Ransel barudak nganggo roda kerung

Barudak nyandak ransel tradisional dipuseurkeun deui.

Barudak sering nyandak beurat teuing: buku, buku catetan, kamus sareng kotak potlot. Ieu nyababkeun ngarareunah dina tonggong handap.

Ransel murangkalih nganggo roda ngagoler dina perdebatan naha cekap cekap. Sanaos kitu, biasa ningali barudak nyérédkeunana. Hayu urang ngobrolkeun kaunggulan anu disajikan sareng terang naha leres ngagaduhan poin négatip.

Ransel barudak nganggo roda: Kauntungan gaduh

Budak salaku aturan umum mangtaun-taun anjeunna nyandak teh rangsel sakola kana pedang sareng masalah fisik sareng kontrak anu tiasa ngahasilkeun. Sababaraha kolot tanggung jawab nyandak kana taktak unggal-unggal diangkat ti sakola. Barudak sering nyandak beurat teuing: buku, buku catetan, kamus sareng kotak potlot. Aya barudak antara 6 sareng 10 taun anu, kaserang nyeri punggung handap sareng teu ngarareunah, parantos pasién dina konsultasi trauma. Anu anjeun kedah terang nyaéta beurat beban ransel sakola henteu kedah ngaleuwihan 10% tina beurat budak leutik.

Parawatan, perawatan fisik sareng kaséhatan kedah diperhatoskeun sanés ngan ukur dina tiori tapi dina prakna sareng ku conto. Barudak parantos ageung sareng prosés na henteu kedah dihambat. Ku ransel barudak dina roda masalah fisik ieu bakal dicegah. Solusi anu sanés nyaéta nempatkeun loker di sakola sahingga nyingkahan teu nyandak sadayana bahan unggal dinten. Sababaraha kaunggulan anu ngajantenkeun ransel barudak nganggo roda kado anu saé Aranjeunna:

  • Aranjeunna ngawenangkeun kapasitas anu langkung ageung pikeun ngangkut bahan anu diperyogikeun.
  • Ékonomis sareng gampang dianggo.
  • Éta didamel kanggo murangkalih, duanana TK siga sakola. Éta dihias ku cara anu bageur, pikaresepeun, kalayan warna sareng pola trendi.
  • Beuratna henteu murag dina tonggong janten henteu mangaruhan tonggong anjeun.
  • Barudak, nalika capé, tiasa ngagentos leungeun kanggo nyeret sareng ngarénghap panangan sanés.
  • Budak henteu kabeuratan ku kababawa beurat. Mawa ransel bakal pikaresepeun, anjeun tiasa leumpang kalem, henteu kabebeng atanapi nyeri, sacara praktis ditekuk.

Ransel tradisional terus dianggo

Budak anu angkat ka sakola mawa ransel tradisional dina tonggongna.

Ransel barudak nganggo roda tiasa janten ransel biasa ku gagang anu raoseun sareng empuk.

Teu aya anu ngaruksak konsép ransel tradisional, tapi langkung seueur teuing beban anu kedah dilaksanakeun ku budak leutik. Janten kusabab ieu henteu robih, ogé loker henteu dipasang ..., ransel barudak nganggo roda mangrupikeun jalan kaluar anu saé. Pikeun anu hoyong teraskeun nganggo ransel tradisional disarankeun pikeun museur deui ogé di daérah lumbar sareng ngaluyukeunana kalayan pantes. Sakuduna henteu istirahat dina bagian handap tonggong. Ngabawa kana taktak ogé nyababkeun ngarareunah sabab beuratna henteu disebarkeun. Sing saha anu masih hoream nganggo ransel versi anyar ieu ngaku yén:

  • Kusabab kapasitasna langkung ageung, budak pasti bakal ngilikanana ku langkung seueur objék sareng bahan. Maka anjeun bakal nyandak langkung beurat.
  • Setrés mawa ransel barudak dina roda tiasa mangaruhan panangan anu anjeun anggo salami waktos anu langkung lami sareng nyababkeun trauma. Éta bakal diperyogikeun pikeun ngarobih panangan.
  • Dina kasus léngkah atanapi deformasi dina trotoar tiasa rada teu raoseun. Ngabawa dina tonggong anjeun langkung mangpaat. Dina ransel barudak nganggo roda aya modél na aranjeunna tiasa lepas tina roda sareng janten ransel lami anu sami. Aranjeunna gaduh cekelan anu nyaman sareng empuk. Kedah diémutan yén aya ransel anu nganggo roda 2 sareng 4.

Hirup séhat sareng olahraga

Budak leutik anu saumur umur berkembang sacara fisik sareng méntal kedah jaga kasehatanana sareng disarankan ku kolotna, pediatrik sareng guruna. Budak kudu latihan olahraga sapopoé sareng ngurus dirina dahar. Éta dituduhkeun dina waktos ieu pikeun berpungsi dina kalenturan sareng katerampilan psikomotor.. Barudak kedah leres caian, istirahat jam-jaman anu diperyogikeun sareng janten sadar kana kabiasaan postur anu leres.

Upami sepuh atanapi guru ngaregepkeun aspek ieu sareng henteu nyandak tindakan, budakna bakal kapangaruhan sacara serius dina jangka pondok sareng jangka panjang. Struktur tulang sareng otot budak bakal rusak. Pikeun naséhat aya toko khusus pikeun penjualan ransel anu tiasa nunjukkeun aranjeunna sareng ngajelaskeun panggunaanna sareng fungsina. Fisioterapis nyarankeun ransel barudak nganggo roda, anu kanyataanna henteu kedah dianggurkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.