Dupi abdi tiasa ngamandian anak kuring langsung saatos tuang?

indungna ngamandian orokna dina bak mandi biru, nganggo bebek karét sareng cai anu seueur busa

El mandi Ieu momen pisan hipu pikeun barudakhususna keur orok. Aya kacenderungan umum pikeun ngamandian hiji saeutik sepanjang waktos, jeung kabeneran aya nu leuwih hade teu ngalakukeun eta kaleuleuwihan, sanajan urang hayang.

Saacan tunggul umbilical ragrag, orok solo kudu nyeuseuh kalawan bolu. Sakali tapak tatu umbilical geus healed, Anjeun tiasa neuleumkeun orok dina cai. The mandi heula kudu taliti tur kudu pondok pisan.

Naha anjeunna tiasa gangguan pencernaan upami anjeun henteu ngantosan 2 jam pikeun ngamandian saatos tuang?

Lamun urang nyebutkeun lamun éta alus pikeun ngamandian anak katuhu sanggeus dahar, eta hartina orok geus beuteung pinuh. Biasana pikeun nginget nini atanapi ibu urang ngingetkeun urang ngeunaan nyerna peujit upami urang asup kana cai saatos tuang. Upami anjeun émut, aranjeunna nyarios yén urang kedah ngantosan sahenteuna 2 jam antara tuang sareng mandi atanapi mandi pikeun masihan waktos awak urang nyerna.

Dinten ieu dipikawanoh éta gagasan ieu teu sagemblengna bener, éta lain ngeunaan nyerna sorangan. Ngantosan sateuacan lebet kana cai henteu aya hubunganana sareng nyerna, tapi kalayan prinsip anu sanés: cai, dina tingkat pencernaan, gaduh sakedik pangaruh. Naon ngajadikeun bédana sabenerna teh suhu tina cairan nu urang neuleumkeun diri, tapi ieu wacana nu teu dipiguraan dina konteks mandi orok urang.

thermometer cai konéng bebek mandi anak orok

Kanyataanna, salah sahiji aturan munggaran nalika mandi téh gaduh suhu cai sakitar 36-37 ° C sareng ku cara ieu urang bakal nyingkahan masalah pencernaan ieu. Tapi pikeun anu alit anjeun kedah langkung jauh, anu anjeun kedah perhatoskeun ogé tingkatna emosional. Pikeun anu alit, mandi mangrupikeun momen anu santai sareng gumbira, janten, éta kedah dijalankeun kalayan tenang. Ogé luyu jeung alesan ieu, kolotna disarankan pikeun antosan sakedap saatos tuang, supados si alit santai: satengah jam tiasa ngadamel bédana.

Ku alatan éta, mimitina urang kudu ningali yén orok téh tenang, lajeng urang kudu mastikeun yén éta bédana suhu antara cai jeung lingkungan tempat orok teu luhur. Éta pisan sababna naha éta hadé yén kamar dimana urang bade ngamandian orok geus preheated saméméh nempatkeun eta dina cai. Ngan ku ngadalikeun dua titik ieu urang bisa ngamandian hiji saeutik iraha wae, sanajan maranéhna geus didahar saméméh.

bapa jeung indung ngamandian anak maranéhanana dina bak mandi orok clawfoot biru

Iraha waktos anu saé pikeun ngamandian orok sareng kumaha kedahna?

Tangtu, sakumaha ceuk Kami di awal, sanajan urang bisa ngamandian anjeunna iraha wae, eta leuwih hade milih ngalakukeun hal eta dina kali husus sarta dina cara pangalusna mungkin. Urang salawasna kudu milih waktu beurang anu ngamungkinkeun urang jadi santai, duanana diri jeung orok. sateuacan bobo Ieu cara mangpaat pikeun bersantai orok jeung nyiapkeun aranjeunna keur bobo.

El Tingkat cai kedah 5-6 cm jeung hawa 37-38 ° C. Teu perlu ngagunakeun térmométer, cukup ngarasa suhu nyaman ku submerging pigeulang anjeun atanapi siku dina cai. Sateuacan ngabuka baju orok, pastikeun kamar dipanaskeun saé (suhu idéal nyaéta 21-22 ° C) sareng gaduh sagalana nu peryogi di leungeun.

Sakali orok taranjang, geuwat beuleum anjeunna dina cai pikeun nyegah anjeunna ti tiis. Paké leungeun non-dominan Anjeun (katuhu lamun anjeun kénca-leungeun atawa kénca lamun anjeun katuhu-leungeun) nyekel sirahna. Paké leungeun dominan Anjeun pikeun ngumbah eta, dimimitian ku suku. Pikeun kaamanan,  awak luhur jeung beungeut kudu tetep luhur tingkat cai. Pikeun ngajaga suhu anak, leuwih sae pikeun terus-terusan baseuh awak ku cai.

Naha anjeun kedah ngamandian anjeunna unggal dinten?

Orok teu kedah seueur mandi upami anjeun nyeuseuh daérah popok unggal waktos anjeun ngarobih. Biasana, salila taun mimiti hirup, éta cukup ngamandian anjeunna 3 kali saminggu. Cukup Oddly, lamun urang ngalakukeun eta leuwih kali urang bisa nyieun kulit garing, utamana lamun urang ngagunakeun surfactant gels mandi (anu nyieun lather). Massaging orok saméméh mandi kalawan minyak emolien jeung nerapkeun krim hypoallergenic langsung saatos mandi bisa mantuan nyegah kulit garing, komo nyegah tina worsening dina kasus dimana orok boga dermatitis eczematous.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.