Diét vegetarian kanggo murangkalih sareng nonoman, enya atanapi henteu?

Dinten ayeuna aya seueur perkawis kauntungan atanapi henteu tina diet vegetarian, parsial atanapi mutlak, komo vegan (tanpa konsumsi susu, endog sareng madu) kanggo murangkalih. Teu aya statistik resmi ngeunaan jumlah jalma anu vegetarian, atanapi sabaraha diantara aranjeunna anu ngadidik murangkalihna ngeunaan jinis diet ieu.

dumasar kana Asosiasi Diététika Amérika, diét vegetarian upami direncanakeun kalayan saé séhat, nyukupan nutrisi, sareng aranjeunna tiasa nyayogikeun manpaat kaséhatan dina pencegahan sareng pangobatan panyakit anu tangtu. Éta direncanakeun kalayan saé sareng saimbang ngarujuk kana sadaya tahapan kahirupan, kalebet kakandungan indung, laktatasi, murangkalih alit, budak leutik sareng nonoman.

Kolot vegetarian sareng murangkalih

Vegetarian reuneuh

Anu paling penting nyaéta maca sareng ngawartosan diri ogé, tanpa kabawa ku mitos palsu. Dina sadaya kasus kolot anu ngadidik murangkalihna ngeunaan pola dahar vegetarian atanapi vegan. Aya ogé kolot anu, kusabab vegetarian, ngantep murangkalihna tuang daging, tina sato anu dikawasa tangtu, numutkeun tahap naon. Biasana nganut diet vegetarian langkung seueur hubunganana sareng filsafat kahirupan tibatan ku patarosan gizi.

Numutkeun kana tulisan anu diterbitkeun dina Acta Pediátrica Mexicana, Tina sudut pandang gizi, diet vegan henteu disarankeun pikeun murangkalih. Éta ngandung tingkat serat anu luhur anu tiasa ngarobih bioavailabilitas nutrisi.

Di kulawarga anu ngadopsi pola dahar vegetarian perlu nguatkeun tuangeun sapertos kacang-kacangan, séréal, buah-buahan, sayuran, minyak, siki atanapi kacang-kacangan, pikeun ngajaga tingkat optimal beusi sareng B12. Di sagigireun éta, vitamin D kedah dikontrol. Barudak vegetarian tuang langkung seueur rupa-rupa, langkung sering buah sareng sayuran, kirang manisan, makanan cepat saji sareng camilan asin dibandingkeun sareng non-vegetarian.

Diét vegetarian sareng ruang makan barudak

Upami anak anjeun vegetarian sareng tetep tuang di sakola, penting pisan éta guru sareng pengurus kantin terang. Upami anjeun nyandak serat ti dokter atanapi ahli nutrisi sareng ngajelaskeun alesan anu nyababkeun anjeun nyandak kaputusan ieu, anjeun bakal ngagaduhan kapercayaan anu langkung ageung.

di Spanyol, kaseueuran sakola ngan ukur ngagaduhan hiji pilihan dina menu sakolaNanging, di nagara-nagara sanés Uni Éropa aranjeunna kalebet diét vegetarian. Di sakola umum Nagara Basque, ti saprak 2012, pilihan vegetarian parantos ditawarkeun. Ieu kahontal berkat perjuangan Víctor Goñi, bapa ti Vitoria anu keukeuh mastikeun yén hak putrina henteu tuang daging atanapi lauk dihormat. Catalonia mangrupikeun komunitas anu paling maju di daérah ieu, sabab éta mangrupikeun anu gaduh persentase pusat umum sareng swasta anu pangluhurna kalayan ménu vegetarian.

Ogé pusat anu nuturkeun filosofi Montessori sareng Waldorf langkung kabuka pikeun nawiskeun ménu vegetarian sareng vegan.

Nonoman anu hoyong ngalih kana diet vegetarian

Kami parantos nyarioskeun perkawis kulawarga anu parantos nuturkeun pola dahar vegetarian ti mimiti, tapi naon anu lumangsung nalika putra atanapi putri rumaja anjeun mutuskeun ngarobih diét? Hal kahiji anu kedah urang lakukeun salaku kolot nyaéta hormat kana kaputusanana sareng bantosan anjeunna ngarobih. Aya prosés adaptasi, boh pikeun anu masak di kulawarga, anu kedah ngalebetkeun tuangeun énggal, kanggo anggota kulawarga sareng pikeun vegetarian nyalira. Sanés sanés ngan ukur tuang salad, tapi ngartos yén anjeun dina tahap dasar tumuh, fisik sareng inteléktip anu diét anjeun kedah beunghar, rupa-rupa, saimbang sareng bergizi.

Asosiasi Diététik Amérika ngeunaan tuang vegetarian ngingetkeun yén kaputusan (khususna pikeun budak awéwé) pikeun milih diet vegetarian nyumput gangguan dahar anu tangtu. Ahli gizi kedah waspada ngeunaan palanggan ngora anu ngawatesan pilihan tuangeunana.

Upami anjeun hoyong langkung seueur inpormasi ngeunaan sababaraha tips anu kami masihan anjeun angkat tina pola makan omnivora dugi ka vegetarian anjeun tiasa pencét link ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.