Sadayana anu anjeun kedah terang supados murangkalih anjeun tiasa menikmati salju tanpa kaserang hipotermia

Dinten ieu kuring balik sareng tips anyar pikeun nangtayungan kaséhatan barudak dina usum salju, sareng kuring ngalaksanakeunana kusabab gelombang tiis anu asup ka Semenanjung Iberia sababaraha dinten ka pengker, langkung merenah pikeun marios sababaraha saran. Kalayan suhu anu caket pisan kana nol, bahkan di handapeun nol, sareng ku seueur kota, jalan, gunung sareng pantai ditutup ku salju, urang kedah nyarioskeun résiko hipotermia. Kusabab enya, salju pikaresepeun pisan pikeun murangkalih anjeun (sareng anjeun ogé), tapi upami anjeun henteu ngalakukeun tindakan pancegahan anu diperyogikeun, anusuhu awak anjeun bakal turun, sareng komplikasi anu pakait ogé tiasa kajadian.

Anu leutik natanapi ngatur suhu awakna sapertos urang kusabab mékanisme thermoregulatory anu masih henteu dewasa. Awak barudak langkung peka tiis sareng panas, tapi di sisi sanésna, aranjeunna condong waspada kana kaulinanana, janten asa teu raoseun tiasa telat. Janten kuring bakal masihan anjeun pitunjuk pikeun mikawanoh hipotermia, tapi urang ogé bakal ngobrol ngeunaan pencegahan na.

Nalika tiris pisan, aya langkung épisode hipotermik tibatan anu urang bayangkeun, sareng ogé upami hujan atanapi salju, Kulit barudak tiasa beueus sareng bakal langkung sesah ngatur suhu. Naha ieu hartosna aranjeunna henteu tiasa kaluar ngadamel salju? Tangtosna aranjeunna tiasa, tapi kalayan persiapan anu saé. Sareng kalayan pangawasan anu langkung caket atanapi kirang, gumantung kana umur jalma éta.

Hipotermia, suhu naon anu urang nyarioskeun?

Handap 35 derajat, tapi salian ti éta gejala anu séjén dititénan sapertos karasa tiis, raheut, memes, jengkel (Sanaos ogé légéy, kumargi dina unggal jalma éta manifes nyalira ku cara). Entong ngantosan deui! Upami salah sahiji murangkalih anjeun ngagaduhan gejala ieu, tiis tiasa mangaruhan uteukna, sareng sangsara gangguan neurologis.

Kumaha kalakuanna?

Saatos curiga, kami bakal nyandak budakna ka layanan Darurat Rumah Sakit, dibungkus haneut upami sadar, sareng nyobian henteu bobo. Upami anjeunna janten pingsan, urang ogé bakal ngajagaan anjeunna ogé ku nyalindungkeun anjeunna. Upami urang ngagaduhan bantosan, jalma tiasa nyabut baju baseuh budakna sareng dibungkus ku simbut. Aya waktos nalika murangkalihna ditéwak engapan saatos sumping di rumah sakit, bahkan dina kaayaan koma, ieu mangrupikeun kasus anu paling parah. Nyaho kumaha nyegah bakal nyingkahan seueur masalah sareng akibat dramatis pikeun kaséhatan.

Naon anu kuring lakukeun supados murangkalih kuring henteu kaserang hipotermia?

Nyegah, éta anu kedah anjeun lakukeunSareng kumaha? Gampang:

Perhatoskeun kana baju anu urang lebetkeun!

  • Nalika badai aya, sareng dina kaayaan naon waé, iraha waé tiris, nyiapkeun sababaraha baju panjang ipis (2 atanapi 3) unggal dinten, teras pasang jaketna di luhur.
  • Lapisan luar jaket, pecah angin atanapi anorak kedahna ideal janten teu napas sareng didamel tina bahan anu tiasa ngusir kelembaban. Lapisan jero langkung saé upami kesang.
  • Topi, syal (lébar, anu tiasa nutupan sungut), sarung tangan.
  • Kaos kaki kandel, sareng upami tiasa, kedap wol.
  • Sapatu tahan cai.

Sareng nalika aranjeunna baseuh ...

Upami aranjeunna anom pisan sareng anjeun kaluar sareng aranjeunna maén salju, pantau kaayanana, sareng balik ka bumi mimiti pikeun ngarobih aranjeunna; Upami aranjeunna parantos nyéépkeun bumi nyalira, aranjeunna kedah ngalih pas sadaya baju anu parantos baseuh sumping, dimimitian ku kaos kaki (bahkan dina sapatu karét cai lebetna upami aya badai hujan, sareng tangtosna upami aranjeunna maén sareng salju). Éta bakal mangpaat pikeun garing aranjeunna ku anduk lemes., sareng upami aranjeunna alit pisan, anjeun henteu kedah ngosok, tapi anjeun tiasa ngetok supados ngahontal pangaruh anu dipikahoyong.

Sapatu ogé dicabut teras garing, Yén urang kaluar ka jalan deui? Nya, urang gentoskeun pikeun anu sanés, sareng upami urang parantos aya di bumi, pasang sandal lemes anu kakasih anjeun, sanaos kaos kaki cekap pikeun insulate tina tiis tina lantai ogé hargana.

Naon ieu ngeunaan Pembekuan?

Teu aya hubunganana sareng pangaruh neurologis, tapi ku ibun kulit. Kadang-kadang urang henteu ati-ati sareng ujung cangkéng (ramo / ramo), bahkan irung atanapi ceuli beku. Anjeun tiasa mikawanoh kulit beku ku leuleuy, tapi ogé ku jalan bulak atanapi kulawu. Sensasi pikeun barudak leutik (émut yén nalika aranjeunna perhatoskeun parantos aya pangaruhna) ngabakar, sareng sababaraha ngalaporkeun kabebeng.

Naséhatna nyaéta balik ka imah, atanapi ngahadiran aranjeunna nalika aranjeunna balik, sapertos kieu: beuleumkeun bagian beku dina cai haneut, sakitar 40º, tanpa diusap ku spons atanapi mitts. Teras anjeun kedah garing sacara saksama sareng masihan aranjeunna infus, susu haneut atanapi sacangkir kaldu haneut. Upami, sanaos langkah-langkahna, manifestasi dina kulit tetep, urang kedah nyandak anjeunna ka rohangan darurat.

Kumaha carana nyingkahan beku?

Sarung tangan salju (sanés wol) upami aranjeunna maénkeun éta, atanapi badé luncat luncat, sapatu karét tinggi, muffs ceuli, sareng tutup mulut atanapi panty anu tiasa nutupan irung.

Pamustunganana ngeunaan ngeunaan usum salju (henteu sadayana tiasa ngalakukeun éta, kuring ningali ka populasi atanapi supir anu kapisah, tapi kuring nyarios sacara umum), tanpa éta kaséhatan urang sareng barudak kapangaruhan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.