Nyababkeun sareng pencegahan kanker budak leutik

Kanker mangrupikeun panyakit anu tiasa dirawat, tapi Kecap kanker masih nyingsieunan urang, komo deui upami anu kaserang éta budak. Janten alit sareng teu berdaya nyanghareupan panyakit pikareueuseun. Kami masihan anjeun inpormasi ngeunaan naon anu dipikaterang dugi ngeunaan panyabab sareng pencegahan kanker budak leutik.

Naon ari kanker?

Istilah kanker kalebet seueur panyakit, sadayana diantarana dicirian ku produksi sél ganas kaleuleuwihan, anu tumuh teu kaendahan dina bagian awak anu ngabentuk beurat disebut tumor. Aya jinis kanker sanés anu gagal ngabentuk tumor sapertos anu asalna tina getih.

Henteu sadayana tumor kankerAya ogé anu jinak anu tiasa dihapus sareng henteu biasana némbongan atanapi nyebar ka daérah sanés.

Kumaha umumna kanker budak?

Untungna na kanker dina barudak jarang, diperkirakeun mangaruhan antara 0,5% sareng 4,6% tina populasi budak. Kamungkinan penampilan naék kana umur.

Anu cKanker di murangkalih ngagaduhan ciri nyaliraBahkan aya kangker anu khas barudak sareng anu sanés anu khas pikeun déwasa. Kusabab sél ngora, éta tumuh langkung gancang tibatan déwasa, tapi aranjeunna ogé langkung peka kana kémoterapi.

Kanker budak leutik, 30% leukemias, 22% tumor sistem saraf, 20% tumor otak, sareng 13% limfoma.

Naon sababna kanker budak?

Anu nyababkeun kaseueuran kanker budak leutik henteu acan dipikaterang. Hiji sabab tiasa janten gén, tapi diperkirakeun éta ngan ukur 5% sadaya kangker anu aya sacara warisan sacara genetik. Éta ogé tiasa timbul tina mutasi nalika pembentukan janin.

Kusabab kitu, mustahil pikeun terang kunaon sababara jalma menderita kanker sareng anu sanés henteu, tapi upami aya sababaraha faktor résiko anu tiasa ningkatkeun kamungkinan tumerap kanker. Faktor résiko ieu tiasa janten lingkungan anu pinuh ku haseup bako, kota anu tingkat polusi tinggi, kakeunaan bahan kimia, radiasi ... Sanaos sesah pisan pikeun terang persis naon faktor résiko anu parantos diungkab ku barudak kusabab umur ngora.

deteksi kanker budak leutik

Janten, naha kanker budak tiasa dicegah upami panyabab anu pasti henteu tiasa dipikaterang?

Ku henteu terang sabab anu pasti, éta rada sesah pikeun nyegah lengkep panyakit, sabab aya faktor di luar kadali urang. Tapi hatur nuhun kana a deteksi mimiti, diagnosis anu saé sareng pangobatan anu cekap éta tingkat kasalametan 80%. Sanaos kitu, tindak lanjut diperyogikeun kumargi aya telat komplikasi kronis tina pangubaran kanker.

Pikeun ngadeteksi éta mimiti anjeun kedah janten waspada kana kamungkinan tanda tanpa ngahontal histeria. Ngalaksanakeun pamariksaan médis rutin sareng mariksa gejala anu terus-terusan tanpa sabab anu jelas tiasa ngabantosan urang pikeun ngadeteksi éta gancang-gancang. Gejala na mirip pisan sareng panyakit virus, janten dokter sareng tés anu cocog anu kedah ngaluarkeun atanapi henteu sabab anu disababkeun.

Naon pangobatan pikeun kanker budak leutik?

Perawatan biasana tina a pendekatan multidisiplin Éta bakal gumantung kana jinis kanker, umur, dimana ayana sareng kaayaan umum murangkalih. Perawatan anu paling sering dianggo nyaéta kémoterapi, terapi radiasi, sareng operasi.

Bedah nyaéta miceun tumor upami aya. Kémoterapi mangrupikeun panggunaan ubar pikeun ngancurkeun sél kanker, nyegah tina tumuh sareng baranahan. Sareng terapi radiasi nyaéta terapi radiasi tinggi anu ogé maéhan sél kanker.

Gumantung kana kanker, dina sababaraha kasus ngan ukur operasi anu diperyogikeun sareng anu sanésna dimana modalitas anu béda-béda digabungkeun. Budak ogé bakal butuh Dukungan Psikologis salami prosés anu sesah ieu. Kulawarga sareng tanaga médis ngagaduhan pancén ieu sahingga murangkalih henteu asa-asa dina waktos pangobatan sareng nyandak sakumaha mungkin.

Kusabab émut ... deteksi awal bakal nambahan kasempetan salamet.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.