Tanda yén anak anjeun ngagaduhan korban jiwa

orok ku méntalitas korban

Méntalitas korban mangrupikeun sikep anu henteu séhat sareng ngarusak diri. anu tiasa ngembangkeun ku sababaraha alesan. Budak anu diganggu ku babaturan sakelas panginten tiasa ngaraos teu berdaya, sapertos batur ngagaduhan hak nyarios gering sareng anjeunna nungtut. Aranjeunna ngaraos yén aranjeunna henteu pantes langkung saé dina kahirupan aranjeunna sareng upami henteu meunang jalan éta sabab aranjeunna pantes.

Gaduh méntalitas korban tiasa janten masalah ageung pikeun murangkalih sareng moal ngabantosan saha waé dina kahirupan. Jinis méntalitas sapertos kieu sacara émosional ngabebaskeun jalma-jalma anu ngagaduhanana sareng perlu dikerjakeun sahingga ku cara kieu, jalma tiasa ngagaduhan kahirupan anu langkung suksés.

Pola pikir korban sabalikna tina pola pikir tumuh. Kolot peryogi kauninga yén pola pikir tumuh mangrupikeun hal anu saleresna penting sareng anu tiasa ngabantosan murangkalih ageung sareng mekarkeun hasil dina kahirupan.

Kolot kedah waspada pikeun terang naha anakna janten korban méntalitas (kalayan pikiran sapertos: goréng kuring, sagala goréng kajantenan, teu aya anu ngartos kuring ...). Upami kitu, anjeun kedah terang kumaha kalakuan sareng ningkatkeun pamikiran budak ... Kakuatan pikiran teu aya watesna sahingga, perlu ngarobih méntalitas korban ku méntalitas tumuh. Tapi anjeun kedah ngadeteksi sikep korban pikeun ngabasmi éta!

budak awéwé sedih sabab ngarasa goréng

Daya teu upaya

Budak anu ningali dirina salaku korban bakal ngantep hal-hal goréng kajantenan. Anjeunna bakal nganggap yén teu aya anu tiasa anjeunna lakukeun ngeunaan halangan anu anjeunna pendakan. Anjeunna tiasa percanten yén usahana pikeun nyiptakeun parobihan moal épéktip sareng malah moal nyobian.

Anjeun tiasa nolak nyungkeun bantosan nalika anjeun henteu terang kumaha ngadamel tugas padamelan atanapi nalika anjeun bingung ngeunaan pitunjuk guru. Anjeunna mikir yén éta henteu patut usaha sareng yén henteu janten masalah naha anjeunna ngalakukeun éta ogé atanapi goréng. Anjeun ogé tiasa tetep pasif nalika babaturan sapagawean ngarawat anjeun parah. Sikep teu berdaya ieu ningkatkeun kasempetan murangkalih dikoroyok.

Karunya sorangan

Karunya diri sareng méntalitas korban bakal babarengan. Anjeun tiasa ngaraos yén teu aya anu resep sareng anjeun atanapi anjeun teu tiasa ngalakukeun nanaon anu leres. Daripada milarian solusi pikeun kaayaan anu nyusahkeun anjeunna, anjeunna langkung milih henteu ngalakukeun nanaon atanapi nanemkeun tanaga pikeun menangkeun simpati batur, tanpa hasil. Anjeun tiasa ngawadul, ambek, sareng kuciwa, tapi henteu nyandak léngkah pikeun ngabantosan anjeun janten séhat atanapi ningkatkeun kaayaan anjeun.

orok ku méntalitas korban

Sadayana goreng

Négatip biasa pikeun barudak anu ngagaduhan méntalitas korban. Aranjeunna bakal teras mendakan hal-hal anu goréng sareng ngan ukur fokus kana éta hal. Sanajan aya kajadian anu saé pikeun anjeunna, anjeunna bakal nyarios yén éta sanés hal anu normal sareng éta moal kajadian deui ... barudak anu ngagaduhan jinis mentalitas ieu bakal ngiringan hal-hal saé anu kajantenan, aranjeunna fokus kana anu goréng sareng aranjeunna pikir éta "janten réalistis" Naon kajadian éta mangrupakeun spiral handap sareng aranjeunna bakal ngaraos parah sareng parah.

