Trik ngaluarkeun kutu tina rambut barudak

Kumaha carana miceun kutu

Sakumaha anjeun nyobian nyingkahanana, teu aya budak anu aman tina kutu anu dibenci. Anjeun tiasa nyandak tindakan pencegahan sareng anjeun tiasa nyobian cara ngarobih bumi anu béda, yén upami kutu muncul di sakola, anak anjeun sigana bakal néwak. Éta mangrupikeun hal anu normal sareng sesah pikeun dihindari, kumargi barudak ngabagi barang anu béda-béda di kelas sapertos tikar, topi atanapi hiasan rambut anu ditukeurkeun, salian ti seueur kagiatan anu kalebet kontak fisik anu dilakukeun unggal dinten.

Sadaya masalah ieu hésé dikontrol, kumargi urang nyarioskeun murangkalih sareng pusat sakola. Ku alatan éta, sagala kaayaan aya pikeun kutu ngorondang betah sareng nyebarkeun siga seuneu. Janten hiji-hijina hal anu anjeun tiasa laksanakeun nyaéta mariksa sirah barudak anjeun sering. Ku cara kieu, anjeun tiasa ngendalikeun bala upami munculna sareng hindaran katerak ka sesa kulawarga sareng murangkalih anu sanés.

Mitos sareng bebeneran ngeunaan kutu

Sateuacan maca topik, hal anu penting sareng perlu diperhatoskeun momen pikeun demystify sababaraha masalah.

  • Kutu aranjeunna henteu luncat kana sirah barudak, ogé teu ngapung nginepan dina kulit sirah jalma
  • Gaduh sato di bumi henteu gaduh résiko naon, sabab sato henteu nginféksi aranjeunna
  • Éta murangkalih ngagaduhan kutu sanés hartosna henteu bersih, janten, sanés gejala kokotor

Sabalikna, ePernyataan ieu leres-leres leres:

  • Kutu tiasa sumebar sapanjang taun, aranjeunna henteu salamet pikeun umur
  • Aranjeunna tiasa tetep hirup antara 20 sareng 50 dinten dina sirah, janten diperyogikeun pikeun ngarengsekeun pangobatan
  • Di pasar aya panolak anu saleresna épéktip

Kumaha cara miceun sareng ngubaran kutu

Kumaha carana miceun kutu

Léngkah munggaran pikeun tiasa ngalaksanakeun perlakuan anu épéktip ngalawan kutu nyaéta ngabédakeun aranjeunna tina nits. Bedana antara keduanya jelas, janten anjeun tiasa sacara gampang mikawanoh aranjeunna.

  • Kutu ngalih ngalangkungan kulit sirah, nits waé aranjeunna tetep lem kana buuk
  • Sajaba ti éta, upami aranjeunna ngagaduhan warna poék atanapi hideung, éta hartosna aranjeunna dieusian ku kutu
  • Di sisi anu sanésna, upami warnana bodas atanapi transparan, éta biasana endog anu kutu parantos dikaluarkeun
  • Akhirna, upami anjeun perhatos yén nit dipisahkeun tina kulit sirah, langkung ti dua séntiméter dina rambut, panginten éta kutu tina acara-acara sateuacana sareng éta sapertos kieu sabab rambutna bakal tumuh

Trik ngaleungitkeun kutu sacara épéktip

Kumaha carana miceun kutu

Anjeun peryogi dua alat dasar, sisir deteksi sareng anu mendakan. Anu kahiji nyaéta sisir palastik bodas leutik. Ku cara kieu, anjeun tiasa sacara gampil ningali kutu ku kontras sareng warna sisir na. Ieu léngkah munggaran dina mastikeun yén kutu parantos muncul.

Flusher, di sisi anu sanésna, nyaéta sisir logam alit sareng dimana tines dipisahkeun ku spasi minimal. Alat ieu penting pisan pikeun tiasa miceun sadaya nits sacara manual. Salaku tambahan, perlu sering ngagunakeun den pikeun dicegah ngalawan kamungkinan hama anyar.

Anggo produk khusus kanggo ngaleungitkeun kutu Penting pisan, di pasar anjeun tiasa mendakan filmisida anu béda. Anu paling sering nyaéta anu diwangun ku komponén ieu:

  • Permethrin. Éta mangrupikeun inséktisida tradisional, éta mangrupikeun produk anu paling sering dianggo sababaraha taun ka pengker. Masalahna, sajaba ti éta mangrupikeun sanyawa kimia, nyaéta panggunaan konstan produk ieu parantos nyababkeun kutu nyiptakeun jinis halangan pelindung. Ku cara kitu, aranjeunna ngimunisasi diri pikeun permethrin ku cara anu sami sareng kasus panyalahgunaan antibiotik.
  • Produk basis silikon. Kauntungannana silikon nyaéta polah aranjeunna langsung kana louse tanpa nyiptakeun réaksi kimia. Jadina aranjeunna jauh kirang ngabahayakeun awak, sanaos kanyataanna duanana produk disahkeun ku Organisasi Kaséhatan Dunya.

Sajaba ti éta, dina période panyakit anjeun kedah ngukur kabersihan anu ekstrim. Cegah dibagi-bagi anduk, sarung bantal, sikat, atanapi pakakas rambut.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.