Илустративна шема на консултација со гинеколог

Што прави гинеколог?

Дали навистина знаете што прави гинеколог? Влезете и ќе ви покажеме се што не сте знаеле за работата на гинеколог.

За што служи плацентата?

За што служи плацентата?

Ако сè уште не знаете за што служи плацентата, ќе ви кажеме се што треба да знаете и ќе разговараме за нејзините главни функции.

мамографија за бременост

Мамографија и бременост

Во оваа статија ќе ви дадеме информации за тоа кога да направите мамографија за време на бременоста. Затоа што е важно?

тутун и бременост

Дали знаете колку е штетно пушењето за време на бременоста? Овде ви ги кажуваме проблемите што може да ги развие вашето бебе како резултат.

Што е зигот

Дали знаете што е зигот? Се формира во првата фаза од бременоста и се развива додека не се формира фетусот.

како да имате близнаци

Дали сакате да имате близнаци и не знаете како? Овде зборуваме за факторите кои ќе ви ги зголемат шансите.

Видови на породување

Колку видови на породување има?

Постојат различни видови на породување и нивното знаење ќе ви помогне да ја изберете најдобрата опција за вас, секогаш кога околностите дозволуваат.

Кога ќе го почувствувате бебето

Кога ќе го почувствувате бебето

Дали сакате да знаете кога бебето седи? Тоа ви го посочуваме со сите фази и моменти за вашето бебе да расте здраво во својот развој.

задна плацента

Што значи задната плацента?

Навлегуваме во сите детали за тоа како се претставува задната плацента и можните разлики помеѓу предната плацента.

што е раѓање со превез

Што е раѓање со превез

Дознајте зошто се случува раѓање со превез и какви се неговите последици. Ќе ги дадеме сите клучеви зошто тоа се случува толку ретко.

Што е жолто тело

Што е жолто тело

Малкумина од нас слушнале за жолтото тело. Тоа е дел од менструалниот циклус на бременоста и за ова ќе детализираме од што се состои.

Пубалгија во бременоста

Пубалгија во бременоста

Дали знаете што е пубалгија во бременоста? Овде ги детализираме причините за оваа болка и средствата за нејзино ублажување.

Близнаци: куриозитети

Што знаете за браќата близнаци? Овде ви ги кажуваме највпечатливите куриозитети на овие чудни браќа.

Бременост на 45 години

Бременост на 45 години

Бременоста на 45 е можна се додека жената продолжува да овулира, иако ризиците се поголеми отколку во другите бремености.

отечени усни во бременоста

отечени усни во бременоста

Ви ги кажуваме сите причини и сомнежи кои можат да настанат кога ќе се појават отечени усни за време на бременоста.

Што се огледални манжетни

Што се огледални манжетни

Има љубопитни бремености и иако знаеме какви се близнаците, во овој пост анализираме какви се близнаците во огледало и нивните карактеристики.

моларна бременост

Што е моларна бременост

Во оваа статија ќе можете да ги најдете сите информации што ви се потребни на тема моларна бременост; видови и симптоми.

Камилица во бременост

Камилица во бременост

Камилицата во бременоста може да има многу корисни ефекти, бидејќи релаксира и има дигестивен ефект.

метален вкус во бременоста

метален вкус во бременоста

Металниот вкус во бременоста може да создаде непријатност. За да дознаете повеќе за тоа зошто се појавува овде, детално го посочуваме.

Видови на породување

Видови на породување

Постојат неколку видови на породување со кои располагате. Дали навистина ги знаете сите? Ги наведуваме и ви кажуваме за нивните карактеристики.

Што значи предната плацента?

Што значи предната плацента

Ако се сомневате што е предна плацента, овде ќе ви ги разјасниме сите сомнежи за тоа што значи и дали има негативни ефекти.

Што е дистоција

Што е дистоција

Ви ги нудиме сите одговори на сè што сакате да знаете за дистоцијата, зошто се јавува и како да ја решите.

Ризици од раѓање деца на 40 години

Дали знаете дека раѓањето дете на 40-годишна возраст може да има ризици? Ќе ги видиме и придобивките и ризиците од раѓањето дете на 40-годишна возраст

Сонувај дека сум бремена

Сонувај дека сум бремена

Има жени кои доживуваат желба да основаат семејство. Сонувањето дека сте бремени може да даде индикации за тоа што мислите.

Како изгледа абортусот

Како изгледа абортусот

Абортусот е болен, тажен и комплициран за управување во повеќето случаи. Иако сè уште е многу честа ситуација.

Монтгомери клубени

Монтгомери клубени

Дознајте што се клубени од Монтгомери и зошто излегуваат за време на бременоста на жената. Ќе откриете дека тие имаат важна функција.

Бременост и кучиња

Бременост и кучиња

За време на бременоста, може да се појават сомнежи, вклучително и можноста да се грижите за некој вид домашно милениче или куче. Еве ние одговараме на сето ова.

Што е прееклампсија

Како да се спречи прееклампсија

За да се спречи прееклампсија, многу е важно да се следи строга медицинска контрола за време на бременоста, како и овие други совети.

Што е царски рез

Што е царски рез

Породувањето со царски рез е многу често, всушност, 1 од 4 деца се раѓаат со царски рез. Ова се фазите на овој труд.

Крварење од имплантација

Крварење од имплантација

Откријте ги сите симптоми кои водат до имплантационо крварење и како можете да го разликувате од менструацијата.

Што се контракции

Што се контракции

Дознајте како се јавуваат контракции за време на бременоста на бремена мајка. Можете да одредите дали можете да родите

Породување

Како е испораката

Породувањето е поделено во три фази, дилатација, период на протерување и породување. Помеѓу, бебето ќе дојде на свет.

Да се ​​биде мајка на 40 години

Како да се биде мајка на 40 години

Ако сте размислувале да бидете мајка од 40 -годишна возраст, сепак можете да го направите тоа со многуте предности што ви ги нуди вашето тело.

Браќа близнаци

Моите близнаци не растат

Ако мислите дека близнаците не растат, разговарајте со педијатарот. Тој или таа ќе ве извести дали нивниот раст е адекватен или не.

новороденчиња

Предвремено близнаци

Повеќе од 60% од близнаците се родени пред 37 недела, односно тие се предвремено близнаци. Ова носи некои ризици, ние ќе ви кажам за нив.