Napa anakku demam lan sikil adhem?

Anakku demam lan sikile adhem

Demam minangka reaksi alami ing awak, sing tumindak nimbali awak nalika ana infeksi lan agen eksternal liyane. Tambah suhu ing ndhuwur 37º ing bocah-bocah kedadeyan minangka mekanisme pertahanan. Yen kedadeyan kasebut, awak nambah luwih akeh getih lan nyuda aliran kulit.

Iki nyebabake tangan lan sikil tetep adhem., sanajan ana kenaikan suhu awak sing disebabake demam. Mula, yen bocah lara demam lan sikil adhem, mula aja kuwatir amarga normal banget. Sing kudu sampeyan ati-ati yaiku nambah suhu lan tumindak ing awak bocah.

Tahap demam lan kenapa sikile adhem

Fase demam ing bocah

Biasane dideteksi mriyang nalika suhu awak mundhak. Bocah wiwit krasa ora sehat, perih otot katon lan panas dirasakake ing bathuk, ketiak utawa lambe. Nanging, ana proses sing ngliwati sawetara fase lan iki bisa mbantu reaksi luwih cepet. Iki minangka fase demam, yen diamati bocah bisa dideteksi luwih dhisik, tegese kemungkinan maju perawatan.

  • Fase 1, suhu awak antara 34º lan 35º. Ing tahap kaping pisanan iki, kulit katon luwih pucet, nanging tangan, sikil lan lambe duwe nada bluish. Awak wiwit nglumpukake getih, aliran getih menyang ekstremitas dikurangi. Demam diwiwiti dadi tangan lan sikil luwih adhem.
  • Tahap nomer loro: Tremor katon, sing ora liya yaiku reaksi awak kanggo nambah suhu. Gonjang-ganjing ngonsumsi kalori saka otot lan awak dadi panas. Suhu wiwit mundhak, tekan 37º.
  • Ing tahap kaping telu, suhu antara 38º lan 40º. Ing tahap iki, bocah luwih anget lan kulit dadi abang. Maneh minangka mekanisme awak, sing nyoba ngilangi panas sing gedhe banget liwat kulit.
  • Tahap kaping papat lan pungkasan demam. Ing tahap iki, suhu bisa antara 37º lan 35º. Bocah wiwit kringet, banyu sing diilangi nguap lan mbantu kelangan kulit. Nalika kringete wiwit adhem, bakal dadi tandha yen demam saya mudhun.

Carane ngobati demam

Cara ngobati demam ing bocah

Nalika nerangake bocah, luwih becik njaluk menyang dokter bocah, supaya dheweke bisa mriksa lan nemokake sebab demam kasebut. Umume diobati karo antipiretik nalika bocah umure nganti 38º lan obat sing paling akeh digunakake yaiku paracetamol utawa ibuprofen. Nanging, bakal dadi dokter anak sing resep obat sing paling cocog.

Ing omah sampeyan uga bisa ngetutake sawetara trik kanggo mbantu nyuda mriyang, kaya iki:

  • Jaga suhu ruangan sing nyaman, tanpa luwih saka 20º utawa 22º.
  • Hidrasi sing apik, saengga awak wis cukup banyu kanggo nglawan panase lan ngalangi bocah supaya dehidrasi.
  • Aja kakehan bocah, amarga ana risiko suhu bakal mundhak luwih akeh.
  • Yen demam ngluwihi 39º, sampeyan bisa lebokake kain banyu adhem ing bathuk.
  • Adus kanthi suhu 3º ing ngisor iki tinimbang bocah nalika semana.

Aja adus sing adhem banget, amarga kontras kasebut bisa nyebabake reaksi serius ing awak bocah. Sampeyan uga ora meksa dheweke mangan, Luwih becik sampeyan ngombe cairan, jus buah, banyu utawa asam dadi sampeyan ora bakal kelangan mineral. Tindakake pandhuan dokter bocah supaya demam mudhun, lan yen kena infeksi, sampeyan uga kudu ngombe antibiotik.

Umume, demam wiwit surut sajrone 2 utawa 3 dinaMula, yen sawise wektu kasebut bocah durung nambah, njaluk konsultasi anyar karo dokter bocah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.