Kumaha Kolesterol Tinggi mangaruhan Kaséhatan Barudak

Kolesterol tinggi mangrupikeun masalah kaséhatan anu mangaruhan boh déwasa sareng murangkalih. Kahirupan cicing bari sareng diet anu henteu cekap hartosna langkung seueur barudak ngagaduhan koléstérol teuing. Mimitina, ngagaduhan koléstérol tinggi henteu kedah hariwang salami anak nuturkeun kabiasaan gaya hirup anu saé sareng henteu ngagaduhan masalah anu patali sareng kaleuwihan beurat.

Nalika ngeunaan nyegah koléstérol tina teuing tinggi, kolot kedah nyaram barudak tuang produk anu henteu disarankan pikeun kaséhatan sareng inculcate watek latihan fisik biasa. Dina tulisan di handap ieu urang bakal nyarioskeun pangaruh négatip anu kolesterol luhur kana kaséhatan barudak sareng kumaha cara ngubaran anu pangsaéna pikeun nyegah masalah kaséhatan ka hareup.

Naon anu Nyababkeun Kolesterol Tinggi di Barudak

Aya kapercayaan palsu yén ngagaduhan koléstérol tinggi ngahasilkeun masalah kaséhatan anu serius pikeun jalma éta. Nanging, rupa-rupa panilitian parantos tiasa nunjukkeun yén koléstérol luhur henteu teras-terasan sinonim sareng masalah. Ngagaduhan koléstérol tinggi tiasa disababkeun ku faktor genetik, pola dahar anu goréng atanapi kaleuwihan beurat.

Bahaya koléstérol luhur gumantung pisan kana kelas lipoprotein anu naék dina awak. Upami koléstérol tinggi kusabab kadar LDL tinggi, aya résiko kardiovaskular serius anu kedah ditujukeun. Dina hal ieu, bakal merenah pikeun tiasa nurunkeun kadar koléstérol luhur dina getih.

Kumaha Kolesterol Tinggi mangaruhan Kaséhatan Barudak

Gaduh kolesterol tinggi bahaya pikeun barudak salami kadar LDL na langkung luhur tibatan normal. Bisi sapertos kitu, disarankeun nuturkeun sababaraha tungtunan ngeunaan tuangeun sareng latihan fisik. Asupan lemak séhat pikeun jinis omega 3 disarankeun pikeun ningkatkeun tingkat koléstérol atanapi HDL anu saé sareng nurunkeun kadar LDL atanapi koléstérol goréng.

Éta sababna disarankeun pikeun ngalebetkeun lauk berminyak atanapi kacang dina diet barudak. Sabalikna, lemak trans kedah dileungitkeun tina diét kumargi aranjeunna langkung resep kanaékan koléstérol jinis LDL anu tiasa nyababkeun masalah serius dina tingkat kardiovaskular.

anak kaleuwihan beurat

Kadaharan anu kedah dihindari upami murangkalih ngagaduhan kolesterol tinggi

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacana, asupan asam lemak jinis omega 3 penting nalika ningkatkeun tingkat koléstérol anu saé. Salaku tambahan kana ieu, anjeun kedah nyingkahan asupan kadaharan olahan sapertos kasus kadaharan goreng atanapi pastry industri kumargi aranjeunna beunghar lemak henteu séhat sapertos lemak trans.

Nalika ngeunaan masak anu béda-béda, disarankeun milih metode anu séhat sapertos dipanggang atanapi dikukus sareng hindaran kadaharan anu digoréng sabab tiasa naékkeun kadar koléstérol getih. Éta ogé penting pikeun diémutan yén kaleuwihan beurat mangrupikeun faktor sanés anu tiasa ngabahayakeun kasihatan budak. Sateuacan éta, Disarankeun ngaleungitkeun gula anu aya dina permén atanapi minuman ringan tina diét anak.

Pondokna, tong hariwang teuing ngeunaan murangkalih ngagaduhan koléstérol teuing. Sateuacan éta, penting pikeun nuturkeun kabiasaan sadidinten anu séhat sareng ngajantenkeun anjeunna olahraga sacara rutin. Upami murangkalih tuang séhat sareng tetep dina beurat anu optimal, teu kedah aya masalah koléstérol. Upami, di sisi anu sanésna, budakna henteu tuang saé pisan sareng ngagaduhan masalah beurat, urang kedah mulai hariwang kumargi dina jangka menengah atanapi jangka panjang anjeunna tiasa ngalaman masalah kardiovaskular serius.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.