Kumaha nyegah retakan tina nyusu

mastitis

Nyusu nyusu henteu gampang pikeun ibu-ibu. Aya seueur masalah anu sababaraha indung biasana gaduh, utamina ku nyeri sareng munculna retakan anu pikasieuneun. Sanaos mimitina aranjeunna tiasa ditingali salaku hal anu normal salaku hasil nyusuan, nyatana nyaéta nyusuan henteu matak nyeri pikeun ibu-ibu.

Teras we nyarios naon anu kedah dilakukeun pikeun nyegah panémbong retakan sapertos dina dada sareng upami dimungkinkeun pikeun ngubaran aranjeunna.

Rénghap dina dada

Retakan ieu biasana muncul kusabab kancing macét nalika ngabandungan orok. Rada normal pikeun retakan janten nyeri salian ti nyababkeun sababaraha perdarahan. Upami ieu kajantenan, sanés alesan pikeun orok lirén nyandak susu anjeun sanaos anjeunna tiasa ngelek sababaraha getih.

Kumaha carana nyegah munculna retakan dina dada

Mimitina, upami nyusu parantos leres, retakan ieu henteu kedah kaluar. Konci pikeun nyegah retakan sapertos kitu nyaéta kanyataan yén budak leutik dipasang sampurna kana puting indung. Pikeun terang yén indungna nyusuan ogé, penting pikeun merhatoskeun tanda-tanda ieu:

  • Teu kedah aya nyeri nalika nyusuan orok. Selak anu saé nyababkeun orok tiasa muka lambey sareng tiasa nyusu tanpa ngarugikeun indung.
  • Boh sirah sareng awak orok kedah leres-leres dijantenkeun nalika nyusu. Upami dina akhir tuangeun, pentilna bentukna sapertos lipstik retakan anu dreaded sigana bakal muncul.
  • Aya kasus anu munculna retakan janten teu tiasa dicegah kusabab kanyataan yén jalma leutik ngalaman frenulum dina létah. Éta masalah anu ngawatesan gerakan létah sareng Bahkan nyababkeun cilaka anu tangtu dina puting indung. Frenulum nyababkeun hook henteu janten anu dihoyongkeun.

nyusuan payu

Perawatan pikeun retakan dina dada

Dugi ka ayeuna teu aya perlakuan nalika ngubaran retakan anu aya dina dada. Anu penting nyaéta nyegah cilaka sapertos ngalangkungan kancing anu saé. Aya ibu anu milih nerapkeun sakedik glycerin atanapi pelindung payudara, sanaos hasilna henteu épéktos anu dipikahoyong.

Salah sahiji ubar bumi anu biasana dituturkeun nyaéta nempatkeun sakedik susu dina rénghap. Nanging, aya profesional anu mamatahan ngalawan ubar sapertos kitu kusabab kamungkinan tatu na tiasa katépaan. Seueur-seueurna mamatahan ngantepkeun putingna janten garing bari henteu nganggo krim atanapi gél dina jinis éta. Kana waktosna retakan dudung sareng ngaleungit.

Upami retakan cukup nyeri, Disarankeun pikeun nganyatakeun susu sareng masihan dina botol atanapi gelas. Nganyatakeun susu bakal ngijinkeun indung pikeun terus ngahasilkeun susu ibu, hal anu penting supaya indungna tiasa teras nyusuan saatos tatu na ngaleungit.

Pelindung puting anu kawéntar tiasa ngabantosan indung pikeun nyingkahan kanyeri nalika nyusuan anakna. Sateuacan nempatkeunana, penting pikeun milih ukuran anu pas sareng kéngingkeun kail anu leres.

Kabersihan sareng gaduh dada anu beresih pisan nyaéta konci nalika ngeunaan nyegah retakan janten katépaan. Éta cekap kanggo nyeuseuh nganggo cai sakedik sareng sabun nétral. Upami indung niténan kumaha retakanna janten katépaan, penting pikeun ningali dokter pikeun nyegah masalah janten parah. Émut yén nalika nyababkeun nyegah munculna retakan sapertos éta penting pikeun mastikeun yén orok dipasang sampurna kana putingna sorangan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.