Epinefrin IM minangka perawatan lini pertama ing episode anafilaksis

Akademi Pediatrik Amerika, wis gawe Pandhuan kanggo dokter anak lan profesional kesehatan liyane nggunakake rencana darurat alergi lan anafilaksis anyar; Kanthi cara iki, ditawakake perawatan sing paling anyar lan cocog kanggo manifestasi alergi iki, sing wis dakkandhakake. Kaya sing sampeyan ngerteni, anafilaksis mengaruhi sawetara organ ing wektu sing padha lan manifestasi gejala kasebut kompleks banget, saliyane akut (sajrone sawetara menit, gambar serius bisa katon ing wong sing kena pengaruh).

Kasus sing paling serius bisa nyebabake fatal; mula saka wiwitan reaksi kasebut minangka kahanan darurat medis. Penting, sampeyan kudu ngerti sethithik babagan anafilaksis lan pendekatan, amarga sanajan pratondo sing paling dhasar yaiku nelpon nomer darurat kanthi cepet, guru utawa wong sing ngurus bocah ora mung kudu duwe informasi lengkap babagan alergi, nanging uga babagan cara ngatasi masalah sing bisa mbebayani kesehatan bocah.

Anafilaksis minangka manifestasi alergi sing paling serius, lan kejut anafilaksis (sing wis mesthi sampeyan wis krungu) nyebabake tekanan darah mudhun lan keterlibatan kardiovaskular. Apa sing nyebabake pemicu hubungan anafilaksis? Biasane reaksi alergi dhewe sawise kena alergi marang antibodi IgE, nyebabake sel nyebabake gejala kanthi ngeculake zat; salah sawijine histamin, sing bisa diwiwiti saka urticaria nganti nyemprotake bronchi, ngalami kemerahan, ing antarane manifestasi liyane. Uga, Nalika rong jinis sel sing diarani sel mast lan basofil ngeculake macem-macem zat kanthi cara "eksplosif", kita bisa ngomong babagan anafilaksis.

Ngerti Anafilaksis.

Kaping pisanan, aku pengin negesake manawa gambar gejala sing bakal kita deleng ing ngisor iki ora mesthi anafilaksis, amarga ora mesthi nanggepi reaksi alergi, ing kasus iki diarani anafilaksis non-alergi, lan gejala sing padha saiki, nanging ora ana gandhengane karo reaksi antibodi. Saka macem-macem gejala, anafilaksis mengaruhi, kaya sing wis diandharake, paling ora 2 sistem awak. Bisa uga abot, nanging uga cukup lan entheng, ing kasus iki kulit, saluran pernapasan ndhuwur, lan wheezing ringan ing bronchi bakal dikompromi. Nalika ngomong babagan manifestasi servera, sianosis, kangelan jantung kanggo njaga irama, gejala pernapasan sing abot utawa ora eling (lan kadang-kadang ditahan napas).

Asosiasi Pediatrik Spanyol negesake manawa prevalensi "diremehake", amarga gejala sing entheng utawa moderat ora mesthi dianggep anafilaksis. Ing populasi umum, angka kasebut nuduhake 0,05 nganti 2 persen (mundhak), lan ing bocah-bocah, prevalensi durung dingerteni. Wis kabukten ing taun-taun pungkasan, manawa ana luwih akeh sing mlebu rumah sakit ing bocah-bocah umur 3/4 taun, remaja lan wong diwasa enom. Penting, yen ing Amerika Serikat, ana siji kasus anabolik alergi panganan saben enem menit. Mortalitas kurang, sanajan ora kalah kuwatir.

Mula dadi penyakit kanthi frekuensi sing luar biasa, sanajan mung persentase cilik sing nyebabake fatal. Cetha yen panyebabe mesthi alergen, lan ing urutan iki: obat-obatan, panganan lan sengatan (lebah / tawon). Ing bocah, pemicu biasane protein susu, kacang-kacangan, iwak utawa kerang lan endhog.

Ora bakal dikatutake (lan iki wis dikomentari luwih saka siji kedadeyan, yen wong sing alergi panganan, lan kulawargane (ing kasus pasien bocah ing ngisor umur), kudu nglampahi akeh wektu kanggo milih panganan rangkep, amarga kadang-kadang deciphering label dadi ngulandara); Y mesthine prioritasake panganan dhasar lan gampang dingerteni; tansah ora kalebu sing ngemot alergen.

Kepiye carane aku ngerti episode anafilaksis?

Gejala kasebut bakal dianggep kabeh, amarga kalebu akeh organ; lan ing sisih liyane, bisa uga beda-beda kanggo macem-macem wong. Reaksi kasebut diwiwiti sawetara menit lan bisa bertahan nganti pirang-pirang jam; nanging sawise ilang, dheweke bisa katon maneh (anafilaksis biphasic). Kira-kira 80 persen anafilaksis kena pengaruh kulit (anget, abang, gatel, pembengkakan alat kelamin / lambe / kelopak mata, gatal-gatal kanthi gatal-gatal). Gejala liyane yaiku:

  • Komplikasi ing saluran pernapasan: kemacetan, wahing, watuk, keselak, edema glottis, ...
  • Nyeri lokal ing weteng, mutah utawa diare (utawa kalorone), kram, nyeri.
  • Mudhunake TA nganti kaget; lan minangka konsekuensi pusing, kelangan eling utawa sesanti kabur.
  • Keterlibatan jantung.

Pendekatan lan pencegahan anafilaksis.

La Epinefrin IM minangka perawatan pilihan kaping pisanan lan ora ana kontraindikasi, amarga penting banget kahanan iki. Miturut AEPaP, kudu diluncurake kanthi curiga yen memenuhi kriteria diagnostik utawa ing bocah-bocah kanthi riwayat anafilaksis sadurunge (sanajan tanpa kriteria diagnostik). Kaya sing dicritakake ing video ing ngisor iki, suntik diterbitake menyang sisih njaba jembar saka paha (sisih njaba). Administrasi kasebut kudu ditindakake ing wektu-wektu pisanan, kanthi ngelingake yen panandhang alergi biasane nggawa injeksi otomatis ing tas ransel utawa tas, lan uga ana ing sekolah.

Perhatian! Ora ana sing nandhang anafilaksis lan kangelan ambegan utawa mutah kudu tetep kasur, nanging kudu tegak.

Nanging ing wektu sing padha yen wong sing kena pengaruh wis turu (kanthi sikil diangkat), disaranake (lan kudu ditrapake) nelpon nomer darurat 112, utawa 061 kanggo darurat kesehatan, uga tindakake persis karo langkah-langkah sing dituduhake , nggampangake profesional kesehatan menyang sisih liyane, kabeh informasi sing dijaluk. Sawise dirawat ing papan sing kedadeyan, lan dipindhah menyang rumah sakit, dheweke bakal tetep diawasi

Alergi curiga anafilaksis sadurunge gejala reaksi alergi sing nglibatake 2 utawa luwih organ; Y njupuk riwayat medis lengkap kanggo nemokake sebab lan nggampangake nyegah.

Gambar - Georges hodan, jlcampbell104,


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.