5 kasalahan disiplin anu dilakukeun ku kolot (sareng kumaha ngalereskeunana)

Sawala kolot

Kasalahan mangrupikeun manusa, sareng ieu henteu tiasa ditolak ku saha waé di dunya. Ngalaksanakeun kasalahan dina disiplin mangrupikeun bagian tina kolot, kolot teu gampang sareng dina sababaraha kasus sigana mah sidang sareng kasalahan.

Seueur kolot anu sacara teu dihaja mendakan yén aranjeunna ujug-ujug ngagorowok ka murangkalihna sareng kaleungitan tiis nalika ngémutan yén budakna henteu sopan. Saatos badai ieu aranjeunna teras sadar yén kaayaan panginten tiasa ditanganan langkung saé.

Aya cara pikeun ngalereskeun kasalahan umum ieu anu dilakukeun ku kolot. Visualisikeun diri anjeun réaksi anu béda pikeun anak anjeun nalika anjeunna ngalakukeun hal anu anjeun leungitkeun watek anjeun, sareng gaduh kayakinan kana kamampuan anjeun pikeun ngarobih tingkah paripolah na sareng réaksi anjeun kana tingkah paripolahna ... tanpa ngalangkungan sopan santun anu goréng. Émut heula yén kasalahan disiplin ieu umum pikeun kaseueuran kolot sareng sakali anjeun sadar, anjeun bakal tumuh jadi kolot.

Teu ngahargaan barudak

Kolot naros ka murangkalihna pikeun ngahargaan aranjeunna, tapi kadang aranjeunna hilap yén hormat kedah janten jalan dua arah. Salah sahiji kasalahan anu paling umum dilakukeun ku kolot nalika ngadisiplin barudak nyaéta ngagorowok, nyarios ku nada anu parah sareng ambek, atanapi bahkan ngahina murangkalih anjeun. Masihan sareng nyungkeun hormat salaku balesan mangrupikeun salah sahiji tip kardinal pikeun ngémutan ngeunaan disiplin barudak.

ngagorowok ka barudak

Pikeun hormat ka murangkalih anjeun, pikirkeun kumaha anjeun hoyong aranjeunna nyarios sareng anjeun upami anjeun ngarengsekeun konflik sareng sawawa anu sanés, teras diterapkeun éta kana komunikasi anu anjeun gaduh sareng murangkalih. TOCandak caket kana tingkat soca budak anjeun sareng analisa masalah anu dimaksud dina cara anu alus tapi tegas, sareng anu pangutamana, cara hormat. Henteu janten masalah kumaha anjeun ambek atanapi setrés anjeun, cobian tetep tenang. Entong ngagorowok sareng tong ngémutan budak anjeun. Upami anjeun kantos ngagorowok ka anjeunna, maka nyungkeun dihapunten sareng waktos salajengna tenang kalayan diitung nepi ka 10 sateuacan ngobrol sareng murangkalih anjeun.

Coba disiplin lamun ambek

Aya hal anu henteu pernah tiasa babarengan sapertos nginum sareng nyetir atanapi nyerat ka batur nalika anjeun panas kusabab anjeun ambek sareng anjeun henteu masihan kasempetan ka diri sorangan pikeun bersantai. Disiplin budak bari ambek pasti aya dina katégori "entong dilakukeun". Nalika anjeun ngahukum anak anjeun nalika anjeun ambek kana hal anu aranjeunna laksanakeun, aranjeunna langkung gampang ngagorowok atanapi nyarios anu teu anjeun maksud.

Pikeun nyegah ieu kajantenan, candak sababaraha menit (atanapi langkung panjang upami anjeun kedah) tenang sareng milih pikiran anjeun sateuacan ngobrol sareng anak anjeun ngeunaan tingkah laku aranjeunna. Upami diperlukeun, jalan-jalan sateuacanna sareng pasihan waktos ka anjeun pikeun muhasabah konflik sahingga nungkulan kaayaan ku cara anu langkung tenang.

