Ngajarkeun murangkalih anjeun naon anu kedah dilakukeun upami aranjeunna kaleungitan di mall

Kulawarga jalan-jalan dina Natal

Salami sababaraha dinten ieu, urang ngaraosan Sasak Konstitusi atanapi sasak Désémber di Spanyol. Salaku tambahan, Natal parantos ngajantenkeun penampilan sareng jalanan sareng pusat balanja siap nampi jutaan pengunjung. Nalika anjeun angkat sareng murangkalih, penting pisan yén aranjeunna terang yén aranjeunna henteu kedah ninggalkeun sisi anjeun. Tapi kadang teu mungkin sareng hanjakalna seueur murangkalih anu ical.

Utamana jaman ayeuna dimana toko-toko pinuh ku gangguan visual, sarengGampang pisan pikeun budak leutik leumpang jauh tanpa boro sadar. Kusabab kitu, penting pisan anjeun ngobrol sareng murangkalih anjeun. Janten sadayana bakal ngagaduhan rencana aksi upami aya jalma anu leungit. Sarua pentingna pikeun jalma déwasa pikeun terang kumaha tetep tenang sareng polah gancang, sapertos kitu budakna terang naon anu kedah dilakukeun upami musna.

Naon anu kedah dilakukeun ku budak upami kaleungitan di pusat perbelanjaan

Nyasar di jalan Atanapi ngalakukeunana di mall, éta sigana tiasa sami tapi henteu. Bédana tina hal bahaya sareng di sisi anu sanésna, tina segi metode tindakan. Pusat balanja ngagaduhan jasa kaamanan sareng alamat umum, hal anu penting anu teu tiasa dipendakan dina jalan komérsial. Kituna, sateuacan angkat ka bumi, pastikeun jelaskeun ogé ka barudak naon anu kedah dilakukeun lamun aranjeunna musna di sisi anjeun.

Budak awéwé leungit di mall

  1. Milih titik rapat. Di pusat perbelanjaan, aya seueur poin anu tiasa dijantenkeun titik pertemuan. Situs gampang diakses yén barudak tiasa gancang mikawanoh. Pilih anu paling pas dina hal aksés sareng ngajelaskeun ka anak yén upami anjeunna angkat sareng teu mendakan anjeun, anjeunna kedah angkat ka dinya sareng henteu ngalih.
  2. Béja ka jalma kaamanan. Kauntungannana pusat perbelanjaan nyaéta aranjeunna ngagaduhan tanaga kaamanan. Henteu ngan ukur di sadaya toko, tapi ogé, aranjeunna medar dina sela-sela toko. Tapi penting pisan pikeun anak anjeun terang kumaha ngabédakeun jalma kaamanan tina anu sanés. Nalika anjeun dugi ka tengah, caketkeun pangawal sareng murangkalih anjeun sareng kalem ngajelaskeun ka anak anjeun yén jalma ieu bakal ngabantosan anjeunna upami anjeunna kasasar.
  3. Nomer telepon na. Upami anak anjeun ngagaduhan kamampuan ngapalkeun, éta bakal hadé pikeun anjeunna pikeun diajar nomer telepon sareng nami lengkep anjeun. Upami ieu sanés masalahna, anjeun kedah nyiapkeun pelat idéntifikasi dimana anjeun tiasa nyerat data anjeun. Anjeun tiasa ngadamel pendant khusus nalika anjeun angkat ti bumi. Atanapi tiasa tuliskeun kana baju anu dianggona ku budak. Pastikeun éta teu aya dina jas, sabab aranjeunna gaduh kacenderungan pikeun ngagem éta tanpa konci sareng tiasa gampang leungit. Kalayan inpormasi ieu, staf kaamanan bakal tiasa ngahubungi anjeun dina sababaraha menit.
  4. Tetep nempatkeun. Normalna, nalika murangkalih angkat sabab éta aya anu narik perhatian, cocooan, toko permén atanapi atraksi. Jelaskeun ka barudak anjeun yén lamun aranjeunna ngalakukeun éta sareng aranjeunna sadar yén aranjeunna parantos kaleungitan anjeun, langkung saé aranjeunna tetep dimana aranjeunna. Upami aranjeunna nyobian milarian anjeun, aranjeunna tiasa ngumbara jauh sareng bakal langkung sesah milari aranjeunna.

Budak awéwé ningali lampu Natal

Nguji kapan

Henteu kedah ngantosan jalan kaluar pikeun ngajar murangkalih ngeunaan rencana aksi, sabab sapanjang taun, anjeun pasti bakal kaluar ti jaman ka jaman. Éta langkung saé éta ti waktos ka waktos anjeun marios aturan babarengan, komo, anjeun ngalaksanakeun simulasi dina bentuk kaulinan. Salaku conto, naroskeun jinisna, naon anu anjeun bakal lakukeun upami anjeun ninggalkeun sisi kuring?

Sangkan midangkeun langkung pikaresepeun sareng memotivasi budak, kalebet hadiah alit. Ku cara kieu, anjeun bakal usaha pikeun nginget aturanana ogé. Sanés perkawis ngaheureuykeun budak, atanapi pikeun ngajantenkeun anjeunna kasieunan. Tapi terang naon anu kedah dilakukeun bakal masihan anjeun kaamanan sareng otonomi. Upami hal sapertos kieu kajantenan sareng budakna henteu terang kumaha polahna, anjeunna bakal ngaraos teu dijagaan teras kamungkinan anjeunna bakal ngalakukeun hal anu sakuduna henteu, sapertos badé sareng jalma asing.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.