Sakumaha beuratna orok nalika ngalahirkeun?

Beurat orok nalika dilahirkeun mangrupikeun masalah anu hébat ku indung sareng bapak nalika kakandungan. Ti minggu mimiti kehamilan, panjang sareng beurat orok anjeun dikontrol, kumargi tindakan ekstrim naon waé tiasa nunjukkeun masalah kaséhatan dina orok atanapi di indung. Salaku tambahan, beurat orok nalika lahir mangrupikeun titik awal pikeun terang upami pamekaran anjeun cekap.

Orok anu lahir biasana beuratna antara 2400 sareng 420o g. Aya seueur variasi gumantung kana panjangna kakandungan, kaayaan kaséhatan nalika kakandungan atanapi konstitusi kolot.

Naon beurat orok gumantung nalika ngalahir?

Ukuran kolot

Kolot anu jangkung sareng ageung condong ngagaduhan murangkalih anu langkung ageung tina rata-rata, sedengkeun kolot anu langkung pondok sareng gagah condong ngagaduhan murangkalih alit.

Durasi kakandungan

Orok jangka penuh dianggap nalika dilahirkeun antara minggu 37 sareng 42. Ampir sabulan bédana orok tiasa ageung tumuh, janten orok anu dilahirkeun dina minggu 42 pastina langkung ageung tibatan anu lahir di 37, sanaos duanana dianggap istilah lengkep.

Nutrisi indung nalika kakandungan

Nutrisi anu saé nalika nuju kakandungan penting pisan pikeun orok supados berkembang leres. Nutrisi anu goréng tiasa mangaruhan kamekaran sareng kaséhatan orok.

Kaséhatan indung nalika kakandungan

Upami indungna ngagaduhan tekanan darah tinggi, masalah jantung, atanapi parantos nganggo alkohol, bako, atanapi obat-obatan sanés, orokna tiasa ngagaduhan beurat kalahiran anu handap. Sabalikna, obesitas atanapi diabetes tiasa nyababkeun orok dilahirkeun kalayan beurat beurat.

Kumaha anjeun terang naha beurat orok anjeun leres?

Orok énggal

Aya sababaraha grafik perséntil anu netepkeun naon beurat sareng ukuranana biasana numutkeun umur orok. Kalayan aranjeunna anjeun tiasa ngabandingkeun orok sareng anu saumur umur sareng terang naha éta aya dina parameter normal. Upami éta di luhur atanapi di handap, panyababna kedah ditalungtik kumargi éta tiasa janten hal anu normal dina kamekaranana atanapi aya sababaraha alesan anu kedah ditalungtik sareng direngsekeun.

Punten Catet yén dina minggu kahiji normal pikeun orok anjeun kaleungitan dugi ka 10% tina beurat kalahiranana. Ieu disababkeun ku kanyataan yén aranjeunna ngaleungitkeun cairan akumulasi dina rahim indung sareng kotoran kahijina. Tapi tong hariwang, dina sababaraha minggu budak leutik anjeun bakal kéngingkeun beurat awakna.

Orok anu beurat pisan atanapi handap beurat (kirang ti 2500 g atanapi langkung ti 4500 g) peryogi waspada khusus upami aya masalah.

Orok anu langkung ngora panginten henteu kéngingkeun nutrisi anu cekap, janten aranjeunna peryogi langkung sering tuangeun sareng perhatosan anu langkung ageung kana suhu awakna, ogé ngendalikeun pipis sareng kotoranna pikeun terang naha aranjeunna tuang leres

Dina orok anu langkung lami, kadar gula getih kedah diparios sabab anjeun henteu tiasa ngatur éta ogé sareng ngalaman hypoglycemia. Kusabab kitu aranjeunna ogé kedah sering tuang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.