6 ubar bumi pikeun nurunkeun muriang di murangkalih

Budak leutik muriang

Sadaya kolot sangsara nalika ningali murangkalihna gering, upami kaserang muriang aranjeunna janten teu pikaresepeun sareng tanaga alit. Muriang tiasa disababkeun ku seueur alesan, sareng dina kaseueuran kasus éta tiasa dirawat tanpa kedah angkat ka dokter pediatrik. Nyaho anu nyababkeun muriang sareng terang kumaha napsirkeun naékna suhu penting pisan pikeun tiasa meta gancang-gancang.

Mimiti mah ngabedakeun antara muriang sareng muriang kelas rendah, atanapi naon anu biasa urang sebut gaduh sababaraha kasapuluh. Demam nyaéta nalika suhu awak naék, tina 37,2º. Di sisi anu sanésna, nalika suhu awak naek ngalangkungan 37º sareng henteu ngahontal 38º, éta dianggap muriang tingkat rendah.

Demam atanapi muriang tingkat handap tiasa disababkeun ku alesan anu béda. Pikeun inféksi anu mungkin, prosés viral, kaleuwihan pakean, latihan anu intens atanapi réaksi kana vaksin tiasa nyababkeun suhu budak naék. Sacara umum, anjeun henteu kedah nganjang ka dokter pikeun ngubaran muriang. Dina kasus ieu dimana suhu naék tanpa gejala anu sanés anu tiasa ngingetkeun anjeun kana hal anu langkung serius, éta tiasa diubaran di bumi.

Nanging, parna kanaékan suhu kedah dipertimbangkeun ku ahli, khususna upami anak anjeun yuswa kirang ti 6 bulan. Buka pediatrik anjeun iraha anjeun tiasa sahingga kaayaan tiasa ditaksir. Tips ieu anu urang badé jéntrékeun di handap, tiasa manpaat upami muriangna muncul wengi atanapi sabtu minggu. Anjeun tiasa nganggo salah sahiji ubar bumi ieu, tapi tong ngantep seueur teuing jam liwat tanpa angkat ka layanan darurat upami muriang naék.

Orok muriang

Trik buatan pikeun nurunkeun muriang

  1. Turunkeun suhu kamar, Upami murangkalih nganggo seueur baju, suhuna tiasa naék langkung. Éta ogé nyegerkeun kamar mastikeun yén teu aya draf, ventilasi ogé sareng jaga suhu kamar anu tiis. Upami muriangna muncul dina usum panas penting pisan anjeun ngawas derajat rohangan. Anggo kipas anu ngabantosan mendingan lingkungan, tapi hawa na henteu langsung niup ka murangkalih.
  2. Mandi LukewarmHindarkeun cai tiis sabab éta tiasa gaduh pangaruh anu sabalikna sareng ningkatkeun suhu awak anak anjeun. Nyiapkeun mandi cai haneut sareng ngamandian budakna, cobian entong baseuh rambutna kumargi sanésna anjeun kedah ngagaringkeunana.
  3. Larapkeun tiis di daérah lokal, anggo kasa atanapi anduk bersih, soak ku cai tiis sareng solokan ogé. Daptar langsung dina dahi, dina beuheung atanapi dina pigeulang. Éta bakal ngabantosan ngirangan suhu anu ngajantenkeun langkung alit langkung raoseun.
  4. Ngawas hidrasi, pastikeun anak anjeun nginum cairan anu cekap sadidinten, sajabi cai, pasihan jus seger, kaldu hayam sareng sayuran haneut sareng malah sérum.
  5. Pastikeun putra anjeun cicing di istirahat, aktipitas tiasa ngamajukeun panas sareng muriang. Kalem dina ranjang sareng tanpa guncangan bakal ngabantosan suhu kana laun turun.
  6. Irisan kentang atahIeu mangrupikeun ubar nini has anjeun anu sigana konyol, tapi épéktip bener. Larapkeun sababaraha irisan kentang atah dina dampal suku budak, Nalika aranjeunna haneut, robih pikeun irisan anyar anu sanés. Aranjeunna henteu kedah tiis kusabab éta bakal ngajantenkeun murangkalih teu raoseun, dina suhu kamarna bakal cekap.

Pangobatan di bumi pikeun turun demam

Lalajo pikeun gejala séjén

Barudak anu muriang sering pisan, sapertos anu parantos kami sebatkeun, éta tiasa muncul kusabab seueur alesan, kalebet bituna huntu. Tapi penting pisan éta awas pikeun gejala séjénLangkung seueur inpormasi anu anjeun tawarkeun pediatrician, bakal langkung gancang diagnosisna. Barudak gering gampang pisan sareng kaseueuran waktos éta mangrupikeun hal anu samentawis anu turun dina 48 jam.

Tapi langkung disayogikeun henteu maén sareng kaséhatan barudak, upami aranjeunna henteu nampi vaksin atanapi henteu nunjukkeun tanda-tanda pilek, tong lirén ngawaskeun suhuna teras-terasan. Barudak dugi ka sakitar 5 taun tiasa diserang muriang. Pariksa muriang sacara rutin sareng tong ragu-ragu ningali dokter upami muriangna tinggi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)