Naha Tylenol Aman Dianggo Nalika Kakandungan?

tylenol-kakandungan

Dina kakandungan aranjeunna tiasa nyeri aya seueur jinis alesanKadang nyeri ieu tiasa dikaitkeun sareng kakandungan sorangan, sapertos nyeri punggung atanapi nyeri suku. Sanaos dina waktos sanés éta tiasa kajantenan waé tanpa aya hubunganana sareng kakandungan sapertos nyeri sirah atanapi tatu blow.

Tapi tangtosna, awéwé hamil henteu tiasa nginum ubar Kacuali dokter resép na aranjeunna biasana ngalakukeun éta ngan dina kasus peryogi pisan. Janten naon anu tiasa dilakukeun awéwé hamil pikeun nyanghareupan nyeri naon anu dialamkeunana?

Naon anu kudu dipigawé pikeun nyeri?

Ngungkulan hal-hal sanés pangobatan sapertos istirahat, nempatkeun és, jsb, mangrupikeun awal anu saé. Tapi upami nyeri pisan, anjeun panginten mikir yén anjeun peryogi paneda anu langkung kuat sapertos panggunaan panawar nyeri pikeun ngungkulan rasa teu nyaman anu disababkeun ku nyeri. Aya seueur pangobatan sayogi tapi seueurna aranjeunna leres-leres dilarang nalika kakandungan sabab éta tiasa nyababkeun masalah orok anu nuju berkembang. Émut yén sadayana ngalangkungan plasénta sareng tali pusat.

Naha nyandak Tylenol aman?

ayeuna Tylenol dianggap aman pikeun sadayana tilu suku, sanaos kuring ogé kedah ngabéjaan yén teu aya ubar anu aman 100%, sabab upami anjeun nyandak éta tanpa resép atanapi tanpa pengawasan médis aya résiko anu handap pisan yén éta bakal mangaruhan orok anjeun nalika kakandungan. Mangrupikeun ide anu saé sateuacan nyandak pangobatan nyalira ngobrol sareng dokter anjeun ngajelaskeun persis naon anu anjeun nyeri supaya anjeunna tiasa resep ubar pangsaéna pikeun anjeun.

tylenol

Recuerda que anjeun henteu kedah nginum obat nyalira sabab anjeun bakal nempatkeun kaséhatan orok anjeun dina résiko.

Janten tiasa nganggo Tylenol?

Anjeun tiasa nyandak éta upami anjeun konsultasi heula sareng dokter, sanaos kuring nyarankeun anjeun milih pilihan anu sanés. Awéwé hamil nyandak éta pikeun nahan nyeri deui, nyeri sirah atanapi muriang hampang nalika periode kehamilan.

Dupi abdi tiasa nyandak iraha kuring hoyong?

Ieu dimana anjeun kedah ati-ati, anjeun moal tiasa nyandak iraha waé anu dipikahoyong atanapi tanpa kontrol. Pamakéan sering tiasa dikaitkeun kana katerampilan basa sareng masalah paripolah anu goréng di barudak. Salaku tambahan, Tylenol parantos diulik patalina sareng kalahiran prématur sareng kaluron tapi aranjeunna henteu ngagaduhan hubungan langsung anu tiasa anjeun nyarios yén ubar OTC ieu anu nyababkeun éta.

Sanaos perlu diémutan yén bédana antara dosis anu épéktip sareng dosis bahaya pikeun orok alit pisan, janten penting upami anjeun hoyong nginum obat ieu, éta dokter anu nyarankeun anjeun sareng nungtun anjeun dina panggunaan pikeun ngaleungitkeun nyeri anjeun.

pil tylenol

Konsékuansi sanés tina nyandak Tylenol nalika kakandungan

Tiasa ogé Tylenol tanggel waler pikeun barudak awéwé anu parantos nginum obat ieu sahenteuna 28 dinten nalika kakandungan, murangkalihna tiasa ngalaman katerampilan motorik, hal anu henteu kajantenan di ibu anu henteu nginum obat ieu sanés sakali dina kakandungan anjeun. Salaku tambahan, murangkalih tiasa gaduh tunda jalan jalan, masalah komunikasi, basa sareng, sakumaha anu kuring parantos disebatkeun sateuacanna, masalah tingkah laku. Acetaminophen dina Tylenol tiasa janten panyabab masalah ieu.

