun kahirupan di jero, pikeun masihan kahirupan ka luar saatos nyayogikeun lingkungan anu idéal dina awakna pikeun anu ngora. Salaku tambahan, awak indung ngagaduhan kamampuan nyiptakeun tuangeun anu pangsaéna kanggo budakna.

Tapi sanaos nyusu mangrupikeun hak pikeun unggal indung, éta henteu kedah janten kawajiban. Teu aya indung anu kedah ditilik atanapi dikritik ku ibu-ibu sanés atanapi ku jalma sanés, dina biaya kaputusanana. Seueur awéwé anu teu tiasa nawiskeun nyusuan budakna, ku naon waé. Bahkan aya seueur ibu-ibu anu ku pilihan henteu tuang murangkalihna ngalangkungan nyusuan.

Nyusu mangrupikeun hak, sanés kawajiban

Sareng ieu henteu kedah janten sumber kritik pikeun jalma sanés. Nyusu budak téh hak, salah sahiji seueur kapasitas magis anu ngagaduhan awak awéwé. Tapi awéwé ogé ngagaduhan hak pikeun mutuskeun kumaha anjeunna hoyong tuang murangkalihna, tanpa kedah masihan penjelasan pikeun sésana umat manusa.

Sanaos kitu, penting pikeun awéwé terang sadayana manpaatna yén kadaharan alami anjeun nawiskeun pikeun ngembangkeun anak anjeun. Sugan seueur ibu-ibu milih panyusuan artifisial kusabab teu sadar. Sareng ieu anu leres-leres logis, biasana budak awéwé henteu tumuh diajar sagala kaunggulan anu disusui ku nyusu. Katresna terang yén ibu-ibu nyusuan orok, sareng anu sanés.

Kusabab kitu, upami anjeun ragu-ragu antara nyusuan budak kahareup anjeun, kami hoyong nunjukkeun sagala kabaikan anu nyayogikeun orok anjeun. Kusabab nyusuan, éta kado anu pangsaéna pikeun anjeun tiasa pasihkeun ka anak anjeun, saumur hirup anjeun.

Tangkal kahirupan

Naha milih nyusu?

Dasarna sabab éta mangrupikeun hiji-hijina kadaharan anu diperyogikeun orok dugi ka 6 bulan. Kusabab susu payudara nyocogkeun ka kabutuhan pertumbuhan orok anjeun. Nalika orok tumuh, kabutuhan gizi na beda-beda numutkeun perkembanganana, susu ibu ngagaduhan kamampuan nawiskeun komposisi nutrisi anu diperyogikeun ku anak anjeun dina unggal tahap pamekaran na.

  • Gampang dicerna: Bayi anu nembé ngabandungan susu ibu langkung gampil, susu formula, sanaos diadaptasi, tiasa kirang pencernaan sareng anjeun panginten kedah nyobian sababaraha mérek dugi ka mendakan anu paling cocog pikeun anak anjeun. ASI anjeun bakal langkung seueur nyerna tibatan anu sanés.
  • Perlindungan imun: Kabuktosan yén orok anu tuangeun susu ibu jarang ngagaduhan pencernaan, alergi, saluran pernapasan atanapi inféksi.
  • Kirang kasempetan pikeun orok kabeurangan masalah malokasi sareng dental.
  • Orok anu disusuan kurang kamungkinan alergi katuangan. Salaku tambahan kana panyakit Celiac, kurang gizi sareng bahkan kasus maot dadakan kasohor ngirangan.

Salaku tambahan kana sadaya manpaat anu dipasihkeun pikeun indung

Indung nyusuan orokna

  • Indung susukan ngagaduhan kirang kasempetan déprési postpartum.
  • Pamulihan fisik éta gancang.
  • Résiko sangsara tina kanker payudara sareng kanker ovarium.
  • Sareng luhur sadayana, éta kapuasan émosional pikeun tuang anak anjeun sorangan.

Teu aya anu ngagaduhan kamampuan mutuskeun pikeun anjeun, naon waé pilihan anjeun, anjeun bakal nampi sadayana hormat ti sakumna dunya. Anjeun sanés indung anu langkung saé pikeun nyusu, éta pasti pas. Unggal indung ngagaduhan hak pikeun mutuskeun masalah ieu, ditaksir kabutuhan sareng kamungkinan anjeun. Tapi émut, nyusu orok anjeun, anjeun bakal masihan kado anu pangsaéna anu tiasa anjeun tampi salami hirup anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.