Nubuat minuhan nyalira

Barudak anu ngagaduhan mental méntal anu kedah nyandak tés bakal mikir yén éta henteu pantes usaha sabab anjeunna bakal gagal waé. Kusabab pamikiran ieu, anjeun moal nyobian cukup atos sareng bakal gagal ujian. Nalika anjeunna ngagantungkeun éta, anjeunna bakal negeskeun deui dirina mikir yén anjeunna parantos terang yén anjeunna bakal ngagantungkeunana kusabab anjeunna henteu saé kana naon-naon anu anjeunna lakukeun ... Henteu sadar yén upami anjeunna mikir positip sareng nyobian kéngingkeun nilai anu langkung saé, anjeunna panginten bakal hasil ku usaha.

Tiasa waé lamun dititah ngalakukeun hal anu anjeun resep, anjeun bakal nyarios yén anjeun henteu kersa ngalakukeun éta kusabab éta moal nguntungkeun. Anjeunna pikir sateuacanna yén hal-hal bakal salah, sareng kumargi anjeunna anu dipikirkeun, éta anu narik… Upami anjeunna nganggap hal éta bakal salah, éta bakal kajadian! Sareng upami anjeun pikir kaayaan bakal lancar ... anjeun bakal kaget! Upami anjeun henteu mikir positip anjeun moal tiasa ngaraosan waktos atanapi naon waé anu dilakukeun unggal dinten dina kahirupan anjeun.

Nyalahkeun batur

Nalika murangkalih ngagaduhan méntalitas korban, anjeunna moal kersa tanggung jawab kana kalakuanna atanapi omonganana, janten ku méntalitas "kuring goréng" anjeunna bakal salawasna nyalahkeun batur pikeun sagala anu goréng anu kajantenan.

Anjeunna bakal mikir yén sadaya jelema hoyong nganyenyeri anjeunna, yén sadayana panginten nganyenyeri anjeunna sareng ieu bakal nyababkeun anjeunna ngaraos réaksi négatip ka batur. Anjeun panginten ngagaduhan masalah sosial tina pamikiran anu teu réalistis ieu. Ogé, nalika aranjeunna ngagaduhan kabiasaan anu goréng Anjeun panginten gaduh masalah dina ngaku bagian anjeun tina kalepatan.

orok janten korban

Ngagaleuhkeun musibah

Budak anu teras-terasan ningali dirina salaku korban bakal ngagunakeun kecap sapertos "selalu" atanapi "henteu pernah" nalika anjeunna kedah ngajelaskeun kaayaan anu kajantenan ka anjeunna. Anjeun tiasa nguping anjeunna nyarios sapertos: "Kuring henteu pernah ngalakukeun nanaon", "barudak éta sok seuri ka kuring."

Pikiran semacam ieu ngalumpuhkeun saha waé sareng ngan bakal ngajadikeun éta langkung sesah pikeun mikawanoh pengecualian kana aturan. Sanajan aya bukti naon anu lumangsung, perlu anjeun henteu keukeuh kana persépsi éta sareng anjeun museur kana pengecualian norma.

Naha anjeun tiasa ngabantosan murangkalih anjeun nganggo mental korban?

Anjeun kedah ngabantosan anak anjeun ku méntalitas korban sabab upami henteu, anjeunna bakal ageung mikir yén anjeunna hirup di dunya anu kejem dimana sadayana jalma goréng sareng éta henteu pantes pisan usahaana. Anjeunna peryogi bantosan anjeun supados anjeunna henteu nyandak pola pikir anu toksik sareng cilaka kana kahirupan déwasa na.

Anjeun ngan ukur kedah ngadamel sababaraha parobihan alit dina kahirupan anak anjeun. Dengekeun parasaanna, naon anu anjeunna carioskeun, empati kalayan émosina, namina émosi na supados anjeunna ngartos sareng ngartos aranjeunna ... Bantosan anjeunna ngartos yén salah henteu goréng, sabalikna. Kasalahan nyaéta guru sareng anjeun kedah diajar tina hal-hal anu kajantenan pikeun urang dina unggal dinten.

Upami anjeun mendakan yén anak anjeun gaduh pandangan hirup anu pesimis teuing, panginten janten waktos anu saé kanggo milarian bantosan ti ahli propésional sahingga masalah déprési budak leutik atanapi hariwang dikaluarkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.