10 Kaulinan pikeun diajar maca

kaulinan pikeun diajar maca

Diajar maca henteu kedah pikaboseneun. Sareng parantos dipikaterang yén cara anu pangsaéna pikeun diajar barudak nyaéta ku maén. Hayu urang tingali sababaraha kaulinan saderhana pikeun diajar maca yén urang tiasa laksanakeun di bumi, sareng ogé waktos anu saé sareng aranjeunna.

Kami parantos ningali dina tulisan sanés sapertos "Tips kanggo ngadorong maca" manpaat maca pikeun barudak. Éta mangrupikeun dasar tina sagala pembelajaranana, sareng upami aranjeunna ngagaduhan basis bacaan anu saé éta bakal langkung gampang pikeun aranjeunna ngaasimilasi naon anu diajar sareng dibaca.

Iraha umur idéal pikeun barudak diajar maca?

Éta gumantung. Unggal murangkalih bénten sareng gaduh wirahma masing-masing. Aya barudak anu diajar langkung tiheula sareng anu sanés anu diajar engké. Leres leres, pikeun ngahontal ieu anjeun bakal kedah paréntah anu tangtu dina basa. Umur panduan pikeun diajar maca nyaéta sakitar 6 taun. Tapi sateuacan éta urang tiasa ngalaksanakeun latihan sareng gim pikeun ngagampangkeun diajar aranjeunna ku cara main-main.

10 Kaulinan pikeun diajar maca

Sateuacan diajar maca urang kedah terang huruf nyalira, suku kata, foném (sora) sareng gambaran grapikna (grapheme). Sareng teu aya jalan anu langkung saé tibatan sareng kaulinan saumur hirup éta tiasa dilakukeun salaku kulawarga. Entong maksakeun murangkalih diajar maca atanapi éta bakal teras-terasan ti mimiti. Éta pasti matak pikaresepeun.

Hayu urang tingali mana anu janten gim pikeun diajar maca.

Kuring ningali kuring ningali

Palasik tina klasik. Kaulinan anu urang maénkeun dina mobil nalika urang inditkeun kana perjalanan kulawarga panjang sareng teu aya tablet atanapi telepon sélulér pikeun ngahibur urang. Pikeun adaptasi kana diajar maca tibatan ngagunakeun warna urang tiasa nganggo hal-hal atanapi jalma anu dimimitian ku kecap atanapi suku kata anu tangtu. "Kuring ningali kuring ningali ... hal sakedik anu dimimitian ku hurup M". Éta kedah janten hal anu aya dina kosakata na sareng budak tiasa mikawanoh ngalangkungan carita sareng buku anu biasana anjeun baca ka anjeunna.

Langkung ageung kosa kecap anjeun sacara umum, langkung gampang sigana bakal diajar maca. Pikeun ieu anjeun tiasa nganggo kosa kecap anu jembar sareng ngajelaskeun kecap-kecap anu anjeunna henteu ngartos.

diajar maca bari maén

Surat anu ditandatanganan

Kaulinan anu sanés anu matak nyaéta naroskeun ka budakna ngagambarkeun bentuk surat anu urang parantos mutuskeun. Mimitian ku vokal anu paling gampang pikeun aranjeunna.

Kecap Milarian

Salah sahiji cara pikeun diajar ku tuang. Milarian kecap populer pisan ku barudak kusabab aranjeunna ngahibur diri sareng tuang dina waktos anu sami. Anjeun tiasa nyungkeun anjeunna ngawangun kecap atanapi ngantepkeun milih anu dipikahoyong.

Palang silang

Hirupna. Aranjeunna kedah gaduh tingkat maca dasar pikeun tiasa ngalaksanakeunnana. Kami tiasa ngabantosan anjeun ku ngeusian sababaraha lolongkrang sahingga anjeun tiasa langkung terang kecap na.

Liat

Barudak resep kana playdough. Kami tiasa nyungkeun anjeun ngawangun surat anu tangtu.

Paburencay

Atanapi versi anu sami. Kami milih serat sareng nyungkeun budakna nyerat saloba kecap anu tiasa dipikirkeun anu dimimitian ku hurup éta.

kartu

Flashcards mangrupikeun sumber anu saé pikeun diajar. Hurung sababaraha kartu nyerat suku kata anu bénten-bénten sareng naroskeun ka murangkalihna pikeun ngarang kecap. Upami réngsé, ucapkeun kecap éta pisan.

Naon kecap ngagaduhan hurup na

Sababaraha kecap ditulis sareng murangkalih dipenta pikeun ngaidentipikasi hal anu aranjeunna sadayana sami-sami atanapi milari kecap-kecap anu ngagaduhan serat anu pasti.

Korma sareng suku kata

Kaulinan anu lucu pisan aranjeunna, nyaéta misahkeun kecap kana suku kata sareng sakaligus noél palem. MAR-GA-RI-TA, AR-BOL. Éta ngajantenkeun aranjeunna lucu pisan. Anjeun tiasa ogé ngalaksanakeunana ku nyerat, sareng keprok unggal anjeun nempatkeun tanda panyambung pikeun misahkeun suku kata.

Vokal

Vokal nyaéta hurup anu biasana diajar heula. Pikeun ieu kami tiasa masihan anjeun gambar atanapi kartu kecap anu dimimitian ku vokal anu tangtu.

Naha émut ... maca seueur kauntungan, tapi éta henteu kedah ditingali salaku imposisi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.