Panyakit anu ditularkeun séksual di nonoman

Panyakit anu ditularkeun séksual di jalma ngora

Upami anjeun ngagaduhan nonoman atanapi badé lebet kana tahapan sesah éta, penting pisan éta nampi pendidikan séks komprehensif. Sakumaha sesah pikeun anjeun ngabayangkeun putra atanapi putri anjeun ngagaduhan hubungan, éta mangrupikeun hal anu kudu dirobih ku sadayana. Kahayang fisik alami, éta kimia murni sareng rumaja kalayan révolusi hormonal na mangrupikeun tekanan masak dina hal ieu.

Kusabab anjeun teu tiasa ngeureunkeun rumaja anjeun tina hubungan séks, penting pisan anjeun nyarios sacara terbuka sareng anjeunna. Sangkan putra atanapi putri anjeun ngagaduhan pakakas anu anjeun peryogikeun pikeun latihan kelamin anu aman sahingga nyingkahan masalah sapertos kakandungan teu direncanakeun atanapi résiko kaserang a Panyakit séksual. Ngajantenkeun murangkalih anjeun sadar ngeunaan résiko prakték séks anu teu aman penting pisan supados aranjeunna terang kumaha nyandak kaputusan anu pas dina waktos anu pas.

Ngobrol sacara terbuka ngeunaan panyakit anu ditularkeun séksual

Panyakit anu ditularkeun séksual di nonoman

Barudak ayeuna tiasa kéngingkeun inpormasi tina sababaraha sumber, panginten aranjeunna langkung siap tibatan nonoman sababaraha taun ka pengker. Nanging, anjeun henteu kedah ngémutan waé, kumargi misinformasi mangrupikeun panyabab utama panyebaran tina panyakit anu ditularkeun séksual. Pastikeun murangkalih ngagaduhan inpormasi ngeunaan panyakit anu paling umum sareng kumaha panyakitna.

Naon ari panyakit anu ditularkeun séksual? Ieu panginten mangrupikeun patarosan kahiji anu kedah anjeun waler, pikeun ngungkulan poko anu leres. Panyakit ieu naon dikirimkeun ngaliwatan hubungan seksual, (heunceut, anal atanapi lisan). Sababaraha panyakit ieu sumebar ngalangkungan kontak langsung sareng alat kelamin, bahkan ku tukeur cairan awak.

Metodeu anu paling épéktip pikeun pencegahan kaseueuran panyakit anu ditularkeun séksual, nyaéta panggunaan kondom. Penting pisan yén jalma ngora ngartos yén saha waé tiasa janten panyawat jenis panyakit ieu, bahkan sababaraha diantarana henteu nunjukkeun gejala naon waé. Kituna, aranjeunna kedah nganggo kondom iraha waé aranjeunna hubungan séks, bahkan sareng pasangan anu mantep sareng dipercaya.

Panyakit séksual

Sababaraha panyakit anu paling umum dina jenis ieu tiasa diubaran ku antibiotik sareng upami diubaran dina waktosna tiasa diubaran tanpa nyésakeun sesela. Anu sanésna, di sisi anu sanés, teu tiasa diubaran sareng tiasa nyababkeun masalah serius sapertos subur, Diantarana.

Panyakit anu ditularkeun séksual paling umum nyaéta:

  • Chlamydia: Bisa mangaruhan cervix, rektum, atanapi tikoro bisi awéwé. Dina kasus lalaki, salian tina tikoro atanapi réktum, dina uretra.
  • herpes séks: Éta sumebar ngalangkungan penetrasi, anal, heunceut atanapi lisan. Hérpes séks éta henteu aya ubarna, sanaos tiasa diubaran ku ubar.
  • Gonorrhea: Mangrupikeun inféksi séks anu mangaruhan lalaki sareng awéwé. Éta tiasa diubaran ku pangobatan, tapi upami henteu dirawat dina waktosna, éta tiasa ngabalukarkeun komplikasi serius.
  • HIV AIDS: Panyakit serius éta mangaruhan sistim imun, sareng yén teu aya ubarna. Sanaos pangobatan anu épéktip aya ayeuna, sababaraha taun ka pengker éta nyababkeun pupusna rébuan jalma.

Naha putra atanapi putri anjeun katépaan?

Peurih heunceut

Éta ogé penting pisan éta budak lalaki terang gejala anu paling umum, sahingga upami aranjeunna katerap salah sahiji panyakit ieu, aranjeunna tiasa nampi pangobatan épéktip gancang-gancang. Gejala anu paling sering nyaéta:

  • Nyeri nalika kiih
  • Beuheun bau seungitna bau bisi awéwé
  • Ngaleupaskeun tina sirit bisi lalaki
  • Nyeri kana aurat, dina jero pingping, sakitar anus atanapi dina sungut
  • Nyeri nalika hubungan séks séksual

Dina kaseueuran kasus, panyakit ieu henteu aya gejala sareng ieu ngajadikeun hésé pisan pikeun ngubaran panyakit kalayan épéktip. Komo, budak lalaki meureun henteu merhatoskeun robahan ieu atanapi henteu terang kumaha mendakan hal anu henteu normal. Janten penting pisan anjeun nyarios sacara alami sareng terang sareng aranjeunna, supados aranjeunna gaduh seueur inpormasi jéntré.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.