Janten sauyunan dina mitoha

Bayangkeun nyeureuh budak anjeun kusabab henteu meresihan kamarna tapi teu maliré nalika kamarna pabalatak sababaraha dinten. Teras anjeun memarahi waktos gaduh kamar anu rieut deui… Anak anjeun bakal nampi pesen anu henteu saluyu. Salah sahiji cara anu paling saé pikeun ngabantosan barudak ngabenerkeun tingkah laku nyaéta ku cara masihan aranjeunna pitunjuk anu jelas ngeunaan naon anu dipiharep ku aranjeunna sepanjang waktos.

ngagorowok ka barudak

Dina pengertian ieu, anjeun kedah masihan ka murangkalih pesen anu jelas sareng saderhana, upami diperlukeun, kalayan daptar ekspektasi anu réalistis. Salaku conto, upami anjeun hoyong murangkalih anjeun meresihan kamarna unggal minggu, tandana dina kalénder sareng pasihkeun dinten éta janten kamar beberesih kamar atanapi gaduh dinten maksimal dina saminggu supados kamar tidurna bersih.

Ku cara kieu anjeunna bakal terang naon anu dipiharep ku anjeunna, sareng upami anjeunna henteu ngalaksanakeun kawajiban maka anjeunna bakal ngagaduhan akibat tina tingkah laku ieu. Upami anjeunna henteu nurut, pasihan konsekuensi konsekuensina. Entong masihan anjeunna tingkat hukuman anu béda pikeun kalakuan anu sami. Anjeun kedah teras-terasan sareng konsisten dina nerapkeun aturan sareng akibat anu ditetepkeun.

Ngawangkong atanapi nerangkeun teuing

Méré panjelasan anu panjang sareng detil ngeunaan kalakuan budak anjeun anu henteu pantes sanés ide anu saé. Barudak, bahkan budak sakola dasar anu atos langkung saé nengetan, tiasa gampang kaleungitan paguneman anu seueur teuing detilna.

Supados ieu henteu kajantenan anjeun kedah langsung-gancang sareng ngabagi dasar-dasarna dina paguneman sareng murangkalih supados anjeunna langkung saé nampi pesen. Kalayan barudak anu langkung ageung, anjeun kedah nyarioskeun perkawis anu salah sareng ngabahas kamungkinan skénario anu tiasa janten pilihan anu langkung saé. Kalayan barudak anu langkung alit, anjeun kedah nyaritakeun naon éta kalakuan anu goréng sareng naha éta salah.

Teras wartoskeun ka anjeunna naon anu kedah dilakukeun, contona: 'Anjeun lebet ka kamar adi anjeun sareng nyandak cocooan tanpa idin. Ieu ngajantenkeun anjeunna rumaos anjeun henteu paduli kana parasaanna. Sok taroskeun samemeh nyokot cocooan adi anjeun atanapi lebet kamarna. '

Henteu latihan naon anu anjeun da'wah

Upami anjeun ngawartosan anak anjeun henteu ngabohong atanapi ngagorowok teras anjeun ngalakukeun éta, maka anjeun ngajar anjeunna ku cara anu kontradiktif yén ngagorowok sareng ngabohong diidinan. Upami anjeun ngagorowok barudak anjeun tapi ambek sareng ngagorowok, anjeun paréntah ulah ngagorowok ... Naon sababna? Masalahna nyaéta anjeun sering henteu ningali kalakuan anjeun nyalira sareng mopohokeun yén barudak anjeun ningali unggal gerak anjeun. sareng diajar kumaha kalakuanana ngagunakeun conto anjeun.

Pikeun nyingkahan ieu, anjeun kedah diajar ngalaksanakeun naon anu anjeun da'wah sareng janten conto kabiasaan anu hadé anu anjeun pikahoyong ku barudak anjeun ogé. Upami anjeun aya kalana ngalanggar sababaraha aturan, anjeun kedah ngajelaskeun ka murangkalih anjeun yén éta kaayaan khusus sareng kunaon anjeun tingkah polah sapertos kieu. Ngobrol ngeunaan kumaha anjeun tiasa méréskeun éta kalayan langkung saé sareng kumaha anjeun tiasa ngalakukeun hal-hal anu béda di hareup.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.