Pencegahan osteoporosis dimimitian ti budak leutik

Budak awéwé nyayogikeun susu

Osteoporosis mangrupikeun salah sahiji panyakit anu biasana urang anggap jauh pisan, has tina umur lanjut. Nanging, asal usulna biasana dina taun-taun mimiti kahirupan urang. Budak leutik mangrupikeun jaman anu penting pikeun ngembangkeun tulang: Salami periode ieu, sakitar 90% massa tulang anu urang bakal gaduh dina kahirupan déwasa kabentuk.

Pencegahan Osteoporosis Mimitian Nalika Orok, nonoman sareng nonoman dini. Ti saprak lahir, massa tulang bakal ningkat, ngahontal puncakna maksimum sakitar umur 20 taun. Ti dieu sareng, salaku akibat tina sagala rupa faktor, massa tulang turun. Kaleungitan ieu tiasa dianggap normal atanapi digancangan ku sabab anu béda sapertos diét anu goréng, gaya hirup cicing, sababaraha ubar atanapi panyakit anu tangtu. Ku alatan éta, massa tulang anu langkung luhur dihontal saatos nonoman, langkung ageung panyalindungan anu ngagaduhan ngalawan kaleungitan kapadetan tulang sapanjang hirup.

Kumaha urang tiasa nyegah osteoporosis ti budak leutik?

Ngembangkeun sareng mineralisasi tulang gumantung kana sababaraha faktor: genetik, nutrisi, metabolisme sareng gaya hirup diantarana. Sababaraha faktor ieu henteu tiasa dirobih, tapi anu sanésna ogé.

Diantara faktor anu tiasa urang ngarobih nyaéta nutrisi sareng anu aya hubunganana sareng gaya hirup. Kusabab kitu, penting pikeun mangaruhan aranjeunna ti budak nepi ka barudak urang ngagaduhan tulang anu séhat sareng kuat.

Diét beunghar kalsium sareng vitamin D.

pencegahan osteoporosis di budak leutik

Nutrisi anu saé penting pisan pikeun pamekaran anu pas pikeun sadaya jaringan sareng organ, kalebet tulang. Diét anu rupa-rupa ngajamin urang pasokan nutrisi anu diperyogikeun pikeun murangkalih urang janten séhat sareng bahagia. Tapi, dina kasus anu merhatikeun urang ayeuna, kaséhatan tulang, éta kedah ditekenkeun yén barudak ngagaduhan jumlah kalsium sareng vitamin D. anu cekap.

Kalsium nyaéta gizi anu paling penting pikeun ngawangun massa tulang anu saé, sedengkeun vitamin D ngabantosan kanggo nyerep langkung épéktip ku awak.

Sumber utama kalsium nyaéta produk susu sareng turunanana, kacang-kacangan, lauk sapertos sardin atanapi teri, kekacangan, wijén sareng sayuran daun héjo.

Sedengkeun pikeun vitamin D, penting pikeun tuang lauk berminyak, produk susu sareng endog. Naon deui, panonpoé ogé nawiskeun kami sumbangan penting tina vitamin ieu, janten penting pisan supaya barudak ulin di luar.

Cegah barudak anjeun kaleungitan diet beurat tanpa kontrol

Salian ti tuang diet séhat anu beunghar kalsium sareng vitamin D, éta penting ulah diét kasar pikeun leungit beurat yén nonoman sering ngalaksanakeun. Diét ieu biasana ngahasilkeun parobihan dina metabolisme anu nyusahkeun pikeun nyerep leres sareng fiksasi kalsium dina tulang.

Upami putri atanapi putra anjeun hoyong kaleungitan sababaraha pon, sato ka ngalaksanakeun latihan jasmani sareng tuang diet anu séhat sareng saimbang. dina kaseueuran kasus éta langkung ti cukup. Upami aya masalah anu nyata kaleuwihan beurat, anjeun kedah milari bantosan propésional pikeun ngawangun pola makan anu saé.

Konsumsi sedeng pikeun tuangeun sareng inuman anu tangtu

nyegah osteoporosis ti budak leutik

Kopi, alkohol, kaleuleuwihan protéin, uyah atanapi inuman karbonat kedah dikonsumsi saderhana sabab ngahambat asimilasi kalsium atanapi ngamajukeun ngaleungitkeunna, janten hésé ngalereskeunana dina tulang.

Ajak barudak anjeun maén olahraga sareng maén di luar ruangan

Ngalakukeun sababaraha kagiatan fisik penting pisan pikeun nyegah osteoporosis. Olahraga ngabantosan mineralisasi tulang ku ngarangsang setoran kalsium dina tulang.

Naon waé kagiatan fisik bakal ngagaduhan manpaat pikeun kaséhatan sacara umum. Tapi eLatihan anu paling disarankeun pikeun tulang nyaéta anu ngadukung beurat awak sorangan. Sababaraha conto nyaéta: ngangkat beurat, leumpang, hiking, atanapi ngaji. Latihan sanésna sapertos ngojay atanapi bersepeda, sanaos séhat pisan, henteu dituduhkeun ningkatkeun massa tulang kusabab henteu aya beban beurat dina tulang, mineralisasi na henteu dirangsang.

Sedengkeun pikeun gim, urang parantos ngajelaskeun sateuacanna panonpoé nawiskeun sumbangan penting pikeun vitamin D, penting pisan pikeun ngabantosan nyerep kalsium. Ku alatan éta, ajak barudak anjeun maén atanapi maén olahraga di luar. Kaséhatan tulang anjeun bakal hatur nuhun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.