Ngasuh orok dina 12 bulan

Dahar jam 12 bulan

Anak anjeun bakal pendak taun kahijina sareng tantangan sareng petualangan énggal sumping. Anjeunna beuki seueur otonom, anjeunna hoyong nyéépkeun langkung waktos dina taneuh ngorondang sareng nyandak léngkah kahijina. Jam anjeun bobo nalika siang bakal disingget sareng sakedik-sakedik anjeun bakal netepkeun rutin bobo nalika wengi. Di sisi anu sanésna, dahar ngahontal titik konci dina yuswa 12 bulan.

Dina tahap ieu orok pasti nyobian sacara praktis sagala jinis tuangeun, kacuali sababaraha anu berpotensi bahaya sapertos kacang. Kusabab kitu, kaseueuran murangkalih pediatrik biasana nyarankeun yén sakedik mimiti tuang sami sareng sésana kulawarga. Tangtosna, salami sababaraha pancegahan dilaksanakeun nalika nambihan sababaraha zat kana tuangeun, sapertos uyah. Dina tautan ieu Anjeun bakal mendakan tip anu kapaké pikeun adaptasi tuangeun kulawarga pikeun diét orok.

Bubuka padet

Kalayan sumping taun munggaran orok, waktosna kanggo ngamimitian ngenalkeun langkung seueur pangan anu padet sareng laun ngaleungitkeun purees abon pisan. Ieu mangrupikeun prosés anu kedah dilakukeun laun-laun, supados orok biasa ngabijilkeun tuang tuangeun sareng sakedik-sakedik tiasa adaptasi sareng tékstur énggal. Pikeun ngamimitian, sanés masing sayuran, mash ku garpu supados langkung lengkep.

Dahareun dina 12 bulan

oge anjeun tiasa nawiskeun tuangeun anu gampang diperahSanaon orok henteu ngagaduhan huntu nganggo permén karét, anjeunna tiasa nyéépkeun tuangeun kalayan saé pisan. Salawasna nyandak pancegahan motong sareng masak tuangeun leres, pikeun nyegah orok tina tersedak, anjeun tiasa masihan, contona:

  • cau
  • Wortel asak
  • Sangu pindang
  • Pera
  • Mélon
  • Sandía
  • Kentang pindang

Salawasna aya dina pangawasan anu ati-ati pikeun jalma déwasa sareng tanpa neken budakna. Rasakeun sadayana tuangeun kedah janten kaulinan pikeun orok, janten anjeun teu kedah hariwang upami anjeun henteu tuang teuing. Lengket sareng menu biasa anjeun tanpa ngémutan utuh pangan.

Kadaharan anu tiasa dilebetkeun dina 12 bulan

Dina 12 bulan, orok tiasa ngerjakeun praktis sagalana, kecuali pikeun sababaraha kadaharan anu kusabab alesan anu béda tiasa bahaya. Ieu kadaharan anu anjeun tiasa kalebet ti mimiti ulang taun orok:

  • Lauk biru
  • Daging gajih
  • Bungbuahan resep strawberry atanapi katumbiri, anu, sabab berpotensi alérgi, henteu disarankeun dugi ka 12 bulan
  • Sayuran tina sagala rupa, kaasup anu héjo sapertos na kangkung atanapi chard
  • Endog sadayana, langkung saé dina tortilla
  • Susu sapi jeung turunan (kéju lemes, yoghurt)

Mastikeun ménu saimbang jeung sajumlah protéin nembongan dina tuangeun utami, salian ti sayuran. Upami anjeunna tuang daging siang, dina waktos tuang anjeun tiasa masihan anjeunna lauk atanapi endog. Buah mangrupikeun bagian anu penting dina tuangeun barudak, pastikeun yén orok tuang 2 dugi ka 4 porsi sadinten. Sedengkeun pikeun susu, susu masih mangrupikeun tuangeun anu paling penting sareng anjeun kedah nyandak sahenteuna satengah liter susu atanapi turunan.

BLW kadaharan orok

Kumaha carana nyusun ménu orok umur 12 bulan

Organisasi tina ménu sapopoé éta kedahna sapertos kieu:

  • Kanggo sarapan: Susu susu atanapi sabotol susu sareng séréal
  • Satengah isuk: Buah seger
  • Pikeun tuang: Puri sayuran atanapi nasi pindang atanapi sup sareng mie, ditambah saisina lauk atanapi daging cincang anu tiasa dicampur dina puri. Pikeun dessert anjeun tiasa gaduh yogurt alami atanapi buah seger
  • Dina waktos cemilan: Buah seger sareng cookie, susu buatan sareng smoothie buah, yogurt kalayan potongan buah
  • Pikeun tuangeun: Omélét hiji endog atanapi sup béas atanapi sayuran sareng puree hayam. Anjeun tiasa masihan botol pikeun dessert atanapi payudara upami anjeun masih nyusu.

Kunyah mangrupikeun prosés anu matak capé pikeun orok sareng éta bakal butuh sababaraha lami. Anjeun kedah sabar sabab bakal langkung lami tuang. Sanaos nyapekeun, anu penting waktos abon henteu panjang teuing. Janten budak leutik bakal biasa dahar sapertos déwasa sareng sadayana bakal resep ngabagi-bagi tuangeun senang dina méja.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.