Perhatian anu positip ngirangan masalah tingkah laku di murangkalih

Budak awéwé ngagolér dina jukut

Ngagaduhan hubungan anu séhat sareng positip sareng murangkalih penting pisan ku seueur alesan, kalebet disiplin pikeun jalan. Nalika anjeun ngagaduhan hubungan anu séhat sareng murangkalih anjeun, maka aranjeunna bakal narékahan pikeun ngalakukeun anu pangsaéna di bumi, paripolah anu hadé sareng harmoni kulawarga mangrupikeun urusan sadayana. Éta bakal ningkatkeun kabiasaan ampir tanpa anjeun perhatoskeun. Anjeunna bakal terang yén anjeun pamimpin kulawarga babarengan sareng pasangan anjeun sareng anjeunna bakal diajar nilai-nilai hébat ti anjeun. Upami anjeun terang kumaha memotivasi barudak anjeun, sadayana bakal lancar ...

Barina ogé, naha anjeun bakal langkung ngamotivasi ku badé damel sareng bos goréng anu anjeun henteu resep atanapi pengawas anu ngabantosan anu anjeun hormat sabab anjeunna terang kumaha ngalaksanakeun padamelanna ogé sareng ogé ngubaran anjeun kalayan empati?

Dina pengertian ieu, upami anjeun masihan murangkalih 'dosis' perhatosan anu positip, anjeun bakal kaget kumaha masalah paripolah bakal mimiti ngirangan sakti. Tapi awas! Ieu henteu hartosna yén anjeun kedah nyéépkeun waktos hirup anjeun sareng sadayana jam sadidinten ningali anak anjeun atanapi masihan pujian, jauh tina éta. Éta ngeunaan ngararasakeun waktos anu saé kualitas babarengan pikeun ngamajukeun hubungan emosi anjeun.

Perhatian anu positip ngabantosan anjeun

Nalika murangkalih nampi dosis anu rutin pikeun perhatosan anu séhat sareng positip aranjeunna bakal ngirangan perhatosan anu milari perhatian sareng bakal kurang kamungkinan janten tantrums, naroskeun patarosan anu sami sarébu kali atanapi mimitian ngobrol sareng anjeun sareng ngaganggu paguneman anjeun sareng jalma sanés.

Perhatian négatip ogé ngajantenkeun konsékuansi négatip langkung épéktip nalika anjeun ngalarapkeunana kumargi ikatan afektif anjeun bakal dikuatkeun. Barudak bakal ngaréspon langkung saé pikeun waktos ngantosan nalika aranjeunna dipasihan interval waktos anu teratur sareng renungan sareng aranjeunna dina naon anu parantos kajantenan.

Budak awéwé dina panonpoé

Barudak anu henteu ngagaduhan seueur perhatosan moal kapikiran nalika aranjeunna ngantunkeun anjeunna kana waktos ngantosan. Dipilih teu malire anak anjeun pikeun kalakuan goréng moal jalan upami budak leutik anjeun ngarasa teu dipaliré dina kaseueuran waktos. Anak anjeun peryogi anjeun gaduh kamekaran sosial sareng émosional anu saé sareng dina hal ieu, anjeun kedah merhatoskeun anjeunna. Saolah-olah éta henteu cekap, perhatian positip ngabantosan ngawangun hubungan anu séhat sareng murangkalih anjeun, Nalika anjeun gaduh hubungan anu caket, konsékuansi positip sapertos puji ogé janten, ampir magis, langkung épéktip.

Naon anu kedah janten 'dosis harian' perhatosan positip

Nyatana, teu aya wates perhatian positip ka murangkalih tapi sahenteuna aranjeunna bakal peryogi 15 menit sadinten tina sadaya perhatosan anjeun. Éta henteu saéstuna, sanaos pikeun sababaraha kolot anu ngagaduhan langkung ti hiji murangkalih, masihan masing-masing waktos masing-masing tiasa janten tantangan anu diperhatoskeun tanggung jawab sadidinten, tapi éta perlu sareng éta pikeun kapentingan barudak anjeun sareng émosina.

