Ponia dina murangkalih

radang paru-paru di barudak

Barudak dina usum salju sering katépkeun flu, colds, bronchiolitis, sareng kadang pneumonia ogé. Utamana nalika aranjeunna mimiti angkat ka TK atanapi sakola nalika aranjeunna langkung kontak sareng baktéri, upami éta déwasa atanapi upami kakeunaan polusi atanapi bako sareng parobihan suhu. Kaayaan ieu tiasa pisan ningkatkeun résiko sangsara tina éta. Supados anjeun tiasa ngabédakeun éta radang paru-paru di barudak tina flu kami nyaritakeun bédana, gejalana, jinisna sareng kumaha cara ngubaranana.

Naon radang paru-paru di barudak?

Pneumonia nyaéta a kasakit saluran pernapasan pisan umum di barudak, utamina anu di handapeun umur 5 taun. Éta nyababkeun peradangan jaringan paru-paru, sareng gejala mirip pisan sareng flu. Éta mimitina muncul ku tanda anu hampang sareng janten parah, bahkan kadang-kadang tiasa janten serius anu asup ka rumah sakit diperyogikeun. Barudak di handapeun umur 1 taun aya résiko langkung luhur pikeun radang paru-paru, utamina upami aranjeunna lahir prematur sabab sistem imun na henteu pinuh dikembangkeun.

Éta biasana disababkeun ku baktéri, sanaos sakapeung éta ogé tiasa disababkeun ku virus atanapi jamur. Ieu mangrupikeun panyakit anu serius sareng ngancam kahirupan anu kedah didiagnosis langkung tiheula. Éta pisan sababna naha penting pisan urang terang kumaha mendakan yén murangkalih anjeun tiasa ngalaman radang paru-paru pikeun bertindak gancang-gancang.

Naon ari gejala radang paru-paru?

  • Demam tinggi langkung ti 38º langkung ti 3 dinten.
  • Kaleungitan napsu
  • Batuk, anu tiasa nyababkeun utah.
  • Hese napas, kalayan nyerengeh dina dada nalika napas.
  • Napas gancang sareng pondok, kalayan aya sora anu tiasa dihirupkeun.
  • Capé sareng kalemahan
  • Dipiheulaan ku flu atanapi flu.
  • Nyeri beuteung.

Upami anjeun perhatoskeun yén anak anjeun ngagaduhan gejala ieu, bawa anjeunna ka dokter gancang-gancang sahingga anjeunna tiasa ngalakukeun tés anu diperyogikeun. Ku cara kieu, radang paru-paru tiasa dikaluarkeun atanapi diubaran gancang-gancang. Langkung gancang dideteksi langkung saé. Upami orok sareng muriang langkung ti 39º, henteu hoyong tuang, gaduh utah sareng birit, gancang angkat ka rumah sakit.

radang paru-paru barudak

Kumaha cara barudak terang upami aranjeunna gaduh radang paru-paru?

Pediatrina bakal ningali gejala anjeun sareng mesen sinar-X dada, sareng tiasa ogé mesen sababaraha tés getih. Gumantung kana diagnosis, anjeunna bakal masihan antibiotik anu paling pas numutkeun kasus anjeun, anu biasana lumangsung sakitar 2 minggu. Dina kasus anu paling serius, anjeunna bakal meryogikeun rawat inap, upami henteu anjeunna bakal tiasa neraskeun pangobatan ti bumi.

Aya sababaraha jinis pneumonia:

  • Radang paru-paru baktéri: disababkeun ku baktéri, anu diubaran nyaéta antibiotik.
  • Radang paru-paru viral: disababkeun ku virus sareng perlakuan bakal gumantung sabab teu aya perlakuan anu cekap pikeun sadaya virus.
  • Radang paru-paru aspirasi: disababkeun ku napas dina cairan sapertos utah anjeun nyalira, asal tiasa janten virus atanapi baktéri.
  • Radang paru-paru atipikal: disababkeun ku mikroorganisme lian ti pneumonia umum.
  • Publik atanapi komunitas-diala pneumonia: inféksi paru di luar rumah sakit atanapi dina 48 jam mimiti dirawat di rumah sakit.
  • Rumah sakit atanapi pneumonia nosokomial: Ngembang nalika dirawat di rumah sakit atanapi dugi ka 2 minggu saatos dikaluarkeun.

Naon anu urang kolot tiasa lakukeun salain ti masihan pangobatan?

Hal kahiji anu kedah dilakukeun nyaéta nuturkeun sadaya instruksi pediatrik anjeun dugi ka parawatan parantos réngsé, sanaos anjeun parantos raos langkung saé. Ieu bakal nyegah kambuh saloba mungkin.

Ogé di bumi urang tiasa nuturkeun sababaraha indikasi sapertos jaga anak hidrasi maturan seueur cairan khususna cai sareng susu. Ogé éta éta ogé tuang. Normal yén anjeunna henteu hoyong tuang dinten-dinten munggaran, janten langkung saé henteu maksakeun anjeunna. Nalika napsu deui, urang bakal masihan hal anu gampang dicerna sareng ngandung gisi. Henteu disarankan pikeun ngalaan budak ka arus hawa atanapi haseup bako, tetep istirahat sareng hindarkeun tempat umum sareng waspada kana suhunya.

Éta normal pikeun murangkalih janten langkung tunduh sareng bahkan disorientasi nalika dirawat. Anjeun kedah sabar sareng masihan anjeunna seueur manja supados anjeunna rumaos kajaga.

Kusabab émut ... murangkalih rawan panyakit radang paru-paru janten kolot kedah perhatosan kana gejala pikeun meta gancang-gancang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.