Naha yogurt perlu dina tuangeun orok?

yoghurt

Salah sahiji kadaharan munggaran anu biasana dipasihkeun ku kolot ti umur 6 bulan nyaéta yogurt. Ieu mangrupikeun produk susu anu dipikaterang ku nami "yogurt munggaran abdi." Tapi, naha leres-leres disarankeun pikeun anu alit atanapi anu langkung seueur pangan anu langkung bergizi langkung pikaresep?

Maka kami bakal nyaritakeun langkung seueur perkawis jenis yogurt ieu sareng naha éta kedah janten bagian tina susukan pelengkap orok.

Naha aya yogurt anu cocog pikeun murangkalih umur 6 bulan?

Yogurt mangrupikeun tuangeun anu didamel nganggo susu. Dina kasus "Yogurt munggaran kuring" anu kawéntar, éta didamel ku susu susukan sahingga tiasa dicandak tanpa aya masalah ku orok anu parantos ngahontal umur 6 bulan.

Jinis yoghurt ieu beda sareng yogurt tradisional, sabab éta didamel kalayan susu susulan sareng sanés susu sapi sapertos kajadian sareng sesa yogurt. Sabalikna, yogurt anu pangpayunna pikeun orok nyandak sérial bahan anu sanés sapertos tepung jagong, minyak nabati, aroma, janten produk anu teu oléh-oléh, anu henteu séhat.

A yogurt polos langkung saé tibatan yoghurt anu munggaran pikeun orok. Anu terakhir ogé ngagaduhan konsentrasi gula anu seueur anu henteu disarankeun pisan pikeun awak.

Ti umur sabaraha orok tiasa nyandak yogurt normal

Numutkeun ka ahli nutrisi sareng murangkalih murangkalih, susu sapi teu kedah dicandak ku orok dugi ka taun munggaran. Ieu kusabab susu mangrupikeun sumber zat besi anu goréng sareng éta nyumbang teuing gajih sareng kalori. Nanging, aya turunan susu sanés sapertos yogurt atanapi kéju anu tiasa dicandak sacara terkendali saatos 10 bulan hirup.

Naha yoghurt perlu dina tuangeun orok umur 6 bulan?

Yogurt sanés kadaharan anu diperyogikeun pisan dina diet orok. Mangrupikeun produk anu bakal nyayogikeun anjeun nutrisi anu sami pikeun susu anu anjeun inum ti indung atanapi tina botol. Anu alit kedah ngalebetkeun kana tuangeun sauntuyan tuangeun anu nyayogikeun nutrisi anu ngabantosan anjeunna pikeun mekar tanpa masalah.

Orok anu teras-terasan nginum susu ibu atanapi neraskeun, henteu meryogikeun asupan jinis susu sanés kumargi nutrisi na mirip pisan.

polos-atanapi-amis-yoghurt

Karesepna kedah janten yogurt alami

Ti umur sataun, disarankeun milih pikeun yoghurt alami tibatan anu raoseun. Anu kahiji langkung séhat sedengkeun anu raoseun seueur gula anu henteu disarankeun pikeun kaséhatan anak.

A yogurt alami jauh langkung séhat sabab didamel sareng susu pasteurisasi, leche bubuk skimmed sareng fermentasi laktat. Anjeun ngan ukur kedah ningali inpormasi gizi yogurts kanggo terang mana anu raos éta henteu tiasa disarankan pikeun barudak.

Yogurt anu raoseun, diantarana waé, aroma, pewarna sareng sajumlah gula tambahan. Éta pisan kalori sareng mangrupikeun produk ultra-olahan ngarah henteu pisan cocog pikeun tuangeun murangkalih.

Kumaha carana masihan yoghurt alami

Sakumaha normalna, budak bakal resep yogurt anu raoseun langkung seueur tibatan yoghurt alami. Kahiji kalina disarankan pikeun nawiskeun anjeunna sakedik tapi tong maksakeun anjeunna. Ku teu mawa gula naon-naon, lumayan lumayan yén anjeun kéngingkeunana. Upami anjeun perhatoskeun yén anjeunna henteu nampi, anjeun tiasa milih campuran yogurt alami sareng buah dicincang pikeun kéngingkeun rasa amis alami sakedik.

Pondokna, yogurt sanés tuangeun anu penting dina tuangeun orok janten anjeun henteu wajib masihan ka anjeunna. Susu payudara atanapi susu nurutan sampurna lamun datang pikeun kéngingkeun nutrisi anu diperyogikeun ku orok. Salain ti ieu, anjeun kedah ngalengkepan asupan ieu ku séri kadaharan anu sanés anu ngabantosan anjeun nyeupan nutrisi anu diperyogikeun ku awak anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.