Pentingna pamariksaan postpartum

Awéwé di dokter kandungan

Sapanjang kakandungan sadayana, éta penting pisan pikeun ngalakukeun séri kunjungan ka dokter, spesialis, ultrasounds sareng rupa-rupa tés pikeun mariksa yén sadayana maju kalayan leres. Sanaos ieu sigana rada pikasieuneun, kedah tiasa mendakan kamungkinan masalah dina waktosna. Dina cara nu sami, saatos kalahiran Perlu dituturkeun boh anu karek lahir sareng anu anyar.

Seueur awéwé aranjeunna mopohokeun dirina sakali aranjeunna janten ibu, ngurus budak anyar sigana moal aya tungtungna. Kusabab kitu, normal pikeun indung anu anyar pikeun mopohokeun kasihatanana sakedik, sareng sanaos tiasa kahartos ku kaayaan, éta teu damang pisan. Seueur masalah tiasa kajantenan saatos ngalahirkeun, henteu paduli kumaha normalna, ku sabab kitu, penting pisan pikeun ngalakukeun pamariksaan anu béda saatos ngalahirkeun.

Kunjungan médis dilakukeun saatos nganteurkeun

Awéwé dina konsultasi médis

Pemeriksaan médis munggaran anu anjeun kedah laksanakeun saatos ngalahirkeun bakal kajantenan sababaraha dinten saatos babaran. Upami ieu parantos dilakukeun ku bagian sesar, resensi bakal dilaksanakeun ku dokter kandungan sareng biasana antara 7 sareng 10 dinten ka payun. Dina kasus pangiriman heunceut, normal pikeun bidan anjeun pikeun ngalakukeun pamariksaan sakitar 6 minggu saatos nganteurkeun.

Dina janjian munggaran ieu sareng dokter, spesialis mariksa kaayaan perineum, upami episiotomi parantos dilakukeun, pamulihanana dipariksa, sareng upami wasirna muncul, kumaha kaayaan na. Naon deui, dokter ngalakukeun pamariksaan payudara, bakal mariksa sareng ngaraos beuteung pikeun mariksa yén rahim parantos kaserang kontraksi. Anjeunna ogé bakal ngalakukeun pamariksaan heunceut pikeun mariksa ukuran rahim.

Salian ti cek fisik, spesialis tiasa mesen tés getih. Ku cara kieu, éta dimaksudkeun pikeun nyingkahan kamungkinan kasus anémia. Upami sadayana leres, analisa umumna dilaksanakeun saatos waktos nyusuan parantos réngsé. Éta ogé tiasa mesen urinalisis, sabab inféksi postpartum sering lumayan.

Saatos pamariksaan fisik, dokter bakal ngabéréskeun mamang naon waé anu panginten timbul ngeunaan nyusu. Salaku tambahan, anjeunna bakal mairan sareng anjeun sareng pasangan anjeun cara kontraséptip panghadéna sareng paling pas bisi anjeun. Anjeunna bahkan bakal naroskeun sababaraha patarosan pikeun mariksa yén parasaan anjeun leres. Hal ieu sering pisan ngalaman kasedih saatos ngalahirkeun sareng bahkan déprési, janten dokter bakal waspada.

Kunjungan médis penting sanés

Awéwé dina gurney rumah sakit

Penting pisan pikeun ngalaksanakeun kunjungan médis ieu, kusabab éta hiji-hijina jalan pikeun parios yén anjeun sacara fisik pulih ogé. Nanging, ieu sanés janten hiji-hijina pamariksaan saatos ngalahirkeun. Jinis masalah sanés tiasa muncul saatos ngalahirkeun, sareng éta sami penting sareng masalah fisik, janten penting pikeun indit ka dokter pikeun tiasa ngendalikeunana.

Mimiti, déprési postpartum anu kasebat dialaman ku seueur awéwé sareng dina sababaraha kasus henteu kajawab dina waktosna kusabab kasusah awéwé dina nyarioskeun masalah ieu. Anjeun kedah terang yén éta mangrupikeun hal anu sering kajadian sareng éta aya hubunganana sareng teu saimbangna hormon. Tapi Anjeun teu kedah ngantep éta lulus upami éta kajadianPenting pisan anjeun ngabahas éta sareng dokter anjeun gancang-gancang pikeun tiasa ngungkulanana tanpa konsékuansi ageung.

Di sisi anu sanésna, normal pikeun awak awéwé pikeun ngalaman parobihan anu signifikan nalika kakandungan. Seueur awéwé hoyong cageur inohong anjeun gancang sareng balik deui ka normal. Upami ieu masalah anjeun, penting pisan anjeun angkat ka ahli nutrisi khusus dina mitoha. Henteu aya anu matak, naha anjeun kedah diet nyalira, langkung-langkung upami anjeun tuang orok ku nyusuan.

Didatangan dokter anjeun iraha anjeun meryogikeunna

Seueur awéwé ngalaksanakeun pamariksaan anu munggaran saatos ngalahirkeun sareng henteu kedah ngagaduhan médis deui. Sanaos dina sababaraha kasus henteu perlu, kumargi pamulihan leres, leres éta saatos sababaraha waktos meureun aya sababaraha komplikasi. Janjian sareng dokter kandungan anjeun, pikeun mastikeun pamulihan fisik anjeun anu saé.

Sareng tong ragu-ragu angkat ka konsultasi médis iraha waé anjeun gaduh ragu ngeunaan hal éta breastfeeding, netepkeun ASI anu nyugemakeun éta henteu gampang sareng seueur awéwé lungsur teuing. Dokter anjeun tiasa masihan anjeun sababaraha naséhat sareng ngamajukeun nyusu sareng orok anjeun, entong nyerah mimiti.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.