Penting pisan pikeun anjeun nyéépkeun waktos pikeun ngalakukeun hiji kagiatan babarengan. Hindarkeun panggunaan alat éléktronik (sapertos maén pidéo) sabab ideu na nyaéta waktos anu kualitas pikeun ngalakukeun hiji hal anu anjeun kedah berinteraksi salami waktos ngobrol. Anjeun tiasa maénkeun kaulinan dewan sareng anak anjeun, anjeun tiasa maca kaulinan babarengan, nyiptakeun kaulinan imajinatif, maén sareng cocooan anak anjeun ... upami anak anjeun langkung sepuh, anjeun tiasa jalan-jalan atanapi ngan ukur senang-senang ngobrol. Nalika dimungkinkeun, ngantep anak anjeun milih kagiatan anu dipikahoyong dilakukeun ku anjeun.

indung jeung awéwé digawé suksés

Kéngingkeun waktos anu épéktip

Pikeun ngajantenkeun waktos kualitas sareng perhatosan positip ka murangkalih anjeun épék épéktip sareng ngabantosan ikatan anjeun ningkatkeun pisan, maka tong sono tip ieu. Anjeun bakal sadar kumaha kaayaan di bumi bakal mimiti langkung saé.

Ngaleungitkeun gangguan dina waktos anjeun. Pareuman tipi, pareuman telepon anjeun, sareng tinggalkeun komputer. Misahkeun diri anjeun ti barudak anu sanés di bumi iraha aman pikeun ngalakukeunana sareng terasrasakeun menit-menit éta sareng budak anjeun. Tunjukkeun ka anjeunna yén anjeunna ngagaduhan perhatosan anu teu dibagi.

Entong seueur patarosan. Nalika anjeun dina waktos anjeun, hindarkeun naroskeun ka anak anjeun teuing. Langkung saé anjeun ngamangpaatkeun waktos berinteraksi, bakal aya waktos sanés dina hiji dinten naroskeun anjeunna kumaha kabarna di sakola.

Hayu imajinasi anak anjeun janten protagonis. Nolak dorongan pikeun ngabenerkeun budak anjeun nalika anjeunna maén, pasihkeun anjeunna janten 'dirina' sadaya waktos sareng ngantepkeun imajinasi anjeun nungtun anjeun. Sisihkeun pamikiran logis anjeun sareng kahoyong anjeun pikeun kontrol pikeun gampang kababawa dina kaulinan sareng budak leutik anjeun. Upami anak anjeun nyarios yén gajah ngapung éta kusabab ayeuna éta tiasa ngapung, janten nampi éta terasrasakeun gimna.

Sababaraha hal anu anjeun kedah terang ngeunaan perawatan positip

Bisa jadi aya waktos nalika anjeun kuciwa ku kalakuan anak anjeun atanapi henteu resep nyéépkeun waktos babarengan. Anjeun bahkan panginten ngémutan yén anak anjeun henteu pantes waktos masing-masing kusabab kumaha paripolahna dinten éta. Upami anjeun ngagaduhan pamikiran ieu maka éta bakal langkung penting anjeun damel nuju hubungan anu séhat sareng murangkalih sareng anjeun damel langkung sesah pikeun narik perhatian positip anu diperyogikeun ku anjeunna. Janten nyéépkeun waktos sareng murangkalih anjeun sanaos anjeun ngalaman dinten anu sesah.

Pikeun kolot anu gaduh seueur murangkalih, langkung saé pikeun masing-masing kolot ngagaduhan waktos masing-masing pikeun unggal murangkalih. Upami ieu henteu mungkin unggal dinten, cobian nyobian mastikeun yén unggal murangkalih nampi perhatian masing-masing ti sahanteuna hiji kolot unggal dinten. Coba tingali perhatian positif salaku investasi. Nyéépkeun waktos langkung seueur tiasa ngahémat anjeun tina teu kedah nyéépkeun waktos langkung seueur pikeun ngadisiplin budak anjeun engké.

Upami anak anjeun ngagaduhan masalah tingkah laku salami waktos anjeun nyéépkeun sareng anjeunna, anjeun bakal kedah ngaréspon sapertos biasana disiplin kana kalakuanana. Upami anjeun ngagaduhan masalah alit sapertos nangis kusabab anjeun éléh di buruan, teu paduli kalakuanna teras ngeunteung kana parasaan anjeun. Upami anjeun ngagaduhan masalah kabiasaan anu utami, anjeun masih kedah sakedik istirahat ti anjeun duaan. Upami anjeun nawiskeun waktos anu hadé pikeun murangkalih anjeun, anjeunna bakal ngamimitian kalakuanana langkung hadé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.