Patali sareng ADHD?

Ogé sareng upami éta henteu cekap, nyandak Tylenol nalika kakandungan Éta ogé tiasa patalina sareng ADHD di murangkalih. Tapi Tara Haelle dina diajar Ngeunaan ADHD, anjeunna masihan koméntar yén résiko na alit pisan sabab kaseueuran awéwé anu diajar sareng anu nyandak Tylenol murangkalihna henteu ngagaduhan ADHD, sareng seueur faktor anu matak matak anu tiasa dilakukeun yén hubungan ieu tiasa ditolak.

Tylenol dianggap a panawar nyeri aman pikeun ibu hamil, tapi sigana kanyataanana bénten sareng éta nyaéta langkung saé pikeun nyingkahan pangobatan anu tiasa ngagaduhan akibat négatip pikeun anjeun atanapi orok anjeun, naon akibatna.

Leres aya sababaraha pangobatan dianggap aman nalika kakandungan, sareng éta sababna tiasa dianggap penting yén sateuacan nyandak pangobatan naon waé anjeun mimiti ka dokter pikeun mamatahan anjeun ngeunaan pilihan anu pangsaéna.

Naon anu anjeun kedah naroskeun ka diri anjeun?

Hal kahiji anu anjeun kedah naroskeun ka diri sorangan sateuacan nginum obat ieu (atanapi anu sanésna) nyaéta upami leres-leres aman pikeun anjeun atanapi orok anjeun. Tapi patarosan anu kadua pikeun naros ka diri anjeun sorangan langkung penting deui: Upami kuring hamil sareng kuring nyeri, naon anu kuring tiasa laksanakeun supados kuring raos langkung saé?

Nalika anjeun ngaraos nyeri, hal anu pangpayunna anjeun tiasa nyobian nyaéta pangobatan di bumi pikeun dicobian di bumi, sapertos angkat suku, istirahat atanapi ngaraoskeun urut anu saé. Tapi upami anjeun nyeri teuing sareng anjeun leres-leres hoyong nginum ubar, anjeun kedah janji sareng dokter sareng ngantepkeun resep naon anu kedah anjeun candak sareng éta salaku tambahan, aranjeunna ngatur éta sareng ngalakukeun tindak lanjut anu saé pikeun terang yén sadayana jalan leres. Ieu bakal ngirangan résiko dugi ka minimum.

Naon anu anjeun tiasa nyandak pikeun nyeri?

Saatos sadayana anu disebatkeun dina tulisan ieu, sigana rada teu adil pikeun nyatakeun yén Tylenol ampir diabét pikeun dikonsumsi, kumargi seueur obat anu henteu tanpa bahaya sareng pastina urang sadayana parantos nginum malah sakali nalika kakandungan pikeun meredihkeun rasa teu nyaman.

Meureun anu pangsaéna nyaéta balik sakedik deui tanpa nginum obat, Tapi tangtosna, ieu bakal hirup ukur pikeun sababaraha awéwé sabab sadayana bakal gumantung kana ambang nyeri anu dipibanda ku unggal awéwé hamil.

Sanaos kuring moal bosen ngulang deui ka anjeun yén upami anjeun hoyong nginum obat atanapi pastikeun naha Tylenol atanapi ciri anu sanés sapertos anu aman pikeun anjeun atanapi orok anjeun (atanapi sahenteuna terang dosis anu anjeun henteu tiasa ngaleuwihan) anjeun bakal salawasna kudu indit ka dokter anjeun supados anjeunna tiasa resep sareng ngabimbing anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.