Penyalahgunaan psikologis bocah: apa iku

penyalahgunaan psikologis anak

penyalahgunaan psikologis anak

Masa kanak-kanak minangka tahap ing ngendi bocah nyerep kabeh jinis rangsangan. Katresnan lan katresnan kacetha ing rasa percaya diri lan rasa percaya diri sing positif. Tuwuh ing omah sing akeh katresnan njamin urip diwasa sing sehat. Kosok baline, adegan kekerasan lan penyalahgunaan kompromi saiki lan masa depan saben bocah sing wis diwasa. Ora ana sing pengin kita ngomong babagan iki apa penyalahgunaan psikologis anak nanging, sayangé, sampeyan kudu nindakake kanggo dadi weruh.

Amarga ana akeh cara kanggo nambani wong sing ala wiwit cilik. Kekerasan katon ing pirang-pirang cara, ing kasus sing paling serius kanthi cara fisik. Nanging penyalahgunaan psikologis uga menehi tandha serius kanggo wong sing nandhang lara kasebut. Ngerteni manawa ana akeh bentuk penyalahgunaan penting kanggo nyegah prilaku sing bisa ngrusak bocah.

penyalahgunaan psikologis

Kanggo ngomong penyalahgunaan psikologis anak iku perlu kanggo netepake watesan cetha lan ngerti apa istilah alludes kanggo. Tegese, apa sing kalebu lan apa sing ora kalebu. Uga minangka penyalahgunaan psikologis utawa penyalahgunaan emosional, iku minangka seri reaksi lan tindak tanduk marang bocah sing ana prilaku penolakan, intimidasi marang bocah cilik. Uga kalebu moyoki lan ngina bocah cilik. Iki minangka jinis penyalahgunaan afektif lan emosional sing, sanajan ora ninggalake tandha sing katon, banget kasar nanging uga bisu.

penyalahgunaan psikologis anak

penyalahgunaan psikologis anak

Yen bumps lan bumps katon, ing cilik saka penyalahgunaan psikologis anak Sing angel yaiku tembung lan tindak tanduk sing lara, yen sampeyan ngluwihi wates tartamtu, sampeyan bakal ngadhepi kahanan sing nyiksa emosi. Ana akeh kahanan sing bisa nyebabake penyalahgunaan psikologis bocah lan, kanthi cara, akeh prilaku sing ana ing istilah iki. Sing paling kerep yaiku:

  • Terus-terusan ngremehake lan / utawa ngritik bocah kasebut.
  • Ngancam bocah kasebut kanthi paukuman fisik.
  • Bengok banter banget marang bocah cilik.
  • Nemtokake bocah kanthi jeneng sing ngremehake.
  • Gunakake sarkasme kanggo ngece bocah.
  • Ngontrol bocah kasebut, nyegah supaya ora berkembang kanthi individu.
  • Nggatekake bocah.
  • Manipulasi bocah.
  • Aja nuduhake perasaan positif marang bocah kasebut.
  • Tiru bocah kasebut kanthi cara negatif utawa pejoratif.

Gejala lan akibat saka penyalahgunaan psikologis bocah

Apa sing kedadeyan nalika bocah nandhang lara penyalahgunaan psikologis anak? Sing paling jelas katon ing prilaku sanajan ana uga gejala liyane sing bisa uga katon. Anak-anak asring ora ngerti carane ngatur emosi lan nalika ngadhepi serangan lan penghinaan, dheweke bisa nanggepi. Antarane gejala sing paling umum saka penyalahgunaan psikologis bocah yaiku:

  • Harga mandhiri sithik.
  • Depresi.
  • Kuwatir
  • Kelakuane bocah sing ala.
  • Agresi fisik utawa lisan.
  • Perlu nyenengake wong diwasa ing kabeh biaya.
  • Masalah turu
  • Nglirwakake fisik.

Gejala kasebut umum banget lan katon ing pirang-pirang kasus, nanging ana uga sing ora tansah digandhengake karo penyalahgunaan psikologis. Salah sijine katon ing sekolah, karo bocah-bocah sing nuduhake kinerja sekolah sing ora apik, kurang konsentrasi utawa mung apatis sekolah. Dheweke bocah-bocah sing kepiye wae ngalami kekerasan kanthi cara sing bisa ditindakake lan dilewati nganti masalah kasebut ditransfer menyang sekolah.

Gejala liyane sing katon ing akeh kasus yaiku kelainan mangan. Tambah utawa mundhut bobot minangka gejala liyane sing kudu diwaspadai. Anak-anak asring cilaka awake dhewe amarga apa sing dialami lan kelainan mangan asring uga angel dideteksi. Ikatan karo panganan minangka cara kanggo ngatasi rasa kuwatir lan kasusahan saka kahanan sing dialami.

Langkah pisanan kanggo ngobati penyalahgunaan psikologis bocah yaiku wong diwasa sing tanggung jawab marang bocah kasebut ngerti prilaku lan tumindake. Kanthi cara iki, dheweke bisa sinau cara sing luwih tresna kanggo nambani lan nyetel watesan. Yen dheweke ora bisa ngatur kekerasan dhewe, sing becik yaiku nggunakake terapi psikologis kanggo nambani masalah kasebut karo profesional.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.