Sampeyan bisa menehi endhog marang bayi saka 6 wulan

 

La ngenalake endhog ing panganan bayi minangka salah sawijining pitakon sing asring ditakokake ing konsultasi bocah lan nutrisi bocah, sanalika bayi diwiwiti panganan tambahan. Sampeyan bakal wis maca saran supaya ora menehi endhog sadurunge 10 wulan, lan malah kanthi pola sing pas (kuning telur dhisik lan masak putih sawise 12 wulan).

Nanging kasunyatane, rekomendasi kasebut saiki wis ngluwihi amarga sawetara pasinaon dikenal sing nduduhake hubungan antarane nawakake panganan sing dianggep 'alergenik' saka 6 wulan, lan penurunan risiko munculé alergi. Iki kedadeyan karo endhog: panganan sing regane akeh nutrisi sing ngemot protein bermutu lan kabeh asam amino esensial.

Lan durung minangka panganan sing bisa nyebabake reaksi alergi, lan alergi sing ora ditengahi dening IgE. Ing a Dokumen SEICAP kita maca sing:

Sampeyan mung bisa alergi marang putih (sing paling asring), putih lan kuning kuning (sing nomer loro paling asring), utawa mung kanggo kuning telur (paling ora asring). Putih asring asring alergi tinimbang kuning, amarga ngemot protein liyane

Endhog saka 6 wulan.

Endhog godhok kanggo sarapan

Dokter Anak Jesús Garrido mbenerake ing iki entri sawetara pedoman sing ditulis taun kepungkur, lan nyimpulake "Sampeyan bisa njupuk endhog anggere sampeyan kepengin nglakoni" (mesthi sawise 6 wulan nalika nyusoni / panganan buatan ora bakal eksklusif). Mung watesane yaiku supaya salmonellosis kudu dimasak kanthi apik. Pramila ing lembar panganan sing diwenehake ibu lan bapak nalika konsultasi, nemtokake manawa ora ditawani minyak mentah sadurunge 2 taun.

Bubar Generalitat de Catalunya wis digawe a Pandhuan karo saran panganan ing bocah cilik (0 nganti 3 taun), saka endi aku ngekstrak tabel sing bisa dideleng ing ngisor iki, sing negesake maneh endhog bisa dilebokake wiwit 6 wulan, kuning lan putih.

Alergi endhog.

Kaya sing wis dakkandhani, ngenalake panganan iki saka 6 wulan, bisa nyuda bebaya alergi, sanajan bener, reaksi alergi kanggo endhog biasane katon ing bayi udakara setahun. Gejala padha karo alergi liyane (dermatitis atopik, pembengkakan, lan manifestasi sing luwih serius kayata konjungtivitis, rasa ora nyaman pencernaan, lan anafilaksis ing kasus sing paling ala).

Bocah kasebut bisa uga wis kontak karo endhog liwat susu ibu utawa ngambah jejak, lan gejala kasebut sanalika mangan endhog kaping pisanan. Banjur kabeh kontak karo endhog utawa panganan sing ngemot kudu dihindari (meringue, kue, kardus, lsp), uga komponen sing bisa ana ing obat utawa bahan kayata lecithin kedelai.

Cah wadon karo endhog

Yen sampeyan duwe anak sing alergi utawa panganan liyane, sampeyan kudu ngerti manawa ana kontak lan gejala, sampeyan bakal menehi obat sing dituduhake dening dokter, lan adrenaline yen nandhang anafilaksis.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.